Bepaal hoeveel ijs je ongeveer nodig hebt en doe de ijsblokjes in de MultiQuick hakmolen/blender. 2. Druk de knop van je MultiQuick staafmixer voorzichtig in en binnen enkele seconden zijn je ijsblokjes omgetoverd tot crushed ijs.
Hoe maak je crushed ice? Doe een aantal ijsblokjes in een afsluitbaar zakje en sluit af. Wikkel de zak ijs in een handdoek om lawaai tegen te gaan (en je aanrecht te beschermen). Sla met een deegrol of hamer op de zak ijs tot het ijs voldoende fijn gecrusht is.
Aan de binnenkant van een ijscrusher bevinden zich meestal een aantal mesjes die uit roestvrije materialen bestaan. Deze mesjes zijn zo scherp dat het fijnmalen van het ijs voor het apparaat een eitje is. De snelheid waarmee het apparaat de ijsblokjes fijnmaalt kan echter wel verschillen per apparaat.
Ijsblokjes maken is simpel: je vult je ijsblokjesvorm met water, zet het in de vriezer voor een paar uur en voilà, je hebt ijsblokjes!
Bij de supermarkt of bij Blokker of Marskramer kan je plastic zakjes kopen en als ze gevuld zijn, maken ze ovaal vormige ijsblokjes. Druk ze uit op een schoon theedoek, neem het naar buiten naar je teras en sla erop met een hamer totdat het in kleine stukjes zit.
Ja, de blender is sterk genoeg hiervoor, gebruik wel voldoende vloeistof in de blender. Wilt u alleen ijs crushen, dan adviseren wij de ijd-crusher dezeis robuust genoeg om ijsblokjes te crushen. Doe ijsblokjes in de beker, terwijl het apparaat nog uit staat, doe het deksel op de beker en zet het apparaat aan.
Bepaal hoeveel ijs je ongeveer nodig hebt en doe de ijsblokjes in de MultiQuick hakmolen/blender. 2. Druk de knop van je MultiQuick staafmixer voorzichtig in en binnen enkele seconden zijn je ijsblokjes omgetoverd tot crushed ijs.
Om ijsblokjes te maken, gebruikt u het best zacht water. De magnesium- en calciumverbindingen in hard water zorgen er namelijk voor dat de ijsblokjes al bij een lagere temperatuur (ongeveer bij -0,5 °C, afhankelijk van de precieze hardheid) beginnen te ontdooien. Met zacht water hebt u daar minder snel last van.
Wij hebben een simpel trucje: kook het water eerst en giet het kokende water (eventueel een paar minuutjes laten afkoelen) in je ijsblokjesvorm. Het resultaat: geen ijsblokjes met een wirwar van wit en doorzichtig, maar perfecte clear cubes. Mooi als je een speciale cocktail wil serveren. Succes!
Heb je ijsklontjes gemaakt in een open bakje? Die kun je tot 2 weken bewaren in je vriezer. Luchtdicht verpakte ijsklontjes kun je zo'n 3 maanden bewaren. Water uit de kraan heeft namelijk ook een houdbaarheidsdatum.
Een ijscrusher is een ijs apparaat dat is gemaakt om ijs te vermalen, meestal ijsblokjes.
Het frozen crushed ice wordt verpakt in zakken van 5 kg en geleverd in dozen van 10 kg. Per 10 kg kunt u ongeveer 65 glazen met crushed ijs vullen voor cocktails zoals Mojito en Caiphirina.
Echt cool: de crushed ice-zakjes zijn gemakkelijk te vullen en worden automatisch afgesloten. Geen probleem om er na het invriezen een deel uit te nemen: met behulp van de speciale afscheurfolie neem je alleen wat je nodig hebt. De rest van het ijs blijft hygiënisch verpakt.
Crushed ice heeft meer contactoppervlak voor dezelfde hoeveelheid ijs. Het koelt je drankje dus sneller af. Tegelijk smelt crushed ice ook sneller dan een ijsblok, je krijgt dus meer verwatering. Crushed ice is daarom vooral geschikt voor drankjes die lang ijskoud moeten blijven.
Als je de ijsblokjes in een afgesloten verpakking invriest, kun je ze zo'n drie maanden bewaren. IJsklontjes in een open bakje kun je echter maar twee weken bewaren. De deur van de vriezer gaat namelijk open en dicht en warmere producten worden er ingezet.
In de ijsklontjes zit een vloeistof die bevriest wanneer ze enkele uren in de vriezer liggen. Door de plastic buitenkant kan de vloeistof er niet uitlopen, waardoor er geen smeltwater in je drinken komt. Deze plastic ijsblokjes zijn dus perfect als je niet houdt van ijsklontjes die je drinken waterig maken.
Zout verlaagt het vriespunt van water – en dus ook het smeltpunt van ijs. Dat wil zeggen dat ijs niet smelt bij 0°C, maar bij een lagere temperatuur. Dat is ook de reden waarom we zout strooien in de winter: het ijs zal sneller smelten.
Als je ijsblokjes van hetzelfde (bron- of mineraal) water gebruikt, wordt de smaak van het water niet beïnvloed. Nadeel is dat ijsblokjes water al snel te koud maken. Op een warme zomerdag kan een glas water met ijsblokjes en een schijfje citroen of wat munt heerlijk verfrissend zijn.
Kraanwater komt uit de grond (grondwater of soms diepere lagen) of uit meren, rivieren en kanalen (oppervlaktewater) en wordt in Nederland regionaal gewonnen door waterleidingbedrijven. Dit verklaart dus waarom de smaak van kraanwater per regio kan verschillen.
Een power blender heeft ten minste een vermogen van 1.200 watt én een tritan mengkan. Dankzij de krachtige motor, mix je hiermee ook harde ingrediënten zoals noten, bevroren fruit en ijsblokjes. Deze krachtige blender is geschikt voor veelvuldig of professioneel gebruik.
IJsblokjes en bevroren producten
Met een krachtige blender kun je crushed ice of een smoothie met bevroren fruit maken, maar niet elke blender kan dat aan. Is jouw blender minder sterk, zorg er dan voor dat je bevroren producten eerst even laat ontdooien.
Blenders voor het maken van Crushed ijs. Blenders die geschikt zijn om ijs te crushen hebben een hoog vermogen of hoog toerental. Daarnaast is de mengkom vaak gemaakt van tritan, glas of hard plastic. Er zijn kleine blenders die geschikt zijn om ijs te crushen, handig om mee te nemen naar de spotschool.