Maak een sopje met lauw water of warm water en groene zeep.Verwijder hiermee vlekken van de bank. Let er wel goed op dat u de zeep goed weghaalt en de bank daarna droog maakt. Anders kunnen er strepen achterblijven, Ook raden wij aan om uw bank alleen met groene zeep schoon te maken bij vlekken.
Maak een sopje van lauwwarm water en wat zachte groene zeep (vloeibare groene zeep is ook mogelijk) Wrijf met een sponsje of microvezeldoek over de vlekken of doffe plekken. Heb je te maken met hele hardnekkige plekken? Trek dan handschoenen aan en wrijf de plek in met pure groene zeep en laat het intrekken.
Stoffen bank schoonmaken met azijn
Zo ook met het schoonmaken van de bank. Vooral als je last hebt van nare geurtjes in je bankstel, kan azijn je goed van pas komen. Maak een mengsel van gelijke hoeveelheden lauw water en azijn en doe die in een spray-flacon. Sproei het mengsel over de bank en laat het intrekken.
Als je witte, beige of lichtgrijze bank een vlek krijgt, is deze gelukkig gemakkelijk te verwijderen met een schuimreiniger. Een schuimreiniger is speciaal gemaakt om stoffen schoon te maken en daarom kun je deze gebruiken op zowel je bank, poef, fauteuil én kussens.
Met een paar scheppen soda in een emmer heet water, maakt u zo een sopje. U kunt hiermee uw stoffen bank reinigen door met een spons uw bank af te nemen. Dep de bank wel goed droog. Soda is vooral handig om uw bank op te frissen en minder geschikt voor het verwijderen van vlekken.
Door een dikke laag baking soda op de vlek te strooien, wordt het vocht opgenomen. Laat de soda een kwartier liggen en zuig het daarna op met de stofzuiger. Dep de vlek na met een vochtige doek. Het is heel belangrijk niet over de vlek te wrijven omdat je daarmee de vlek alleen maar hardnekkiger maakt.
Gebruik geen sopje van water en allesreiniger. Het sopje trekt dan in de bank en veroorzaakt een nog grotere vlek. Probeer altijd eerst op een plek die niet in het zicht zit.
Neem 2 eetlepels met baking soda en gooi dit in een emmer met wat lauw water. neem nu een nieuwe zachte spons en maak deze nat met de soda mix. Wrijf met de spons nu over de vlek in je stoffen bank.
Het daadwerkelijk schoonmaken van de bank hoeft hooguit één keer per maand te gebeuren. Zo houd je de bank langer mooi, maar verklein je ook de kans op allergische reacties op bijvoorbeeld dierenharen of huisstofmijt.
Het losgeweekte vuil wordt dus weg gezogen (extractie). Een groot voordeel van de sproei extractie methode is een optimale reiniging van de meubelstof en tapijt. Nadeel is dat meubelstof soms wel 24 uur nodig heeft om helemaal droog te worden. Bij tapijt kan het wel tot 2 dagen duren voor het helemaal droog is.
Ja, dit kan heel goed zelfs. Een stoomreiniger werkt met heet stoom. Dit stoom dringt diep door in de vezels van de stof waardoor het grondig gereinigd wordt. Hardnekkige vlekken verwijder je ook met behulp van een stoomreiniger, eventueel door de vlek voor te behandelen.
Zoals de naam het zegt, dient schoonmaakazijn om schoon te maken. Het wordt op synthetische wijze geproduceerd en bevat ook veel meer azijnzuur dan natuurazijn. Daardoor is het absoluut niet geschikt voor consumptie.
Doe een paar scheppen soda in heet water en laat dit goed oplossen. Drenk een spons in het sopje en neem hiermee de bank of stoel af. Dep de schoongemaakte oppervlaktes droog met een doek en je hele bank heeft een flinke oppepper gekregen.
De gemiddelde schoonmaakkosten van een bijvoorbeeld een complete meubelreiniging aan huis liggen tussen de € 150 en € 250. De prijs wordt bepaald aan de hand van het type bank dat moet worden schoongemaakt.
De bank: één keer per maand
Vlekken verwijder je natuurlijk meteen, al is het maar omdat oudere vlekken vaak lastiger te verwijderen zijn. Een stoombeurt eens per jaar kan ook de levensduur en het zitcomfort van je favoriete hangplek in huis verlengen.
“Baking soda is basisch en azijn is zuur”, legt Bock uit. “Wanneer je ze mengt krijg je voornamelijk water en natriumacetaat. Maar eigenlijk voornamelijk water.” Maar azijn kan er ook voor zorgen dat de soda gaat schuimen. Wanneer je het mengsel in een gesloten container bewaart kan het mengsel zelfs exploderen.
Baking soda en soda doen in basis hetzelfde: ze binden zuur. Maar het verschil zit 'm in het feit dat gewone soda, ook wel kristal soda of schoonmaaksoda genoemd, zuur twee tot wel drie keer sterker bindt dan baking soda.
Daarnaast kan het zo zijn dat je je bank een aantal uur moet laten drogen. De droogtijd kan een paar uur zijn maar het kan ook oplopen tot een paar dagen. Houd hier dus rekening mee.
Je kunt baking soda online kopen, al voor ongeveer 2 euro. Bekijk bijvoorbeeld deze link van De Online Drogist voor de accurate prijs en levertijd van Arm & Hammer baking soda. Het product is ook bij verschillende winkels te koop, bijvoorbeeld Albert Heijn en Kruidvat.
Baking soda zorgt ervoor dat uw baksels beter rijzen. Het heeft een sterkere werking dan bakpoeder, omdat baking soda wanneer het in aanraking komt met zuren, zoals azijn, karnemelk of citroensap, koolstofdioxide produceert waardoor uw baksel luchtig wordt.
Voor een verstopte afvoer zijn 3 eetlepels baking soda en een half kopje azijn meestal de oplossing. Schep eerst de baking soda in de gootsteen en giet daarna de azijn erin. Er zal een schuimende reactie ontstaan.