Het principe is heel eenvoudig: je neemt de linker en de rechterkant van het shirt onderaan vast. Dat doe je met je armen gekruist, alsof je jezelf een knuffel zou geven. De linkerhand neemt dus de rechterkant van het shirt vast, de rechterhand de linkerkant van het kledingstuk.
#1 In de knoop
Een makkelijke manier om met een oversized blouse toch een taille te creëren, is door de blouse op te knopen. Hoe je dat doet? Heel simpel: je laat de knoopjes tot je navel (van onderen bekeken) niet vast. Met de twee los hangende flappen stof maak je vervolgens een knoopje.
Het T-shirt zit goed als u 10 centimeter speling ongeveer hebt vanaf de broekrand. Katoen krimpt en na enkele wasbeurten is het altijd iets gekrompen. De speling wordt dan ongeveer 5 centimeter.
In plaats van het middelste gedeelte aan de onderkant van je T-shirt gewoon in je broek te proppen, pakken we het anders aan. Pak het midden van je top vast en draai dit een of twee keer om het topje van je wijsvinger. Het gedraaide gedeelte stop je achter je broekband en that's it!
Puntje in je broek is voor de meeste dames toe te passen, eenvoudig met juist wel net het verschil in je totale look; je set staat veel beter, met bijkomend voordeel dat je ook nog slanker toont.
De klassieke manier van een trui of vest knopen is rond de heupen of wat hoger in de taille. Door de trui op de heupen te laten hangen leg je de nadruk op je heupen, als je de trui in de taille draagt vice versa.
Soorten pasvormen
Lees hier hoe u dat doet. Bekende pasvormen zijn Modern Fit (licht getailleerd), Regular Fit (heel licht getailleerd), en Slim Fit (strak getailleerd). Getailleerde shirts ogen over het algemeen formeler en kleden (uiteraard) beter af.
Labels als Filippa K, COS en Other Stories zijn een goede keuze. Deze merken hebben vaak een speciale lijn met basics in verschillende stijlen en van goede stoffen. Dat maak het makkelijker om jouw perfecte t-shirt te vinden.
De Stoffenkraam biedt diverse soorten knopen aan op de website. U vindt onder andere: drukknopen, jeansknopen, knopen, koord stoppers, Prym drukknopen, sluitingen en gespen.
Je kan de blouse natuurlijk oversized dragen op een broek of rok, maar je kan het overhemd ook in zo'n grote maat kopen dat je het kan dragen als een jurk. Heb je liever dat je nog een elegant deel van je lichaam kan tonen zoals je benen? Draag 'm dan tot net boven de knie.
Gebruik je oude kleding voor het maken van nieuwe accessoires. Gebruik de stof van je oude kleding voor om een hoofdband, bijvoorbeeld, of gebruik dunne reepjes van meerdere stoffen om een armband of ketting te vlechten. Het is ook heel gemakkelijk om van een oud T-shirt een stijlvolle tas te maken.
Trek langs de zijkanten en bij de mouwen het goede t-shirt over op het t-shirt dat smaller gemaakt wordt. Neem hierbij wat extra ruimte. Naai vervolgens op de lijn en knip overbodige stof weg. Zigzag de uiteinden van de afgeknipte stof zodat het niet gaat rafelen en je t-shirt is klaar.
Let op dat u enkel het bovenste knoopje opendoet. Het knoopje eronder mag natuurlijk ook open gelaten worden, maar dat wordt als minder netjes gezien. U hoort het overhemd altijd in uw pantalon te stoppen bij nette gelegenheden. Combineer met een pantalon of chino en nette schoenen.
Je kunt ervoor kiezen om je T-shirt zichtbaar of onzichtbaar onder een trui te dragen. Ga je voor een nette of zakelijke look? Kies er dan voor om je T-shirt onzichtbaar onder je trui te dragen. Bij een casual of speelse look kan het juist leuk zijn om iets van je T-shirt te laten zien.
Een ondershirt is een effen t-shirt met goede pasvorm, in een onopvallende kleur. Een ondershirt zorgt ervoor dat het overhemd niet doorschijnt. Het is warmer, en sommige mensen vinden het comfortabeler. Verder beschermt een ondershirt het overhemd tegen zweet en luchtjes.
Als stelregel kun je aanhouden dat een wit onderhemd het beste samengaat met een huidskleurig, beige of lichtgrijs ondershirt. Voor pastelkleurige overhemden is een wit ondershirt wel geschikt. Voor overhemden in donkere kleuren zoals navy en antraciet is een zwart ondershirt een goede match.
Laat het shirt je beschermen tegen zweet
Draag een ondershirt van katoen. Dit materiaal reguleert vocht en absorbeert transpiratie. Shirts met polyester zijn aan de andere kant juist niet goed geschikt.
De laatste trend onder influencers – die je ook veelvuldig in de laatste Fashion Week en het modebeeld terugziet – is het knopen van je trui om je nek in een licht asymmetrische manier: de trui wordt aan de voorkant in een knoop gelegd, waarbij de knoop in de richting van één schouder gaat.
Je kunt de sweater op veel manieren dragen. Gebruik 'm bijvoorbeeld als pullover en draag 'm over je blouse heen met daaronder een spijkerbroek en een paar loafers voor de preppy look. Of combineer 'm met een leren broek als stoer meer jouw stijl is.
De beste manier om er goed uit te zien in een trui is om de merken te vinden die het beste bij je passen, en je daar aan te houden. Zorg ervoor dat de stof dicht op je lichaam zit zonder dat het je in je bewegingsvrijheid beperkt. Zorg dat de mouwen bij je polsen eindigen en de zoom op je taille.
In principe geldt: hoe minder je je jeans wast, hoe langer hij mooi blijft. Was je jeans dus niet al na één dag dragen. Als je je jeans te vaak wast, slijt de denimstof sneller. Het is voldoende om de broek na vier tot vijf keer dragen te wassen.
Wanneer een hemd aan
Mensen die veel buiten zijn en vaak krom moeten weten dat het belangrijk is om je rug goed warm en bedekt te houden. Wanneer je vroeger bij de huisarts kwam met rugklachten vroeg de huisarts zelfs of je een onderhemd droeg, het is namelijk bewezen dat het helpt tegen rugklachten.