Hoe reinig je het gezichtje van je baby? Het gezichtje van je baby moet na elke voeding opgefrist worden. Gebruik hiervoor een vochtig zacht washandje of kompres en veeg het voorzichtig over het hele gezicht.Dep vervolgens droog met een handdoek.
Zo verzorg je droge wangetjes
Zodra het huidje van je baby droog aanvoelt, breng je een laagje Bepanthen Baby Zalf op de schrale, rode plekjes. Bepanthen Baby Zalf bevat dexpanthenol en ondersteunt het natuurlijke huidherstel van je baby. Door de speciale samenstelling vormt de zalf een beschermend laagje op de huid.
Baby's hebben een gevoelige huid die snel kan uitdrogen. Het is beter voor zijn of haar huid om je baby niet te vaak te douchen. Je baby wordt ook nog niet snel vies. Eén tot twee keer per week douchen of in bad is vaak genoeg.
In het begin is 2 keer per week je baby in bad doen genoeg.Daarna mag het langzaamaan om de dag of om de 2 dagen. Hoe dan ook, in het begin is het even wennen.
Veel ouders trekken dagelijks schone kleding aan bij hun baby en trekken een broekje hooguit een tweede dag nog aan. Naarmate je kindje ouder wordt, zul je de kinderkleding wellicht minder vaak hoeven te verschonen, maar zeker in de eerste weken kan het beter te vaak dan te weinig.
Een babybadje is een musthave voor elke baby-uitzetlijst en mag ook zeker niet ontbreken op je geboortelijst. Word je voor het eerst mama of papa? Dan heb je vast heel wat vragen. Met onze tips ben je goed voorbereid om je baby de eerste keer te laten badderen!
Eén keer in de week badderen is in principe voldoende. Vaker in bad gaan of water dat te warm is kan namelijk de tere babyhuid uitdrogen. Je wil de vette laag, de opperhuid van je baby, namelijk zo veel mogelijk beschermen en behouden. Badder je baby daarom niet elke dag, dat is echt niet nodig.
De WHO (World Health Organization) adviseert om vernix 24 uur te laten zitten en dan pas de baby te wassen. Soms blijft er na het wassen in de huidplooitjes wat vernix achter. Dit kan wat muf ruiken.
Omdat de kwetsbare babyhuid tijdens en na het badje dus veel vocht verliest, is het belangrijk om de babyhuid goed te verzorgen. Tijdens het wassen van je baby kun je bijvoorbeeld kiezen voor Zwitsal Zeepvrije Wasgel of voor Zwitsal Badolie.
Het is ook belangrijk voor de overdracht van (goede) huidbacteriën van jou naar je kind en het stimuleren van natuurlijke reflexen die zullen helpen bij de voeding. Het is wenselijk dat het eerste huid-op-huidcontact minimaal 1 uur duurt. Dit uur wordt ook wel 'het gouden uur' genoemd.
Vaseline-paraffine is een van de vetste zalfsoorten. Als de huid van je baby erg droog is of zelfs al begint te schilferen, is deze zalf aan te raden. Verschillende merken verkopen vaseline-paraffine. De zalf is veilig te gebruiken voor zowel volwassenen als kinderen.
De crème is daarnaast ideaal voor gebruik op het gezichtje of de rest van het lichaam. Naast een verzorgende werking heeft de Zwitsal Zachte Crème de geur van het vertrouwde merk Zwitsal. Ook voor mama's heerlijk dus om te gebruiken bij schrale of droge plekjes.
De must-have huidverzorgingsproducten voor een baby zijn een badolie of milde wasgel, een huidolie en een vette zalf voor op eczeem plekjes of luieruitslag. Het advies is om een baby 2 a 3 keer per week in bad te doen. Badderen ontdoet de huid van haar natuurlijke vetlaagje en hierdoor kan de huid uitdrogen.
Elke dag een uitgebreide wasbeurt is niet nodig. Het is voldoende om dagelijks het gezicht, de handen en de billen te wassen met een washandje en je kind één of twee keer per week in bad of onder de douche te doen.
Trek je baby niet te veel laagjes aan op warme dagen. Kies bijvoorbeeld voor een rompertje met luchtige kleertjes erover, of alleen een rompertje als het echt heel warm is. Buiten heeft je baby extra bescherming nodig tegen de zon, omdat hij of zij een gevoelige huid heeft.
Om de dag douchen, of zelfs drie keer per week, is al genoeg. Houd wel je kindje schoon door hem dagelijks met een washandje het gezicht, handjes, billen en geslachtsdeel schoon te maken.
Tot ongeveer 6 maanden kan de baby niet zitten, dus je hebt een babybadje of een badzitje nodig als je het bad in je badkamer gebruikt. Het kind moet zeer stabiel worden gehouden om niet uit te glijden. Rond 7 maanden kan de baby een zittende houding aannemen.
Het grote verschil met een normaal babybadje is dat je baby in een tummy tub rechtop zit. Deze positie, in combinatie met het warme water, zorgt ervoor dat je baby zich eventjes voelt alsof hij weer in de baarmoeder zit. Dat komt ook omdat je baby de wanden kan voelen met zijn armpjes en beentjes.
Een boxpakje doe je gewoon een rompertje onder. Als het (bijvoorbeeld van de zomer) nou heel erg warm zou zijn... dan doe je bijvoorbeeld alleen een rompertje aan.
Door slijtage te voorkomen, kan je ze aan de waslijn of aan het droogrek hangen. Door babykleertjes te strijken ben je er zeker van dat alle bacteriën uit de kleding verdwijnen. Dit doe je het liefste binnenstebuiten.
Wat is een geboortepakje? Een geboortepakje is het eerste pakje dat je baby na de bevalling draagt. Dit kan een boxpakje zijn, maar ook een broekje met een vest of trui. Voor veel ouders blijft dit een bijzonder kledingstuk of setje, omdat het herinnert aan de eerste momenten met hun kindje.