Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan.Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek.Stap 3: Rijg vervolgens het elastiekje door het gaatje en weer over de knoop.
De tailleband van een broek bestaat meestal uit twee lagen. Maak twee knipjes in de binnenste laag van de tailleband. Eén knipje maak je aan de rugzijde links, de tweede aan de rugzijde rechts, richting de zijnaden van de broek. Maak de knipjes ongeveer 3 á 4 centimeter groot.
Zorg ervoor dat je benen en taille helemaal ondergedompeld zijn. Blijf in het water zitten tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur (zo'n 20 minuten). De vezels van je broek trekken zich samen, aangepast aan jouw lichaamsbouw. Blijf je jeans dragen tot ze voldoende aan de buitenlucht heeft kunnen drogen.
Uitrekken. Doe wat lauw water in een sprayflacon en spuit je volledige jeans ermee in. Leg de broek nadien op de grond, ga met je voeten onderaan op de zoom staan en trek in alle richtingen aan de broek om 'm uit te rekken.
De zijkanten van de spijkerbroek innemen. Doe de jeans binnenstebuiten en knijp de tailleband bij elkaar aan de zijkanten, tot het past. Draai je jeans binnenstebuiten en trek hem aan. Knijp in de tailleband aan beide zijden tot je de juiste pasvorm in de taille hebt verkregen.
Met een haarelastiekje kan jij je broek in minder dan een minuut vergroten bij je middel. Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek.
Wat kan je doen om je jeans te laten krimpen
*Was je jeans in de wasmachine op 60 graden met gewoon normaal wasmiddel. *Laat de wasmachine op de hoogst mogelijke stand centrifugeren. Door het hoge toerental zullen de vezels in de jeans zich samentrekken waardoor hij iets zal gaan krimpen.
Broeken moeten met name comfortabel in de taille zitten en gemakkelijk over je rondingen gaan zonder ergens te blijven hangen. Waar je op kunt letten als je een broek koopt: Plooien op taillehoogte – dit betekent dat de broek te nauw in de taille is.
En wil je toch graag je jeans laten krimpen zet dan de wasmachine op 60 of 90 graden en laat de wasmachine zijn werk doen. Wel lekker makkelijk om je spijkerbroek op deze manier te laten krimpen, En mocht de spijkerbroek te veel zijn gekrompen kan je hem altijd nog als korte broek gaan dragen toch!
Mocht ze te groot zijn, dan bestaat er alsnog een heel handig trucje. Op Twitter toont een vrouw hoe je een veel te grote broek toch nog kan dragen zonder daarbij een riem te gebruiken. Je steekt de broeksknoop simpelweg door het eerste lusje en vervolgens maak je de broek vast zoals gewoonlijk.
Zware heupen en billen hebben meer taillehoogte nodig
Een overzicht van alle pasvormen kan je hier raadplegen. De ene pasvorm is geschikt voor vrouwen of mannen met vollere heupen, terwijl die bij een ander dan weer te wijd zou zitten op de taille. Waardoor de broek dus afzakt.
Heb je een klein buikje of een dikke buik? Dan is een high waist jeans perfect om je buikje in te verstoppen. Door de hoge tailleband zijn vetrolletjes of een klein buikje vrijwel onzichtbaar. Heb je een dikkere buik dan zorgt de hoge taille band dat deze veel minder opvalt.
Gebruik een tornmesje of een ander klein, scherp mesje om de naad los te halen. Eventueel kun je ook een schaar gebruiken. Snijd de draad door tot de zoom van beide broekspijpen helemaal los is.
Hoe duur het is om een broek te laten inkorten, hangt af van de stof waarvan hij is gemaakt en of er bijzonderheden in de broek verwerkt zijn. De prijs begint gemiddeld bij ongeveer acht euro. Een broek kun je professioneel – dat wil zeggen bij de kleermaker – al vanaf ongeveer acht euro laten inkorten.
Hij of zij kan een extra stuk stof in je broek naaien om de tailleband wijder te maken. Bij verschillende winkels kun je speciale hulpmiddelen kopen voor het oprekken van de tailleband. Deze kunnen helpen om de tailleband op te rekken tot de juiste grootte. Spijkerbroeken kun je het gemakkelijkst oprekken.
Kies dan voor een broek met een hoge taille. Een bootcut, flared, slim of straight model brengt je figuur in balans en laat je benen langer en slanker lijken. Vermijd jeansbroeken die los zitten aan je billen (zoals de boyfriend fit, bijvoorbeeld), want die bezorgen je net het omgekeerde effect.
Zit er meer of minder elastaan in je broek verwerkt, dan kan de broek ongeveer een halve tot één hele maat uitlopen. Het verschil tussen twee maten bij een jeans is ongeveer 2,5 tot 5 centimeter. Als je broek een flinke maat uit lubbert is hij 5 centimeter groter dan toen je hem kocht.
Krijg je de broek aan en gaat de rits dicht? Dan ben je al halverwege. Let er daarna goed op of de overslag van de rits netjes blijft zitten en niet openstaat. Dan zit je goed.
De kans dat katoen krimpt neemt toe naarmate je warmer wast. Op 90 graden zal de stof dus meer krimpen dan op 60 graden. Wil je krimp voorkomen? Was dan bij voorkeur lager dan 60 graden.
Kleding krimpen voorkomen: koud of lauw wassen
Kleding in koud water tegen krimpen, kan helpen. Hou je in ieder geval aan de maximumtemperatuur die op het label staat. Ga liever voor een graadje minder dan hoger. Een wasje op dertig graden is reeds voldoende om je kleding proper te krijgen.
Een halfsynthetische stof zoals viscose kan krimpen en was je op maximaal 30 graden. Varianten zoals Modal en Lyocell (Tencel) hebben daar minder last van en kun je op maximaal 40 graden wassen.
Door de warmte van de wasdroger krimpen ze namelijk behoorlijk. Een paar kanttekeningen hierbij. Ten eerste beschadigt de wasmachine je jeans waardoor ze sneller slijten en de kleuren sneller vervagen. De wasdroger maakt ze er ook niet mooier op en verbruikt bovendien veel energie.
Hoewel het niet krimpt, kan acryl niet te heet gewassen worden, niet in de felle zon worden gedroogd en ook niet in de droger. Acryl is relatief goedkoop te produceren, maar niet duurzaam.
Vrouwen kampen er vaker mee dan mannen; dat heeft weer met hormonen te maken. Het kan ook in de familie zitten en dus erfelijk zijn.” Door kalkverlies zakken botten in en krimpen we, maar we kunnen ook 'kleiner' worden door andere factoren. Door de zwaartekracht staat er druk op ons lichaam, legt Van Amstel uit.