Bijvoeglijke naamwoorden geven een eigenschap of toestand aan van een zelfstandig naamwoord. Voorbeelden van adjectieven zijn: mooi, interessant, rood.
L'adjectif verbal (het werkwoordelijk bijvoeglijk naamwoord) is een bijvoeglijk naamwoord op basis van een werkwoord. Het wordt op dezelfde manier gevormd als het onvoltooid deelwoord (eindigend op -ant).
Een bijvoeglijk naamwoord (adjective) gebruiken we om iemand of iets te omschrijven. Met een bijwoord (adverb) kan dat ook.
Voorbeelden van adjectieven: Groen, geel, appelblauwzeegroen, ... (kortom, alle kleuren zijn adjectieven); Groot, klein, warm, koud, ....
Een bijvoeglijk naamwoord is een woord dat een eigenschap of toestand van een ander woord benoemt. In 'de rode auto' is rode een bijvoeglijk naamwoord. Dat geldt ook voor rood in 'De auto is rood.
Primaire kleuren: rood, geel en blauw.Het zijn de drie basis-ingrediënten om álle andere kleuren te mengen.Secundaire kleuren: oranje, paars en groen. Secundaire kleuren zijn altijd een combinatie van twee primaire kleuren.
Beaucoup wordt gebruikt om een grote hoeveelheid te beschrijven en betekent 'veel'. Het fungeert als een bijwoord en kan gevolgd worden door een zelfstandig naamwoord als we beaucoup de gebruiken.
adjectief (zn) : bijvoeglijk naamwoord.
Een bijwoord of adverbe kan iets zeggen over een ander bijwoord, een bijvoegelijk naamwoord of een werkwoord.Een adjectief gaat meer zeggen over een zelfstandig naamwoord.
Net zoals het Nederlands heeft het Frans ook bijvoeglijke naamwoorden. In het Frans worden deze 'les adjectifs' genoemd.
In het Frans heet het bijvoeglijk naamwoord het 'Adjectif Qualificatif'.
Bijvoeglijk naamwoorden zijn woorden die iets zeggen over een ander woord. Bijvoorbeeld: 'She is wearing beautiful clothes' in dit geval is het bijvoeglijk naamwoord: beautiful, dit geeft informatie over het zelfstandig naamwoord : de kleren. De kleren zijn mooi.
Met Latijnse klassen wordt een indeling van Latijnse substantieven (zelfstandige naamwoorden) en adjectieven (bijvoeglijke naamwoorden) bedoeld, die vooral bij het aanleren van Latijn op de middelbare school wordt gebruikt.
L'adjectif démonstratif: Ce, cette, cet ou ces
Dit is een presentatie over het aanwijzend voornaamwoord : dit/dat, die/deze met voorbeeldzinnen en theorie. De instructies zijn deels in het Frans en in het Engels.
Vaak zeggen ze iets over het werkwoord; over de manier waarop iets gebeurde. De meeste bijwoorden worden gemaakt vanuit bijvoeglijk naamwoorden (beautiful, slow etc.) en kan je herkennen aan de uitgang –ly (beautifully, slowly etc.), op een paar uitzonderingen na (hier komen we verder in dit artikel op terug).
Het wordt gebruikt om iets anders in de zin (vaak een zelfstandig naamwoord) nader te omschrijven. Het bijvoeglijk naamwoord (afkorting bn.) duidt dus meestal een eigenschap of hoedanigheid aan en vormt meestal één zinsdeel met datgene wat het nader omschrijft.
Zelfstandige naamwoorden zijn woorden als huis, boom, vrouw, hout, liefde en vakantie. Vaak staat er de, het of een voor. Zelfstandige naamwoorden zijn woorden die een 'zelfstandigheid' aanduiden. Dat kunnen concrete zaken zijn, zoals mensen (man, Ineke), dieren (paard) en dingen (huis, brug, hout).
Hoe vorm je 'un adverbe'?
Heel simpel, je neemt gewoon de vrouwelijke vorm van het adjectief en voegt hier -ment aan toe. Let op: er zijn ook uitzonderingen op deze regel! Wij overlopen ze met jou in onze online lesvideo's.
Daarnaast zijn er bijwoorden die je niet afleidt van een bijvoeglijk naamwoord, zoals beaucoup (veel), très (erg), souvent (vaak), parfois (soms) en trop (te veel).
Blauw is de koudste kleur van het spectrum.
Net zoals bij wit en zwart wordt grijs ook niet echt beschouwd als een kleur. Technisch gezien klopt dit ook: Grijs is geen kleur, maar wel een zekere lichtintensiteit die ons oog situeert tussen het wit en zwart in.
Magenta is een extraspectrale kleur, een kleur die niet voorkomt in het elektromagnetisch spectrum. De zuivere kleur magenta kan slechts worden verkregen door gelijke hoeveelheden van rood en blauw licht te mengen: magenta licht bestaat niet.