Zo zijn
ð± Als je voedsel wilt warm houden, is het handig om het in te pakken met de reflecterende, en dus glanzende kant van de aluminiumfolie, naar binnen gericht. Als je voedsel koel wilt houden, is het beter om de matte kant aan de binnenkant te plaatsen.
Koeltas of geïsoleerde tas
We denken er misschien aan om onze koelbox of geïsoleerde boodschappentas te gebruiken bij het vervoeren van voedsel dat koud moet blijven, maar beide zijn ook geweldig om voedsel warm te houden. Als het voedsel niet in een afgedekte schaal zit, doe het dan in een afgedekte container of wikkel het in aluminiumfolie en bewaar het in de koelbox of tas.
Nog even over dat afdekken: bacteriën gaan goed op lucht en warmte. Belangrijk om je verse maaltijd dus goed af te dekken en in de koelkast te bewaren, het liefst binnen twee uur na bereiding. Je eten blijft dan nog één tot twee dagen goed.
Zorg voor een warmhoud-bezorgrugtas, -tas en een thermobox met een drager om stevig op de fiets, brommer of in de auto te bevestigen. In de thermobox zit een verwarmingselement waardoor in jouw tas het eten warm blijft tijdens het transport. Er zijn ook warmhoudplaten waarop je de box kan plaatsen.
Mijn oprechte advies is om het weer op te warmen in een broodroosteroven of magnetron als je thuiskomt . Als je het eten echter niet opnieuw kunt opwarmen, koop dan een warmte-isolerende herbruikbare tas. Bewaar het eten daarin totdat je klaar bent om te eten.
Serviesverwarmers. Serviesverwarmers zijn speciale apparaten die worden gebruikt om servies zoals borden, kommen en schalen warm te houden. Ze zijn vooral handig in restaurants of horecagelegenheden waar warme gerechten direct geserveerd moeten worden op warme borden om de temperatuur van het eten te behouden.
Stel dat u uw eten warm wilt houden en u hebt niets anders. In dat geval is de eenvoudigste manier om uw eten direct in aluminiumfolie te wikkelen . Of u kunt het eten in een bakje doen en het bakje vervolgens in dikke aluminiumfolie wikkelen. Let op: U kunt het gefoliede voedselbakje in een handdoek bedekken voor betere resultaten.
Plastic huishoudfolie
Per gram is huishoudfolie zo'n acht tot negen keer minder belastend voor het milieu dan aluminiumfolie dankzij de CO2 productie. En dan is een vel aluminiumfolie nog zwaarder ook. Een groot nadeel van huishoudfolie is weer dat je het vaak echt maar een keer kunt gebruiken.
Een voedselwarmhouder is een absolute uitkomst voor het gemakkelijk en bovenal warm vervoeren van uw maaltijd of maaltijden. Naast dat u uw warme maaltijden kunt vervoeren, is een voedselwarmhouder ook geschikt voor het lang koud houden van koude etenswaren, handig als u bijvoorbeeld een dagje gaat fietsen.
U kunt thermische warmtezakken of geïsoleerde koelboxen gebruiken om eten warm te houden voor een etentje. Plaats een paar waterflessen gevuld met heet water op verschillende delen van de koelbox of tas.
In de oven
Als je de ruimte hebt, is een oven van 200°F perfect om eten warm te houden. Je kunt ook je bijgerechten van tevoren maken en ze opwarmen in een oven van 350°F.
Gebruik een koelbox om warm eten te vervoeren ; de isolatie helpt om hogere temperaturen voor een langere periode te behouden. Als uw slowcooker geen grendel aan de bovenkant heeft, bedek hem dan met folie en plaats vervolgens het deksel van de slowcooker over de folie en span elastiekjes van de middelste handgreep naar elke zijhandgreep.
Chafing dishes zijn ideaal voor een buffet-stijl service. Ze zorgen voor consistente warmte en zijn duurzaam voor entertainment. Tip: Vul de chafing dish met heet water om de temperatuur van het eten te helpen behouden. Tip: Gebruik gedenatureerde alcohol als brandstofbron om de chafing dish warm te houden tijdens het feest.
Ik zet de oven op 90 graden, dan blijft het vlees warm en sappig. Dit kan rustig een uur of nog langer. Wel afdekken met deksel of alufolie. De temperatuur die aanbevolen wordt om eten warm te houden is 60 graden.
Als een warme maaltijd langer dan twee uur bij kamertemperatuur wordt bewaard, groeien de bacteriën al heel snel. Je restjes afdekken met aluminiumfolie zorgt eigenlijk voor hetzelfde risico. Je sluit je voeding namelijk niet volledig af van de lucht met als gevolg dat bacteriën sneller groeien.
Folieverpakking is wellicht een betere keuze voor toepassingen met hoge temperaturen en voor items die maximale bescherming tegen lucht en vocht nodig hebben . Plastic verpakking is wellicht handiger en kosteneffectiever voor dagelijks gebruik en voor items die niet zoveel bescherming nodig hebben.
Als je voedsel warm wil houden, is het een goed idee om het in te pakken met de reflecterende en dus glanzende kant van de aluminiumfolie aan de binnenkant. Wil je voedsel koud houden, dan is het beter dat de matte kant aan de binnenkant zit.
Als u aluminium moet gebruiken om voedsel te bewaren, beperk dit dan tot korte periodes (niet langer dan twee dagen). Vermijd het direct inpakken van warm of warm voedsel in folie . Laat het voedsel in plaats daarvan afkoelen tot kamertemperatuur of zet het snel in de koelkast.
Eten + drinken: Houd eten warm door een body/foot warmer of twee op de buitenkant van je Tupperware-container te leggen of door een paar handwarmers in je geïsoleerde lunchtas te stoppen . Plak een warmer op de buitenkant van je mok om die kop koffie ook warm te houden.
Bekleed een koelbox met in folie gewikkeld karton; verwarm in folie gewikkelde stenen in eenoven van 500 graden; bedek met een ander stuk karton en je hebt een draagbare hotbox om eten UREN warm te houden. Perfect voor tailgating.
ALGEMENE OPWARMINSTRUCTIES:
De meeste gerechten kunnen in de oven worden opgewarmd op 350° . De tijd is afhankelijk van de dichtheid van het eten. Lichte gerechten zoals spinaziebladerdeeg, gevulde champignons of kiprumaki hebben slechts ongeveer 15-25 minuten nodig.
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.