Hoe maak je kabeljauw schoon?

  1. ontschub de kabeljauw door met de botte kant van het mes van staart naar kop te schrapen.
  2. snijd met de punt van het mes het vel net boven de graat door.
  3. begin het eigenlijke fileren halverwege.
  4. laat het mes langs de graat glijden tot op het midden.
  5. haal het mes over de middengraat en snijd verder door.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Hoe maak je een vis schoon?

Houd de vis onder koud stromend water of boven een paar kranten en schraap er met de botte kant van het mes de schubben af. Er bestaan ook speciale mesjes met spatranden die voorkomen dat de schubben in het rond vliegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op njam.tv

Hoe haal je de schubben van een vis?

Ontschub de vis met een schubmes of de botte kant van een mes. Schuif de schubben van de staart naar de kop toe van de vis af. Doe dit onder stromend water zodat de schubben niet overal heen springen. De schubben kun je opvangen door een zeef in de gootsteen te plaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cultiviz.nl

Is kabeljauw met graat?

Kabeljauw is een van de belangrijkste consumptievissen. Je kunt hem op alle mogelijke manieren bereiden: pocheren, in de ove, gegrild, gestoomd of gekookt. Kabeljauw bevat weinig graten en is gemakkelijk te fileren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe moet je een vis fileren?

Hoe fileer ik een ronde vis
  1. 01 Schoonmaken Maak de vis onder stromend water schoon en dep goed af.
  2. 02 Snij achter kieuw Leg de vis op een snijplank. ...
  3. 03 Snij in rug Houd de vis bij de kop vast. ...
  4. 04 Snij richting staart Steek dan het mespunt erin en begin langs de graten naar de staart toe te snijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vislokaal.com

Outdoor cooking - Vis schoonmaken / slachten | Wildkamperen | Wildcamping | Paalkamperen

22 gerelateerde vragen gevonden

Is vis fileren moeilijk?

Een hele vis fileren lijkt veel werk, maar ook voor dit karwei geldt: oefening baart kunst. Zeker als je de juiste tools in huis hebt, is fileren helemaal niet moeilijk. Kies voor een goed scherp (fileer)mes, het liefst een die aan twee kanten snijdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op visrecepten.nl

Wat is de duurste platvis?

De prijzen van platvissen lopen zeer uiteen. De goedkoopste platvis is de schol en de duurste is de tarbot. Deze vissen leven op de zeebodem en de ogen van de larve verplaatsen zich naar de zijkanten zodat beide ogen aan één kant komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op middelkamp-vis.nl

Wat is het verschil tussen kabeljauw en Kabeljauwhaas?

Het dikke stuk dat van halverwege de filet tot de kop is afgesneden noemen we het haasje of het rugstuk. Dit stuk is ideaal om met of zonder vel te bakken in de pan of in de oven. Het minder dikke deel wordt vaak verkocht als 'filet' en het deel tot aan het puntje van de filet noemen we ook wel het staartstuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Wat is het verschil tussen wijting en kabeljauw?

Wijting. Wijting is het kleine broertje van de kabeljauw. Deze vis heeft zeer mager en zacht vlees, is licht verteerbaar en heeft een onevenaarbare smaak. Wijting heeft wel wat meer graten dan kabeljauw en valt iets makkelijker uit elkaar tijdens de bereiding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagelijksekost.een.be

Hoe duur is kabeljauw?

Kabeljauw Middel

De kabeljauw wordt niet per stuk afgerekend maar per gewicht. Kabeljauw middel weegt rond de 2 kilo per stuk en kost € 8,00 per kilo !

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op versevis.nl

Kan je vis met ingewanden eten?

Om bewustwording te kweken over de visserij en duurzaamheid in het algemeen, beroepen steeds meer chefs zich op het koken (en serveren) van de hele vis. Dat betekent dus niet alleen de mooie filets, maar bijvoorbeeld ook de wangen, kaak of zelfs de hele kop. En ook de ingewanden worden gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Waarom bak je vis op de huid?

Een vlees van een gefileerde vis wordt tijdens het bakken lekker krokant. Als je de vis met de huid bakt, blijft het vlees van binnen heel zacht en het huidje krokant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op chickslovefood.com

Waarom kieuwen verwijderen?

Het was een lange weg maar nu is het over, hij kookt weer. Wat belangrijk is bij visbouillon: kieuwen verwijderen anders wordt de bouillon tranig, net onder kookpunt houden anders wordt de bouillon troebel en niet langer dan 30 minuten koken anders wordt de bouillon bitter!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dieetnooitmelk.wordpress.com

Hoe viskom verschonen?

  1. Haal je vissen uit de kom. ...
  2. Verdeel een gedeelte van het water over de emmers. ...
  3. Vang de steentjes op in een vergiet en maak ze schoon. ...
  4. Maak de vissenkom schoon. ...
  5. Vul de kom met schoon water. ...
  6. Plaats wat waterplanten. ...
  7. Zet de vissen voorzichtig terug in de kom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hoedoe.nl

Waarom steentjes in vissenkom?

Steentjes voor op de bodem.

Goudvissen houden ervan kleine deeltjes tussen de steentjes uit te plukken. Let voor de bodembedekking wel op wat voor goudvissen je hebt. Sommige goudvissen hebben meer behoefte aan fijne bodembedekking, zoals Sluierstaart goudvissen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquariumfans.nl

Hoe maak je de steentjes van een vissenkom schoon?

Doe het grind in een zeef en schep het om terwijl u er water overheen laat stromen. Borstel de stenen eventueel af met een afwasborstel. Maak nu met de spons de vissenkom zelf schoon. Als uw vissenkom hardnekkig vervuild is kunt u een schuurspons gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedeschoonmaaktips.nl

Waarom is de kabeljauw zo duur?

Een van de voornaamste oorzaken van de huidige recordprijzen is bijvoorbeeld het weer in Scandinavië. Eindejaarsstormen hebben er lelijk huisgehouden en ervoor gezorgd dat de vissersboten er niet konden uitvaren. De import van vis uit die regio droogt dus op waardoor de prijzen stijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Wat is duurder schelvis of kabeljauw?

The Sunday Times en Greenpeace sloegen de handen in elkaar voor een grootschalig onderzoek. Schelvis is 30% goedkoper t.o.v. kabeljauw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Wat is lekkerder koolvis of kabeljauw?

Ondanks dat veel mensen de voorkeur hebben voor kabeljauw, het 'zusje' van de koolvis, is er niets mis met de smaak van deze vis. Alleen het visvlees van de kabeljauw is iets witter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op visrecepten.nl

Welke kruiden doe je op kabeljauw?

Kabeljauw heeft een zachte smaak. Daardoor is de vis goed te combineren met verschillende soorten kruiden. Groene kruiden, als munt, peterselie, koriander en dille vormen een mooie combinatie. Ook smaken als ui, knoflook, peper of oregano passen goed bij de vissoort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op freshlyfish.nl

Is kibbeling altijd kabeljauw?

Echte kibbeling wordt van oudsher van kabeljauw gemaakt. De stukjes worden door een beslag gehaald, gefrituurd en eventueel bestrooid met viskruiden. Kabeljauw is schaarser geworden en daardoor duurder. Daarom wordt in plaats van kabeljauw vaak de goedkopere vissoort Alaska-koolvis gebruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Waarom geen pangasius eten?

Pangasius heeft de reputatie een ongezonde vis te zijn die veel zware metalen, bacteriën en antibioticaresten bevat. In 2012 controleerden wij de pangasius in de Belgische winkels onder meer op de aanwezigheid van zware metalen, pesticidenresiduen en sporen van antibiotica, en stelden weinig problemen vast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op test-aankoop.be

Welke platvis is het lekkerst?

Tong: de lekkerste platvis van de zee. Tong is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mooijer.nl

Wat is het verschil tussen schol en schar?

Is de huid ruw als schuurpapier dan is het bot, is de huid glad dan is het schol en de schar is een mengsel van de twee, in een richting glad maar in de andere richting ruw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.liebherr.com

Wat is de grootste vis ter wereld?

De grootste vis is de walvishaai. De reuzenhaai weegt ongeveer 5000 tot 7000 kilogram. De nakomelingen van de reuzenhaai zijn flinke baby's: ze kunnen al anderhalve meter tot twee meter groot zijn bij geboorte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wwf.nl

Populaire vragen