Maak de flesjes met elkaar open. Houd een flesje op z'n kop en zet de rand van de dop onder de rand van het tweede flesje.Trek omhoog en de eerste fles is open.Sla vervolgens de rand van de gesloten fles op de open fles open.
Het deksel zet uit en gaat los, zegt ' iszo'. Om lucht te krijgen kun je een gaatje in het deksel prikken met een naald of met hamer en spijker. Ook zijn er veel suggesties om de dekselrand met een fles-, blik- of allesopener op te lichten waardoor er 'bevrijdende' lucht binnenstroomt.
Houd de duim van je niet-dominante hand stevig op de kroonkurk. Gebruik het uiteinde van een huissleutel of autosleutel en schuif hem onder de rand van de kroonkurk. Duw de achterkant van de sleutel naar beneden om de rand van de kroonkurk omhoog te duwen en de kroonkurk los te wrikken van de fles.
THEEDOEK EN POLLEPEL
De theedoek leg je over de hals van de fles en dan druk je met de achterkant van de pollepel de kurk naar beneden. Moet je wel een beetje kracht zetten. Maar je zult zien, werkt als een trein. Enige nadeel is natuurlijk wel dat je zo de kurk in de fles hebt zitten.
Dat was het doel van Johan van der Pol uit Nijkerk. Zijn uitvinding, de Plopr bieropener, zorgt voor dit geluid bij het openen van ieder flesje. Een heerlijk geluid is het. Zo'n lekkere harde plop wanneer je een fles champagne ontkurkt.
Probeer het eens zo: zet de fles met de dop waarop je moet drukken op een lage tafel of stoel en gooi je lichaamsgewicht in de strijd. Gebruik bij een knijp-draaifles een notenkraker. Doe de notenkraker om de dop, knijp zo dat je de dop goed vastpakt met de notenkraker, en draai. Lukt het openen ook dan niet?
Verwarmen. Je krijgt de pot vaak niet open door het vacuüm en aangezien vacuüm wordt versterkt door kou is het vaak extra lastig om een pot die net uit de koelkast komt te openen. Door de deksel een paar seconden met een haardroger te verwarmen, hef je het vacuüm op.
Draai de dop van de fles tot je het sissende geluid begint te horen. Draai de dop weer een beetje dicht waardoor er geen lucht meer ontsnapt en leg de binnenkant van het topje van je middelvinger op de zijkant van de dop. Door een snelle beweging naar voren te maken, draai je de dop er razendsnel af.
Als je een nieuwe fles olie of azijn aanbreekt en je trekt het plastic lipje uit de opening, draai het lipje dan om en duw het terug in de opening. Met deze lifehack zorg je er namelijk voor dat er een kleine opening overblijft, waardoor je makkelijk je olie of azijn kunt sprenkelen.
Frank moeten we ook maar eens proberen! De rol een uurtje laten ontdooien en dan door midden snijden. Zijkant insnijden en de soep in de pan. Geen geklieder en in het plastic blijft niets achter.
Het beste antwoord
Die bobbeltjes vormen een herkenningsteken. Elke fles heeft zijn eigen vormnummer. Als het goed is staat er ook een nummer bij naast die puntjes, en een logo van produceerder.
Zet het bovenste deel van de hefboom op de rand van de fles en trek het handvat omhoog zodat de kurk een beetje omhoog komt. Zet nu het onderste deel van de hefboom op de rand van de fles en trek het handvat van de kurkentrekker weer omhoog. De kurk is nu bijna uit de fles.
Eenvoudig. Op internet kun je zien hoe je met een lepel, de punt van een mes of een flesopener de rand van de deksel iets kunt opwippen, zodat lucht de pot in kan stromen. Daarna is de pot eenvoudig te openen.
Antwoord: Het is een veiligheidsmaatregel voor als het flesje barst. Dan breekt dat plekje (het is dunner) het eerst, waardoor het bier er uit kan lopen en de fles niet verder barst.
Hou de sleutel in je dominante hand vast en draai de sleutel omhoog en naar je toe. Het is dezelfde beweging als je auto starten. Hou de sleutel goed onder de ribbels van de kroonkurk. Als je dit goed doet, zou de kroonkurk eraf moeten springen.
De standaard bruine bierflesjes worden door veel brouwers gebruikt en kunnen gemiddeld (maar) 30 maal worden gerecycled. Nadat de consument het krat leeg heeft gaat het terug naar de supermarkt waar de bierflesjes worden verzameld. Daarna gaan deze terug naar de brouwerij.
Kurk in de wijn is niet gevaarlijk, u kunt de wijn gerust proeven. De wijn met kurk drinken is in principe ook niet schadelijk voor de gezondheid, maar de trek zal u snel vergaan, want de wijn is echt niet lekker en doet niet denken aan hoe hij normaal smaakt.
De kurk in de fles duwen
Dit kun je doen met een stomp voorwerp, dat langer is dan de hals van de fles en die door de opening van de fles past. Indien je thuis bent kun je denken aan een pollepel, pen of stift, maar als je in de buitenlucht bent zou je het kunnen proberen met een stevige tak.
Het beste kelnersmes is de Laguiole Style de Vie. Een multifunctioneel kelnersmes met een mooi ergonomisch design. Dit kelnersmes heeft een tweetraps hefboom, een capsulesnijder en een flesopener in één design verpakt. Het kelnersmes weegt ongeveer 200 gram en heeft een handvat van rozenhout.
Houd de fles schuin omhoog en leg de champagnesabel eerst vlak op de fles met de scherpe kant naar de kurk gericht. Draai het champagnesabel nu iets, zodat de botte kant los van de fles komt en de scherpe kant nog steeds op de champagnefles blijft rusten.