Je website beter vindbaar maken in Google met een sitemap
Met een sitemap vertel je aan zoekmachines welke pagina's je website bevat. Daardoor wordt je website beter geïndexeerd door zoekmachines en daarmee beter vindbaar. Kort samengevat is een sitemap een lijst van de pagina's die je website bevat.
Is jouw URL geïndexeerd door Google? Als een URL niet door Google is geïndexeerd zal die per definitie niet vindbaar zijn. En weet daarbij ook dat Google lang niet alle webpagina's opneemt in de index. Er komen dagelijks nieuwe websites en dus ook nieuwe webpagina's bij.
Probeer daarom de belangrijkste zoektermen voor te laten komen in de H1 en H2. Vermijd algemene content als “Hulp nodig?” en “Meer informatie” in headers. Probeer in plaats daarvan concreet en specifiek te zijn. Minder belangrijke of meer algemene informatie kun je beter verwerken in <p> dan in de headers.
Het kan enige tijd duren voordat Google je pagina indexeert. Wacht daarom minimaal een week nadat je een sitemap hebt ingediend of een indexeringsverzoek hebt ingediend voordat je aanneemt dat er een probleem is.
4 dagen tot 1 maand. Er is niet een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoelang het duurt voordat Google jouw nieuwe website vindt en indexeert. Dit kan al binnen 4 dagen zijn, maar ook een aantal weken of zelfs een maand duren.
De vindbaarheid van je website direct in Google testen
Als je website vindbaar is, dan krijg je dat nu te zien. Je ziet de eerste 10 pagina's van je site die Google kent, en mogelijk nog meer. Onderaan de pagina zie je dan een aantal cijfers staan. Dat zijn de andere pagina's met zoekresultaten.
De simpelste en zekerste manier om bovenaan te komen in Google, is door ervoor te betalen. Via Google Adwords kun je instellen op welke zoekterm je naar boven wil komen, met welke tekst en hoeveel je hiervoor bereid bent te betalen. De hoogste bieder per klik krijgt de bovenste positie.
Een website maken hoeft niet moeilijk te zijn, al ben je er meestal wel wat tijd aan kwijt. Dat ligt uiteraard aan je wensen en je budget, maar zelfs zonder er geld aan uit te geven kun je tot een mooi eindresultaat komen voor je eigen website.
Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel het verbeteren van een website met als doel hogere posities te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger jouw website scoort op relevante zoekwoorden, hoe groter de kans dat mensen jouw website bezoeken.
Vier dagen tot een maand
Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe lang het duurt voordat Google jouw nieuwe website vindt en indexeert. Globaal gezien duurt het vier dagen tot een maand voordat Google je website weet te vinden en indexeert.
De levensduur
Tegenwoordig is de houdbaarheidsdatum van een website 3 jaar. Dat komt doordat website technieken steeds sterker ontwikkelt worden. Hierdoor verandert ook steeds het aantal aan mogelijkheden hoe websites ingezet kunnen worden. Ook kan de strategie achter je website veranderen.
Naast Google zijn er enkele andere grote zoekmachines die gebruikt worden: Bing. Yahoo. AOL.
In de toplijstjes van dit jaar is 'Oekraïne' een van de meest gezochte termen in Google. Daarnaast scoren de zoekopdrachten 'Ali B', 'Queen Elizabeth' en 'Quarantaine regels' hoog. Elk jaar brengt Google 'Year in Search' uit. Dat is een overzicht van trending zoekopdrachten in Nederland van het jaar.
Om een website gebruiksvriendelijk te maken, moet u rekening houden met factoren zoals een eenvoudige navigatie, duidelijke tekst en afbeeldingen, snelle laadtijden en mobiele responsiviteit. Zorg ervoor dat uw website gemakkelijk te gebruiken is voor zowel desktop- als mobiele gebruikers.
Geld verdienen met je website kan op allerlei manieren. De bekendste methoden zijn affiliate marketing en advertenties plaatsen op je website via Google Adsense. In dit artikel vind je een compleet overzicht van meer dan 10 methoden en wat je nodig hebt om succesvol geld te verdienen met je website.