Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen.
Let op: Gmail is een dienst van Google. Wijzigt u het wachtwoord, dan gebeurt dat ook voor alle andere Google-diensten. Het kan dus zijn dat u dan ook op uw Android-smartphone of -tablet het nieuwe wachtwoord moet invullen.
Een vergeten wachtwoord terughalen kan niet, behalve als het ergens staat opgeschreven. U kunt nog kijken of de browser het wachtwoord heeft onthouden. Is dat niet het geval, dan is er een nieuw wachtwoord nodig. Om dat in te stellen moet u wel bewijzen dat het account echt van u is.
Als de aanvaller het wachtwoord weet - waar het veranderen van het wachtwoord juist tegen zou moeten beschermen -, dan nog kan een aanvaller vrij simpel het volgende wachtwoord raden, zo oordelen de onderzoekers. Daarom wordt aangeraden om één sterk wachtwoord te nemen en deze voor één jaar te houden.
Hoe zit het met de veiligheid van de extensie zelf? Google ontvangt jouw wachtwoorden en gebruikersnamen niet. Er wordt een zogenoemde 'hash' van berekend, een soort versleuteling die maar één kant op werkt. De naar Google verstuurde hash wordt vergeleken met de lijst met wachtwoorden, die ook gehasht zijn.
Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01. Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op één van jouw andere wachtwoorden.
Gebruikersnaam aanmaken
Een gebruikersnaam is nodig om in te loggen bij internetdiensten. Soms wordt de naam toegewezen door de dienst en soms mag de gebruiker er zelf een verzinnen. Vaak is de gebruikersnaam een e-mailadres, maar het kan ook een naam of een willekeurig letter- of cijfercombinatie zijn.
Waarom kunt u niet inloggen? U kunt niet meerdere accounts tegelijk gebruiken U ontvangt een foutmelding dat uw gebruikersnaam en wachtwoord niet overeenkomen U wordt automatisch ingelogd bij een account dat u niet wilt gebruiken De pagina wordt steeds omgeleid. U weet uw gebruikersnaam niet.
Met een wachtwoordzin kun je de Google-cloud gebruiken om je gegevens op te slaan en te synchroniseren zonder dat je deze door Google laat lezen. Je betaalmethoden en adressen van Google Pay worden niet versleuteld met een wachtwoordzin. Wachtwoordzinnen zijn optioneel.
Foutmelding 'Kan je Google-account niet vinden' tijdens het inloggen. Als je je eerder hebt aangemeld voor een Google-account en je de gebruikersnaam of het e-mailadres niet meer weet, kun je proberen het account te herstellen. Volg de stappen in het vorige gedeelte om je account te herstellen.
Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden. Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen.
Een sterk wachtwoord heeft minstens 8 karakters. Deze samenstelling moet bestaan uit ten minste één hoofletter, één speciaal teken (! @ # etc.) en één klein teken.
Hoe kunt u een veiligere gebruikersnaam kiezen? Gebruik niet alleen uw naam als gebruikersnaam. Gebruik het begin van uw e-mailadres niet als uw gebruikersnaam. Uw gebruikersnaam moet eenvoudig genoeg zijn om te onthouden, maar moeilijk te raden.
Hoe moet ik een wachtwoord veilig opslaan? Wachtwoorden zijn niet veilig wanneer ze onbeschermd op de computer staan. En natuurlijk ook niet als ze op een briefje naast de computer liggen. Wachtwoorden zelf onthouden is het allerveiligst.
Dat gaat als volgt. Ga naar het Windows Configuratiescherm en kies Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht / Gebruikersaccounts. Klik op Een wachtwoordherstelschijf maken in het linkerpaneel, waarna je de verdere instructies van de wizard Vergeten wachtwoord volgt.
Je wachtwoord wijzigen beschermt je tegen cybercriminaliteit. Vaak je wachtwoord wijzigen is belangrijk en dit is de reden. Volgens het ministerie van Justitie moeten wij vaker ons wachtwoord wijzigen. Dit is gebleken uit onderzoek dat is gedaan onder meer dan duizend Nederlanders, weet Nu.nl.
Klik op Start en op Configuratiescherm. Klik in het Configuratiescherm op Gebruikersaccounts onder Kies een categorie om het dialoogvenster Gebruikersaccounts te openen. Open het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden.
Als je Gmail gebruikt, heb je al een Google-account. Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer.