Vaak zie je bij selfies dat mensen naar het beeldscherm kijken en niet naar de camera. Dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een beetje wegkijkt van de foto, terwijl je juist denkt recht in de camera te kijken. Let er dus even op waar je heen moet kijken voor je een selfie maakt.
Je moet dus je telefoon heel onhandig vasthouden en vervolgens ook nog het juiste knopje weten te vinden om de foto te maken. En dan nog iets, je onderarm mag niet op de foto komen. Zorg er dus voor dat je jouw onderarm een beetje gebogen hebt wanneer je de foto maakt.
Met een selfie kun je laten zien aan familie en vrienden waar je bent en wat je aan het doen bent. Voorbeelden van selfies als communicatiemiddel: Een selfie via WhatsApp naar vrienden sturen om te laten zien dat je onderweg bent en nog even langs de supermarkt rent voor een fles wijn.
Zoek een plek met een goede natuurlijke verlichting of die goed verlicht is.
Vermijd fluorescerend of fel wit licht dat je huid dof maakt.
Zorg ervoor dat het licht niet direct op je rug staat, anders zal alleen een silhouet te zien zijn. Pas het licht indien mogelijk aan, zodat het je van de voorkant schijnt.
Menig camera en foto-app voegen standaard een filter toe bij het maken van een selfie. Zo'n 'beautyfilter' maakt de huid bijvoorbeeld iets egaler en de kringen onder de ogen lichter. Google en Snapchat schakelen deze filters standaard uit.
Open de Camera-app. Veeg naar de modus 'Portret' en tik op de knop voor de camera aan de voorzijde . Houd de iPhone voor uw gezicht. Maak de selfie met een van de volumeknoppen.
Dan is FaceApp iets voor jou. Deze app werkt met Artificial Intelligence. Hij voegt extra lagen toe aan je selfie, waardoor je meteen kan zien hoe je met een ander uiterlijk bent. Zo kun je jezelf een andere oogkleur geven.
Het programma maakt het mogelijk om Android of iPhone foto's te bewerken door te spelen met licht en donker, filters, het schrappen van voorwerpen of personen, het toevoegen van een bokeh-effect, en praktisch al het andere dat je maar kunt bedenken op dit vlak.
Oplossing: WhatsApp heeft toegang tot je contacten nodig om namen te kunnen weergeven. Dus je moet WhatsApp in de instellingen van je telefoon deze toestemming geven (machtigen) om toegang tot je contacten te krijgen.
Een rustige achtergrond is van belang bij een profielfoto. Door het rustig te houden ligt de focus echt op het gezicht. Zorg voor een rustige en neutrale kleur. Wanneer je geen witte muur tot je beschikking hebt, kun je een wit doek of een wit laken gebruiken.
Open WhatsApp > tik op Meer opties > Instellingen. Tik op je profielfoto. Tik op Galerij om een bestaande foto te kiezen of Camera om een nieuwe foto te nemen. Als je een bestaande profielfoto hebt, kun je de Foto verwijderen.
Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is er een groot verschil tussen een 3d-beeld en een 2d-beeld van jezelf. In de spiegel zie jij jezelf in 3d, want zo werken onze ogen. Een selfie is een 2d-beeld dat er al snel wat vervormd uitziet.
Zodra je een foto maakt draait iOS dit automatisch om zodat de foto overeenkomt met het beeld dat andere van je zien. Door de optie 'Spiegel camera aan voorzijde' in te schakelen wordt de foto gespiegeld en is de weergave van de live weergave in de applicatie en het uiteindelijke resultaat gelijk.
De portretstand is vaak te herkennen aan het icoon met het poppetje. In deze stand zorgt de camera er namelijk voor dat de focus automatisch op het gezicht komt te liggen. Ook creëer je er een vage achtergrond en scherpe voorgrond mee. Hierdoor komt je onderwerp los van de achtergrond.