Zo maak je de
De knakworst die echt knakt. 15 minuten in heet water opwarmen.
De echte knakworst uit eigen keuken. Verpakt per 5. 10 minuten opwarmen in heet water.
Bewaar ze luchtdicht, dan blijven ze tot wel 2 maanden goed. Wanneer je ze later weer wilt eten kun je ze ontdooien en even opwarmen in de oven.
In het blik zitten 12 knakworsten. Heerlijk met mosterd of mosterdsaus. U kunt de worstjes verwarmen in het eigen vocht of negentig seconden in de magnetron op een bord op 450 watt.
De knakworst is een kleine, bruine, dunne, zachte worst die zowel koud als warm op of zonder een broodje als snack gegeten kan worden. Knakworsten lijken op frankfurters. De worstjes worden meestal in een conservenblik verkocht.
Ze concludeerden dat zowel knakworsten als rookworsten en hotdogs niet heel goed zijn voor onze gezondheid. Dit komt voornamelijk omdat een knakworst gemaakt is van afvalvlees. Ook zitten er vaak veel kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere kunstmatige ingrediënten in die allesbehalve gezond zijn.
Ten minste houdbaar tot op de verpakking vermelde datum. Na openen gekoeld bewaren (max 7 graden Celsius) en beperkt houdbaar.
Zo kunnen wij een breed assortiment aanbieden en garanderen we jou de maximale houdbaarheid. Gevacumeerde producten zoals de knakworst en verse worsten kun je na ontvangst gewoon weer invriezen. We raden aan om producten niet langer dan drie maanden in de vriezer te bewaren.
Rook de knakworsten ongeveer tussen de 1 a 3 uur of als je een sterke rooksmaak wilt nog wat langer. De worsten zijn nu gerookt maar nog niet klaar om te eten. Ze moeten nog wel gegaard worden in de pan.
Zo is er dus een voorgerecht, hoofdgerecht of snack voor iedereen. Ingrediënten: Worstjes: Varkensvlees 80%, water, aardappelzetmeel, zout, stabilisator (E451, E452), witte peper, paprikapoeder, nootmuskaatextract, rundercollageen, antioxidant (E301, rozemarijnextract), rookaroma, conserveermiddel E250.
BEREIDINGSWIJZE. Bevroren au bain marie: 10 min.Ontdooid au bain marie: 6 min.
De worsten van Herta kunnen ook 'au bain marie'. Breng daarvoor een beetje water aan de kook in een pannetje of in de waterkoker (dat gaat vaak sneller). Als het water kookt, gooi je de knakworsten erin en laat je het even staan. Het water niet opnieuw laten koken.
Om een échte knakworst te maken wordt een stukje darm gevuld met gemalen en gekruid vlees en daarna gerookt. Bij de knakworst wordt hier specifiek gebruik gemaakt van een stuk dunne darm van een schaap, de schapensnaar genoemd. De schapensnaar is erg compact waardoor het een knakkend geluid maakt wanneer je 'm breekt.
Gekookte worst
Rookworst, knakworst en al hun gekookte worst-soortgenoten, blijven twee weken lang goed in de koelkast. Althans: zolang het pakje nog ongeopend is. Eenmaal geopend moet je ze binnen vijf dagen eten.
Knakworsten leiden het vaakst tot een dodelijke verslikking bij kinderen omdat ze dezelfde grootte als een luchtpijp hebben, cylindrisch en samendrukbaar zijn. Om problemen te voorkomen moet je knakworsten overdwars doorsnijden. In hapbare stukjes van een centimeter. Maar ook knoopbatterijen zijn gevaarlijk.
Het advies om een geopend blik niet in de koelkast te zetten, heeft vooral met de smaak van het voedsel te maken. Als een blik geopend is, kan het metaal onder invloed van zuurstof reageren met de inhoud. De producten van die reactie kunnen in het voedsel terechtkomen. Dat kan een metalige smaak aan het eten geven.
Voedsel uit blik eten enkele jaren na de THT-datum vormt geen risico voor de gezondheid. Voedsel uit blik kan zelfs meegaan tot 50 jaar naar de uiterste houdbaarheidsdatum!
Zo is er dus een voorgerecht, hoofdgerecht of snack voor iedereen. Zo maak je de knaks klaar: IN EEN PAN: Bij voorkeur de worstjes langzaam in het vocht verwarmen zonder ze te laten koken.
Helaas bevatten normale knakworsten veel verzadigde vetten, welke een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Wil je toch een keer genieten van een lekker broodje knakworst? Kies dan eens voor de magere variant. Deze bevat ongeveer de helft minder kcal en vijf keer minder verzadigd vet.
Zo zitten er 80 calorieën in één knakworst, maar dat is niet alles. Het vlees is voornamelijk afvalvlees: niet bepaald gezond voor je lijf, dus. Daarnaast zitten er nog een tal val kleurstoffen en andere 'slechte' stoffen in de knakworst.
Bereiding: Verwijder de verpakking. Pan: verwarm de knakworsten 6-8 minuten in heet, niet kokend water.
Opgiet: water, zout. Verwarm de Knaks in het vocht in de pan, of in 1,5 minuut op een bord in de magnetron bij 450 Watt. Knaks zijn koud ook lekker!
Het nieuwste Unox knakworstblikje bevat 11 knakworstjes in plaats van 10. Het totaalgewicht blijft 400 gram. De 11 worstjes wegen dus elk ruim 36 gram (voorheen 40 gram per worstje). Je krijgt dus geen gram meer worstjes dan voorheen.