Wil je een vervuild zeemvel wassen, gebruik dan een sopje van zachte zeep en een scheut brandspiritus. Was een vuile zeem nooit in een sopje met soda. Zeemleer is gelooid met traan en soda lost die traan op. Uitspoelen doe je best met lauw water.
Een natuurzeem wordt natuurlijk ook wel eens vies. Hij is eigenlijk best makkelijk om schoon te houden. Regelmatig even in een emmer met azijn zetten (in een sopje met zachte Marseillezeep kan trouwens ook), goed uitspoelen en hangend laten drogen, niet bij de kachel en niet in direct zonlicht.
Een zeem, zeemlap of zeemvel is een zachte lap van zeemleer, die gebruikt wordt om gladde voorwerpen schoon te maken of droog te maken. In oorsprong bestaat de zeem uit natuurlijk zeemleer, gemaakt van de huid van een gems. Tegenwoordig worden zemen steeds vaker van synthetische stoffen gemaakt.
Het voordeel van de microvezel autozeem
Ook kunnen de meeste microvezel zemen gewoon gewassen worden en zijn ze dus goed voor veelvuldig gebruik. Een autozeem van microvezel is geschikt voor alle auto's en garandeert een mooi resultaat.
Ja, natuurlijk mag u Dreft gebruiken om uw auto te wassen, maar wij raden aan een autoshampoo hiervoor aan te schaffen. Waarom? Dreft is een afwasmiddel met citroenzuur. Dit is ideaal om vettige dingen te reinigen, maar daarom haalt het ook belangrijke oliën van uw lak.
Uiteraard zal de levensduur van de zeem met de kwaliteit daarvan en het aantal gereden kilometers te maken hebben. Zelf rijd ik ca. 4000 Km per jaar. Ik heb een broek van het Marco Polo team waar ik nu 2 jaar in rijd en ben daar echt wel tevreden over.
Gebruik gewoon warm schoon water om uw ramen te wassen zonder strepen. Strepen op uw ramen ontstaan meestal door een teveel aan schoonmaakmiddel in uw water. Gebruik een scheutje ammoniak als uw ramen vet zijn. Voor heldere ramen kunt een scheutje glansmiddel voor de vaatwas aan uw water toevoegen.
Maak een sopje met heet water een klein beetje afwasmiddel of schoonmaakazijn. Teveel schoonmaakmiddel zorgt voor strepen, dus wees zuinig met het afwasmiddel. Gebruik een scheutje ammoniak als de ramen erg vet zijn. Voor heldere ramen is een scheutje glansmiddel voor de vaatwas zeker een aanrader.
Je kan een vervuilde zeemvel wassen in de wasmachine op 60° of in een sopje van zachte zeep en een scheut brandspiritus. Was een vuile zeemvel nooit in een sopje met soda. Zeemleer is namelijk gelooid met traan en soda lost die traan op. Uitspoelen van je zeem doe je best met lauw water, hang hem daarna op.
Sponsjes kun je inderdaad in de wasmachine doen, om ze schoon te krijgen. Ik zou ze niet bij de witte was doen, omdat je dan kans hebt op vlekken in je witte was. Liever dus bij de handdoeken. In de wasmachine worden de sponsjes dan wel schoon, maar niet ziektekiemenvrij.
In oorsprong bestaat de zeem uit natuurlijk zeemleer (gemsleer of gemze(n)leer), gemaakt van de huid van een gems. Tegenwoordig worden zemen steeds vaker van synthetische stoffen gemaakt. Een zeem kan veel water opnemen, dat er ook weer gemakkelijk uit gewrongen kan worden.
Toch raden wij het niet aan om Dreft te gebruiken als reinigingsmiddel voor ramen wassen en dat brengt ons bij de nadelen. Dreft is zeer geconcentreerd en je hebt er veel water bij nodig om het te verdunnen. Voor de ramen buiten is een beetje knoeien met water geen probleem maar voor binnen niet altijd handig.
Denk aan het weer, vogelpoep, ronddwarrelend zand en stof, of andere aanslag. Daarom is het aan te raden in ieder geval elke 6 tot 8 weken de ramen buitenshuis schoon te maken. Binnenshuis voldoet eens in de twee tot vier maanden voor de meeste huishoudens.
Wat is osmosewater? Osmosewater is water dat vrij is van alle mineralen, virussen, medicijnen, zware metalen, bacteriën, pesticiden en vuildeeltjes. Het is water in zijn puurste vorm. Glazenwassers en schoonmaakbedrijven gebruiken osmosewater omdat de kans op strepen en vuilresten hierdoor kleiner is.
Was je ramen met een ui. Volgens Ella is dat de gouden tip voor het wassen van je ramen. "Je maakt een teiltje lauw water, snijdt twee uien doormidden, gooit ze erin en zemen maar! De sappen van de ui zorgen ervoor dat alle stofjes en vetten het beste van de ramen verdwijnen."
Meng daarvoor een kwart liter water en een kwart liter azijn. Dit mengsel kun je heel goed van tevoren maken zodat je het altijd bij de hand hebt als je de ramen wilt lappen of iets anders wilt schoonmaken.
De zeem in je fietsbroek is bedoeld om direct op de huid te zitten en schuren te voorkomen, en hij bestaat uit stoffen die vocht afvoeren en snel drogen. Als je ondergoed draagt, zijn er meer naden die schuren en stof die vocht vasthoudt, dus laat dat ondergoed maar uit.
Door de zeem in de fietsbroek is het erg belangrijk om deze direct na gebruik te wassen. De zeem wordt bij niet wassen namelijk een brandhaard van bacteriën, wat weer kan leiden tot irritatie aan de huid. Ook achtergebleven wasmiddel resten kunnen tot huidirritatie leiden, dus goed uitspoelen die broek.
Het UMA GT C2 zeem biedt goede ondersteuning tijdens middellange en lange ritten. Het gebruikte Type. 429 materiaal is flexibel en heeft een hoog ademend vermogen.
Oorzaak van krassen door de wasstraat
Het wasmiddel dat de wasstraat gebruikt telt namelijk ook mee in het veroorzaken van krassen. Sommige wasstraten maken gebruik van een agressief wasmiddel die de lak zwak maakt, waardoor grove borstels heel gemakkelijk de kans krijgen om meteen krassen te maken in de poreuze lak.
Goed onderhoud van uw auto is niet alleen het jaarlijkse onderhoud, maar ook het regelmatig wassen van de auto. iClean raadt automobilisten aan om 1 keer per week de auto te wassen. Een grondige wasbeurt kan 1 á 2 keer per maand. Ook wordt aangeraden om een wasstraat te gebruiken.
En dan nog een aandachtspunt: we krijgen regelmatig van klanten de vraag hoe vaak je een auto moet waxen. Ons advies is om dit niet te vaak te doen. Als richtlijn kunt u een periode van zo'n 4-6 maanden tussen de waxbeurten aanhouden. Hou er echter wel rekening mee dat elke auto anders is.
In principe kunt u alles wat u met schoonmaakazijn kunt reinigen, ook schoonmaken met natuurazijn. Het verschil tussen de 2 is dat natuurazijn iets minder zuur is, waardoor het veiliger is om met deze azijnsoort de wasmachine te reinigen. Daarnaast kunt u het ook als basis voor sladressings gebruiken, bijvoorbeeld.