Blaas een ballon op.Leg 'm bovenop het blikje frisdrank en laat 'm langzaam leeg lopen. Op deze manier creëer je een luchtdichte deksel. Geen geknoei meer met vocht dat er uit loopt en de prik blijft ook redelijk lang behouden.
Het blikstaal wordt van de rol gehaald, een pers drukt er ondiepe 'bakjes' uit. Dan wordt de wand van de bakjes opgerekt en dunner gemaakt en de bovenkant wordt er recht afgesneden.
Hoe je een blik waarvan het lipje is afgebroken openmaakt is mega simpel. Pak een kleine lepel uit de keukenla en zet deze met de ronde kant op het blik en de holle kant naar je toe op de plek van het lipje. Houd het blik goed vast en duw het lepeltje zachtjes in het blik zodat de bovenkant opengaat.
Bij het openen van het blikje schuif je je nagel onder het lipje en trek je het omhoog totdat je het bevredigende psshht-geluid hoort.
Pak je flesjes en blikjes in natte jasjes, en je kunt binnen drie kwartier (in de koelkast) tot een kwartiertje (in de vriezer) genieten van een perfect gekoelde Coke!
Doe de ijsblokjes in de kom (of koelemmer), giet er wat water bij en strooi er flink wat zout doorheen. Nadat je alles door elkaar hebt geroerd leg je je fles(sen) drank in het ijswater. Dankzij het zout vindt er een chemische reactie plaats, waardoor het koelproces wordt versneld.
Een glazen flesje kan gemakkelijk kapot gaan in de vriezer, wat naast een bende ook een gevaarlijke situatie oplevert vanwege de glasscherven. Blikjes bier kun je gemakkelijker invriezen. Het blikje zet wel uit, maar kan daarna weer gemakkelijker ontdooid worden.
Draai het handvat van de blikopener rustig rond zodat de snijkant langs de rand van het blik snijdt. Hou de handvatten stevig vast zodat er voldoende druk op het blik blijft staan en de snijkant van de blikopener het blik blijft doorboren. Ga hiermee door tot je bijna de hele rand hebt opengesneden.
Het blikje bestaat dus uit twee delen: onderkant plus zijkant zijn gemaakt uit een stuk staal of aluminium, en dan is er nog de losse bovenkant. Met daarop dat lipje om het drinkgat open te wippen.
Zet het blik ondersteboven op de steen en wrijf het blik vervolgens heen en weer over de steen heen. Maak een schurende beweging zodat er wrijving ontstaat tussen de steen en het blik. Blijf net zo lang doorgaan totdat je vocht op de steen of op het blikdeksel ziet. Als je dit ziet, is het tijd om te stoppen.
Blijkbaar moet je de blikopener horizontaal op het blik zetten in plaats van aan de zijkant. Op deze manier draai je niet alleen het midden eruit, maar ook een randje van de zijkant.
Zet het blik voor je op tafel, pak de lepel stevig beet en schraap met het eetgedeelte (hoe heet zoiets?) langs de rand van het deksel, precies waar je ook het mesje van een blikopener neer zou zetten. Geef het een half minuutje en hoppa, je bent er zo doorheen. Daarna is het een kwestie van volhouden.
Het blikje wordt in één beweging tegen een drukrol geduwd totdat het rondom bedrukt is. Bij een rechthoekige verpakking wordt elke zijde apart bedrukt, wat meer tijd in neemt. Ook wordt er dan meer inkt verbruikt, wat het proces duurder maakt. Na bedrukking worden de blikjes gevuld.
Lichter blikje beter voor het milieu
"Ze zijn gemaakt uit aluminium en ze zijn dus lichter. Dat betekent minder impact op het transport." De blikjes bestaan ook voor een deel uit gerecycleerd materiaal.
Een blikje is geoptimaliseerd om het maximum volume te bepalen en niet de minimale oppervlakte. Bij minimale oppervlakte krijg je een blik van ongeveer 7 cm hoog met een diameter van ongeveer 8cm.
Bij Natural Spices bestel je paprikapoeder en gerookte paprikapoeder van topkwaliteit. Bij ons bestel je paprikapoeder, gerookte paprikapoeder en biologische paprikapoeder van topkwaliteit. Je kunt ze verkrijgen in een klein formaat, de basic, maar ook in grootverpakkingen. Zo bestel je gemakkelijk wat je nodig hebt!
Consequenties van bevroren blikje bier
Het kan op zich geen kwaad, als je het rustig laat ontdooien wordt het volume in het blikje weer kleiner. Het koolzuur zal wel verdwenen zijn uit het bier. Het is nog wel te drinken, maar niet zo lekker als een gewoon gekoeld biertje, waar nog wel koolzuur in zit.
"De ravage in de vrieskast is enorm. Als je bier bevriest, verliest het z'n koolzuur en daarmee een belangrijke component van de verfrissende, dorstlessende bieren. Ook kan er smaakverandering optreden. Bier bevriezen is dan ook af te raden.
Nog één keertje: gerechten die warm moeten blijven, dek je af met de matte kant naar buiten en de glanzende kant naar binnen. Gerechten die je koel wilt houden, dek je af met de glanzende kant naar boven.
Koude drankjes met koolzuur
De beste techniek om de flessen, blikjes of glazen koel te houden is door ze goed te isoleren. Dit doe je door ze in te wikkelen in een natte doek, nat keukenpapier of, als je echt niets anders bij de hand hebt, een natte sok.
Hotdogs of knakworsten
De Listeria-bacterie ligt op de loer, deze is alleen maar te bestrijden door verhitting. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.