gft project 2020 - instructiefilm

Hoe moet de groene container staan?

Bied de containers maximaal twee-aan-twee aan en zet ze in een rechte lijn. Zorg voor een tussenruimte van 30 centimeter na iedere twee containers. Zorg ervoor dat al het afval in de container past en het deksel goed sluit. Houd 2,5 meter afstand van obstakels, zoals lantaarnpalen of geparkeerde auto's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gemeente-oldambt.nl

Hoe moet je de container aan de weg staan?

Dan gelden de volgende regels:
  1. Zet de afvalbak op de inzameldag altijd vóór 7.30 uur op de aanbiedplaats.
  2. Plaats de afvalbak met de deksel gesloten en de wielen en het handvat naar de rijbaan toe.
  3. De afvalbak mag niet zwaarder zijn dan 50 kg.
  4. Zet geen afval naast de afvalbak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hvcgroep.nl

Hoe moet de container aan de weg staan Circulus?

De pijlen op de stickers geven aan hoe de container aan de weg geplaatst moet worden. De chauffeur plakt deze sticker alleen als de container voortaan andersom moet staan. Treft u geen sticker op uw container dan plaatst u de container op de juiste manier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voorst.nl

Hoe voorkom ik maden in de groene container?

Hou je container zo droog mogelijk. Leg een oude krant of stro onderin de container om te voorkomen dat afvalresten aankoeken op de bodem. Bovenaan kan je ook wat gras leggen om af te dekken. Maden houden van een warme omgeving, de warmte zorgt er ook voor dat insecten zich sneller voortplanten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaco.be

Waar mogen de containers staan?

Altijd op eigen terrein

het mag namelijk niet. Uw afvalcontainers moet altijd op uw eigen terrein staan, behalve op de dagen dat hij geleegd wordt. Staat uw afvalcontainer ook op andere dagen op de openbare weg – en ja, de stoep is ook openbare weg – dan riskeert u een boete.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plusonline.nl
40 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel groene containers mag je hebben?

Groene emmer of container (iets melden of aanvragen)

U kunt 2 gratis groene emmers of containers aanvragen. Een groene emmer is 25 liter. De groene container is 140 liter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gemeentemaastricht.nl

Hoe laat mag je de container buiten zetten?

In de meeste gevallen mag je je container vanaf 07.30 aan de weg zetten. In een aantal gevallen eerder. Doe dit op de aangewezen plek in je straat. Zet de container voor middernacht weer binnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omrin.nl

Waar kruipen maden naar toe?

Het is je vast wel eens opgevallen: maden in huis als het regent. Vaak heeft dit te maken met het feit dat de maden zich rondom de woning bevinden. Tijdens een regenbui kruipen de maden hogerop. Zo kunnen ze via naden en kieren of een openstaande deur naar binnen komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zodier.nl

Hoe krijg je de groene container schoon?

Je gft-bak schoonmaken

Maak de bak regelmatig schoon na het legen. Gebruik kokend water en een scheut azijn of wat allesreiniger of groene zeep. Giet het vuile sop in een emmer, en leeg deze in de gootsteen binnen, niet buiten of op straat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Hoe maak je de groene container schoon?

Maak de bak schoon met water en eventueel azijn of groene zeep. Middelen zoals chloor zijn hartstikke slecht voor het milieu en verstoren bovendien het composteerproces, gebruik die dus niet. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen voor containers op de markt. Spoel de container om na het wassen met alleen wat water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gad.nl

Is groene container verplicht?

De restafval- en de gft-containers (grijs en groen) zijn verplicht. Papier (blauw) en pmd (oranje) mag u ook op een andere manier inzamelen, bijvoorbeeld het scheidingsstation of openbare wijkcontainers. Het is niet toegestaan papier en pmd anders aan de straat aan te bieden dan in een container.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gad.nl

Wat als kliko te zwaar is?

Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omrin.nl

Wat als container vol is?

Plaats uw afval in een andere afvalcontainer in de buurt of neem het weer mee naar huis. U kunt via een melding doorgeven dat de afvalcontainer vol is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amsterdam.nl

Hoe ver mag een container uitsteken?

De 'gewone' regels geven aan dat (deelbare) lading niet meer dan 1 meter achter de laadstructuur mag uitsteken. Daarbij mag de afstand tussen de achterzijde van de lading en de bumper niet meer zijn dan 60 cm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op evofenedex.nl

Wat kost een extra groene container?

Per jaar betaal je € 40 voor een extra container. Het eerste jaar betaal je voor het aantal nog resterende maanden. De kosten worden verrekend met de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weststellingwerf.nl

Hoe vol mag een kliko?

Zet de kliko met handvat naar de straat. Zet de kliko's zoveel mogelijk bij elkaar aan één kant van de straat. De kleine (140 liter) mag niet zwaarder dan 50 kg en de grote (240 liter) niet zwaarder dan 75 kg zijn. De deksel moet gesloten zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gad.nl

Kan keukenpapier bij gft?

Ongekleurde en onbedrukte papieren servetten, tissues en keukenpapier waarmee je voedsel hebt opgedept (bijvoorbeeld bakvet uit een pan of gemorste saus), mogen bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op afvalscheidingswijzer.nl

Is een theezakje gft?

Gooi koffiepads en theezakjes niet bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft), maar bij het restafval. In het filterpapier van koffiepads en de meeste theezakjes is kunststof verwerkt. Losse koffie en thee mag niet door de gootsteen, maar hoort in de gft-bak. Restafval wordt in de afvalenergiecentrale verbrand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op afvalscheidingswijzer.nl

Wat te doen tegen fruitvliegjes in de container?

Fruitvliegjes bestrijden met azijn

Fruitvliegjes vinden azijn lekker, dus is het perfect voor een val. Het enige wat je hoeft te doen, is een kommetje te vullen met azijn en daar een paar druppels afwasmiddel in op te lossen. Sluit het kommetje vervolgens af met plasticfolie en prik er een aantal gaatjes in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bestrijdingsservice.nl

Hoe voorkom je vliegen in de kliko?

Leg onderin de GFT-container een krant of stro zodat afvalresten niet aankoeken en maak de container nadat deze is geledigd goed schoon. Wikkel vlees en vis in een krant voordat je het weggooit in de container. Hang een netje met mottenballen in de container.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hellendoorn.nl

Waar kunnen maden niet tegen?

Maden zijn slijmerig en kunnen daarom niet goed tegen zand. Strooi daarom wat zand in de container en ze zullen uiteindelijk dood gaan. Zout strooien kan ook. Maden kunnen niet tegen zout en zullen net als slakken smelten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rd4.nl

Kunnen maden in je huid kruipen?

De vliegen leggen hun eitjes in de kleren en als je die ongestreken gaat dragen, loop je het risico dat de eitjes op je huid terechtkomen, waarop de maden onder de huid kruipen." "Gevaarlijk is dit niet", zegt Steven Callens. "De wondjes zijn niet echt pijnlijk, maar die maden eten wel stukjes vlees uit je lijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Hoe lang mag een container voor de deur staan?

Op openbare parkeerplaatsen mag een container maximaal 3 maanden blijven staan, zonder dat daar huurkosten bijkomen. Hoe lang mag mijn container blijven staan? De afvalcontainer mag 6 weken zonder tussentijdse wissel blijven staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op container-gigant.nl

Hoeveel kilo mag er in een kliko?

Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wastenet.nl

Hoe vaak wordt een ondergrondse container geleegd?

HVC gaat de ondergrondse containers gemiddeld eens per week legen, afhankelijk hoe snel ze vol zitten. Op dit moment wordt een proef uitgevoerd met een vulgraadsensor. Deze sensor houdt bij hoe vol de container is. Als de container bijna vol is, krijgen de chauffeurs van HVC een seintje om te gaan legen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lelystad.nl

Populaire vragen