Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens je pizzapunt toe, zonder boter of olie, en bak gedurende 2 minuten aan. Giet nu een paar druppels water in de pan, bedek de pan met het deksel en zet het vuur laag. Hierdoor zal de pizza stomen en de kaas smelten.
Kan ik een pizza in een magnetron bakken? Nee, dat kan niet. Een magnetron verwarmt de pizza alleen en bakt de pizza niet af. Pizza's worden slap in de magnetron.
Doe de bevroren pizza in de pan, op het bakpapier. Zet het vuur aan en doe de deksel op de pan. In de eerste vijf minuten is het belangrijk dat de pan goed op temperatuur komt, dus je kun het vier even middelhoog aanzetten.
Om een zo goed mogelijke textuur te krijgen in de magnetron leg je een vel keukenpapier tussen het bord en de pizza, stel je de magnetron in op een half vermogen en verwarm je de pizza ongeveer een minuut. Tip: om te voorkomen dat de korst klef wordt in de magnetron zet je een glas water in de magnetron.
Als je een groot tosti-ijzer hebt, kun je zelfs twee punten op elkaar leggen. Daarna klap je het tosti- of wafelijzer dicht, wacht je een paar minuten en tadáá: je pizza-tosti is klaar. Wacht trouwens lang genoeg tot je kaas niet alleen is gesmolten, maar de kaas aan de zijkant ook knapperig is geworden.
Hoelang bewaren? Als je de pizza binnen twee uur in de koelkast zet kun je hem best nog wel even bewaren, tot zo'n vier dagen maarliefst. Om hem helemaal veilig te maken om te eten, moet je de pizza op minstens 70 graden celcius verwarmen in de oven of in een koekenpan.
Pan of kookpot
Afbakken: Je kan de pizza bakken in een droge pan met antiaanbaklaag of in een gietijzeren kookpot. Het is wel belangrijk dat je dit op laag vuur doet en met een goed deksel. Anders verbrandt de onderkant terwijl de bovenkant nog koud is of zelfs bevroren. Het resultaat is prima, de bodem is krokant.
Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
Voor het bereiden van een diepvriespizza zoek je een magnetron met een pizzastand. Bij een pizzastand geeft de ovenfunctie in je magnetron extra veel warmte vanaf de onderkant. De grill zorgt voor een knapperige korst. Zo is je pizza knapperig én gaar.
Zet het kopje in de magnetron en stel de magnetron in op 1200W en laat het 1 minuut en 10/20 seconden in de magnetron staan. Daarna is de pizza klaar en is het direct te nuttigen.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (vermijd de grillstand!) en leg de ontdooide pizza op een rooster. Zet dit rooster in de voorverwarmde oven en bak de pizza in 5-8 minuten goudbruin en gaar totdat de korsten knapperig zijn en de kaas op de pizza bubbelt.
Zet de pizzavorm in het mandje en schuif het mandje in de airfryer. Stel de tijd in op 12 minuten, en de temperatuur op 180 graden. Bak de pizza knapperig bruin en gaar. Eventueel kan je 'm na de 12 minuten iets langer doorbakken als je 'm extra krokant wilt.
Hoe kan ik pizza opwarmen in de pan
Een andere praktische manier om pizza's op te warmen en de bodem knapperig te houden , is het gebruik van een koekenpan, bij voorkeur met antiaanbaklaag. Verwarm de pan op een matig laag vuur, leg het stuk pizza erin en wacht twee tot drie minuten. Je hoeft het niet om te draaien.
Tips van Domino's
Volgens de experts moet je naast je pizza een kopje water in de magnetron zetten. Dan zet je de boel voor dertig seconden aan en tadaa: daar is je smeuige én knapperige pizza.
En wil je dit opwarmen in je airfryer? Dat kan, schep je maaltijd over in het bakblik en warm het op 150 graden op in je airfryer. Roer het wel af en toe door en let op dat je rijst of pasta niet uitdroogt of verbrand. Je kan je bakblik afdekken met een spatdekseltje.
Je kunt twee pizza's op een ovenrooster bakken door de pizza's door de helft of in kwarten te snijden en te verdelen op het rooster. Zo vul je de ruimte van het ovenrooster optimaal en passen er met gemak twee pizza's op de plaat. De traditionele vorm van een pizza is rond.
Baksels die niet in een bakvorm gaan, bak je gewoon op de plaat. Denk hierbij aan koekjes, bladerdeeg hapjes en pizza's.
Aluminiumfolie
Naast bakpapier is ook aluminiumfolie geschikt om de bakplaat mee te bedekken. Het is wel een stuk gladder en het kan wat makkelijker afbladderen als je in een oven met een hoge temperatuur bakt. Maar voor het braden van vlees of het grillen van groenten is dit een perfecte vervanger!
Ze zijn in elk geval goed te gebruiken als bakplaat en je kunt er ook dingen in warmhouden.
Wil je pizza bewaren, leg deze dan zo snel mogelijk na het bakken en afkoelen in de koelkast of diepvries. Pizza bewaren in de koelkast kan ongeveer 1-2 dagen. Vries je de pizza in? Pizza in de vriezer blijft 2-3 maanden goed.
Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de hete oven, tot de korst goudbruin ziet en de kaas begint te bubbelen.
Voor de oven goed gebruikt kan worden, is het belangrijk deze drie keer achter elkaar rustig warm te stoken. Maak de eerste keer een klein vuurtje, en laat daarna de oven minimaal acht uur afkoelen. De deur moet hierbij open blijven. Herhaal dit nog twee keer, waarbij het vuurtje steeds iets groter mag worden.
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Conversation. @Jurrie75 Een Domino's Pizza kan makkelijk ingevroren worden, je kunt wel ze beter opwarmen in de oven met 200 graden. Een stuk lekkerder!