Wanneer je droog scheert, dan snijd je het haar kort genoeg dat het niet zichtbaar is, maar nog steeds gevoeld kan worden met de hand. Een ander groot voordeel van droog scheren, is dat je minder scheerproblemen ervaart. Je zult minder ingegroeide haren, minder huidirritatie en nooit scheerbrand hebben.
Nat scheren is ideaal voor een glad resultaat en wanneer je genoeg tijd hebt voor scheren. Wanneer je huid wat gevoeliger is voor roodheid en puistjes, dan is nat scheren beter. Als je van comfortabel scheren houdt en wel tegen wat stoppeltjes kunt, dan is droog scheren de juiste keuze.
“Als je droog scheert zullen haartjes eerder afbreken. Het resultaat is dan niet alleen minder gladde benen, de kans op rode bultjes, wondjes en jeuk is bovendien veel groter. Omdat de meeste mensen van nature al een droge huid hebben, zal je huid sneller beschadigen.
Scheer je twee keer
De eerste keer scheer je met de haarrichting mee. Voor een super glad resultaat scheer je de tweede keer tegen de haarrichting in. Je maakt je huid opnieuw nat en je smeert je gezicht ook weer in met een scheerproduct. Scheer nu tegen de haarrichting.
Scheerapparaten die wel een glad resultaat beloven, zitten in het hoogste segment scheerapparaten. Dit zijn de Series 9 van Braun en Series 9000 van Philips. Meest geavanceerde scheerapparaten scheren glad.
Tijd voor dermatoloog Kevin Gmelig Meijling om feit van fabel te scheiden. Scheren is slecht voor de huid: "Sommige mensen denken de huid te beschadigen door te scheren, maar dat is niet het geval. Alleen wie last heeft van chronische ontstekingen van de haarfollikels of acne loopt het risico de huid te beschadigen."
Droog scheren = no go
Dit komt omdat je oksels niet helemaal nat waren waardoor er geen soepele ondergrond was om te scheren. Kies er dus nooit voor om te gaan scheren zonder water of product wat hiervoor bestemd is!
keer scheert een man zich in zijn leven. Per keer duurt dat 3,5 minuut, 5 maanden in totaal.
Nat scheren is het scheren met scheerzeep of scheerolie en verschillende benodigdheden zoals een scheerkwast en een scheerkom. Dit in tegenstelling tot "droog scheren", waarbij mannen alleen gebruik maken van een elektrisch scheerapparaat.
Elektrisch scheren
Je hebt minder kans op snijwondjes, huidirritaties en ingegroeide haren. Met een scheerapparaat oefen je zachte druk uit op de huid en duwt de de haartjes omhoog zodat deze zich gemakkelijk en pijnloos laten verwijderen.
Hoe minder kracht je nodig hebt voor elk haartje, hoe comfortabeler je scheerbeurt. Smeren. Scheerzeep creëert een dunne beschermingslaag tussen het mesje en de huid, waardoor er minder wrijving is en de kans op roodheid, scheeruitslag en irritatie gereduceerd wordt - met minder wondjes en sneetjes als resultaat.
Scheerbrand kan worden behandeld met een crème tegen scheerbrand. Zo'n crème kun je kopen bij de apotheek. Je kunt ook behandelen met Tea Tree Olie, die een antiseptisch (bacteriedodend), pijnstillend en jeukstillend effect heeft.
Nu je weet hoe je je schaamstreek kunt scheren of trimmen, moet je hem niet verwaarlozen. Verzorg je schaamstreek om de 7-12 dagen, of zo vaak nodig, om alles netjes te houden.
Om de twee dagen scheren is een goede standaard om mee te beginnen als je een snelle, volle baardgroei hebt. Het is gunstiger voor je huid om niet elke dag te scheren, maar helaas heeft niet iedereen deze optie. De huid heeft meer tijd om te herstellen als je minder vaak scheert.
Je moet je zo vaak scheren als je vindt dat het nodig is. Sommige mensen scheren hun benen elke dag om geen stoppels te hebben. Voor anderen is één of twee keer per week scheren voldoende.
Vertel haar dat het haar lichaam is en dat zij mag kiezen wanneer ze zich begint te scheren. Er is geen "ideale" leeftijd om met scheren te beginnen. Als ze het doet om bij haar vriendinnen te horen, wijs haar er dan op dat het belangrijk is dat ze zichzelf blijft.
Door eerst je oksels te scrubben verwijder je dode huidcellen. Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren, en geniet je langer van een zijdezacht resultaat. Maar let op: gebruik niet een te grove scrub. De grove korrels kunnen de huid flink beschadigen en zorgen voor irritatie.
Veel mannen hebben last van “puistjes” na het scheren. Eigenlijk zijn dit niet echte puistjes maar zijn het ontstekingen van de haarzakjes ook wel 'folliculitis' genaamd. Het komt voornamelijk voor bij mensen met krullend haar.
Scheermesje niet schoonmaken
Spoel je scheermesje zowel voor als na de scheerbeurt goed af met stromend water. Zo verwijder je de haartjes, zeepresten en de meeste dode huidcellen. Dit is niet alleen hygiënisch, maar het zorgt er ook voor dat de mesjes minder snel bot worden.
Het scheren heeft zoals je waarschijnlijk wel weet, heel veel impact op de huid, de huid is als het ware geïrriteerd en moet zich kunnen herstellen van de scheerbeurt. De haarzakjes krijgen te maken met bacteriën die de kans krijgen om verstoppingen na en tijdens de scheerbeurt te veroorzaken.