Overhevelen via pompDan moet je de darm diep genoeg in de tank steken en ook in de container. Let op dat de pomp maar op één manier zuigt, dus zie dat je natuurlijk de goede kant in je tank steekt of je pomp lucht in je tank. Is het een mechanische pomp volstaat deze gewoon aan te zetten.
Steek voor je gaat tanken je betaalpas in de betaalautomaat of houd je deze tegen het logo voor contactloos betalen. Volg de verdere aanwijzingen op het display. Er wordt een bedrag op je betaalrekening gereserveerd, zodat de pomphouder zeker weet dat de tankbeurt wordt afgerekend.
Op het moment dat je gaat tanken, vloeit benzine uit de grote opening, maar tegelijkertijd gaat er lucht de slang in via de kleine opening. Dit heet het Bernouille-principe: als je vloeistof ergens uit laat stromen, dan moet een andere stof (meestal lucht) naar binnen om de plaats van de vloeistof in te nemen.
Dit wil zeggen dat je eerst de betaalpas voor de betaalautomaat moet houden (contactloos, of als je liever de pas insteekt in de betaalautomaat kan dit ook nog steeds op al onze stations). Voer jouw pincode in en vervolgens wordt er gecheckt of er voldoende saldo op de rekening staat.
Wacht niet tot je tank helemaal leeg is.
En dus meer kans op condens. Water wil je liever niet in je brandstofleidingen. Tegenwoordig rijd je nooit meer echt op dat laatste restje brandstof. De moderne auto's zijn zo beveiligd dat ze al stoppen met draaien voor de brandstof helemaal is opgebruikt.
Een tank van een moderne auto maakt immers deel uit van een hermetisch afgesloten geheel. Zodra je de vuldop dichtdoet, is het systeem helemaal dicht. Dat is verplicht. Er mogen geen schadelijke benzinedampen in de lucht terechtkomen.
Als de tank bijna leeg is, is er meer ruimte voor vocht om te condenseren. Als dit vocht bevriest, kan het de brandstofleidingen blokkeren en het brandstofsysteem beschadigen. Door de tank minimaal tot 5 liter gevuld te houden, vermindert dit het risico op bevriezing.
Afrekenen met een tankpas werkt in principe hetzelfde als met een bankpas. De magneetstrip zorgt ervoor dat de betaling door middel van een 'swipe-beweging' kunt doen bij een betaalautomaat. Met een brandstofpas heb je een makkelijk overzicht van alle kosten op één plek en kun je makkelijk BTW terugvragen.
Het afrekenen van brandstof met de tankpas is bijna hetzelfde als het afrekenen met een bankpas. De magneetstrip haalt u door de betaalautomaat en u voert uw pincode in. De tankbeurt wordt niet direct van uw rekening afgeschreven, maar dit wordt verzameld en ontvangt u op een wekelijkse factuur.
Op maandag is de brandstofprijs het hoogste. In het weekend kun je dus voordelig tanken. Doorgaans is de regel hoe drukker de dag hoe hoger de brandstofprijzen zijn.
Verschillende wasprogramma's
Snel was- (30 min.)en droogprogramma (vanaf 15 min.)
Kinderen onder de vijftien jaar mag u niet laten tanken. Houd uw kind weg bij de vulopening tijdens het tanken. Brandstof kan soms sproeien bij het verwijderen van het tankpistool en dat is zeer gevaarlijk voor de ogen van kinderen die op ooghoogte van de tankdop staan.
Heeft u een particuliere betaalrekening dan is het opnemen van biljetten met een bankpas meestal gratis. Het opnemen van biljetten met een zakelijke bankpas of met een creditcard kost in de meeste gevallen wel geld. Het opnemen en storten van biljetten en munten is dus niet altijd gratis.
Waar je voorheen je pas in de gleuf moest steken, heb je de vernieuwde automaat bijna niet meer nodig. Bij de Geldmaat-automaten leg jij je smartphone of smartwatch met NFC-chip tegen de reader aan legt Geldmaat, dat alle pinautomaten in Nederland in handen heeft, uit.
Opnemen zonder betaalpas is een manier waarmee u contant geld opneemt bij een Geldmaat. Met de ABN AMRO app op uw mobiele telefoon scant u de QR-code op de geldautomaat.Hiervoor heeft u uw plastic betaalpas niet nodig.
Kun je goedkoper tanken met een tankpas? In principe niet. Bij een tankstation betaal je de reguliere pompprijs per liter. Alleen bij merkgebonden passen betaal je een andere prijs: ze geven namelijk een kleine korting op de landelijke adviesprijs.
Met een tankpas kun je jouw brandstof eenvoudig afrekenen bij tankstations. Deze kaart functioneert als betaalmiddel en wordt vaak verstrekt door werkgevers. Een tankpas is handig en gebruiksvriendelijk, zowel voor werknemers als voor het bedrijf. Je hoeft niet langer brandstof voor te schieten en bonnetjes te bewaren.
Je tankpas van MKB Brandstof werkt overal in Nederland en ook in het buitenland. Je bent niet gebonden aan tankstations van één merk en je kunt terecht bij elk type pomp. Ook die van zelfstandige ondernemers en onbemande tankstations.
per jaar. Jaarlijkse paskosten € 8,95 per pas, exclusief btw.
In 1 liter diesel zit ongeveer 10 kWh energie opgeslagen, een zeer compacte vorm van energie, want een 10 kWh batterij weegt bijna 100 kg. De prijs van 1 liter diesel is momenteel ongeveer € 1,50. Met deze liter diesel rijdt een gemiddelde auto 15 km, oftewel 1,50/15 = 10 eurocent per kilometer.
Volgens de Automobilclub Kraftfahrer-Schutz (KS) moeten automobilisten hun tank niet helemaal tot de rand toe vullen. De reden is dat de hitte ervoor zorgt dat benzine en diesel uitzetten. In de brandende zon zou er brandstof door de tankopening of de brandstof-ontluchting kunnen lekken.
Tank voordelig op zaterdag
De brandstof is vaak het goedkoopst op zaterdag. Dan geven sommige tankstations korting op benzine en diesel. Maandag is juist weer een dure dag om je tank vol te gooien. En ook tijdens de spits, wanneer veel mensen onderweg zijn, liggen de benzine- en dieselprijzen vaak hoger.