Doe de bevroren edamame in het kokende water en breng dat weer aan de kook.Kook de edamame 2-5 minuten tot de peulen heldergroen en de boontjes die erin zitten gaar - maar nog wel knapperig - zijn (af en toe even proberen). Doe de peulen - als ze goed zijn - meteen in het koude water om het kookproces te stoppen.
U dient de bevroren edamame bonen eerst kort (6 – 8 minuten) te koken of te roerbakken in een beetje plantaardige olie. Door lime, zout of chilipeper toe te voegen brengt u de bonen verder op smaak.
Mensen die weinig tijd hebben, kunnen hun edamame in een paar minuten ontdooien met een magnetron en een beetje water . Een andere manier om te ontdooien is door de bevroren edamame 30 minuten te laten weken in een kom met koud water.
Edamame eet je als snack zo uit het vuistje. Zorg dat de edamame gekookt of gestoomd zijn, daarna kun je ze besprenkelen met wat zout of andere smaakmakers zoals sojasaus of chili flakes. De boontjes eet je rechtstreeks uit de peul. Je bijt zachtjes tussen 2 boontjes in waardoor deze vervolgens uit de peul knapt.
Er zijn twee manieren om bevroren edamame te koken: kook het in een pan of kook het in de magnetron . Om edamame op het fornuis te koken, breng je een pan water aan de kook, voeg je edamame toe, breng je het weer aan de kook en kook je het 4-5 minuten. Giet het af en spoel het af tot het koud is.
Laat de edamame niet ontdooien. Breng ruim water met zout (circa 1/2 eetlepel per liter) aan de kook. Zet intussen ruim koud water klaar (liefst met ijsblokjes erin). Doe de bevroren edamame in het kokende water en breng dat weer aan de kook.
Voor de magnetron: Doe de edamame in een magnetronbestendige schaal met ¼ kopje water en een snufje zout, dek gedeeltelijk af en verwarm op de hoogste stand in de magnetron tot de edamame heldergroen is, 1 tot 5 minuten , afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
En het beste is dat je al gepelde, al gekookte bevroren edamame kunt kopen bij je supermarkt. Verwarm ze gewoon (of gebruik ze ontdooid) en voeg ze toe aan salades, pastagerechten, roerbakgerechten, graankommen en meer .
Edamame boontjes zijn rijk aan vitaminen een mineralen, zoals vitamine K, foliumzuur, ijzer en magnesium. Ze zijn een waardevolle aanvulling op een gezond dieet en kunnen veel bijdragen aan een goede gezondheid. Edamame boontjes zijn dus gezond en onweerstaanbaar lekker.
wens zout aan het water toevoegen. bereidingstijd de sperziebonen goed doorroeren. (1 portie: 200g) de bevroren sperziebonen (200 g) met een beetje water aan de kook brengen, ca; 4 minuten zachtjes laten doorkoken. Afgieten en naar wens op smaak brengen.
Edamame bonen voldoende verhitten
Want bonen zijn toch hartstikke gezond, ze zitten tenslotte vol eiwitten, vezels en vitamines? Seidell: “Klopt, maar om daarvan te profiteren moet je ze wel eerst voldoende verhitten: koken of stomen. In rauwe bonen zit namelijk de natuurlijke gifstof lectine.
Je kunt ze gewoon opwarmen in de pan, bij de rest van je gerecht.Of je doet ze in een schaaltje in de magnetron. Na ongeveer 1 minuut op 750W zijn ze dan al klaar!
1. Doe de bevroren edamame in een pan met wat water en doe het deksel erop totdat de edamame ontdooid is . 2. Zodra het water verdampt is en de edamame ontdooid is, voeg je een scheutje sojasaus toe en roer je tot het gemengd is.
Verspreid de boontjes in een enkele laag op een bakplaat en rooster deze voor 30-40 minuten.Schep elke tien minuten om en zorg dat de boontjes donker goudbruin worden. Haal de bakplaat daarna uit de oven en leg de geroosterde boontjes op een serveerschaal. En dan lekker snel eten!
In rauwe peulvruchten, zoals verse sojabonen uit de koeling, komt de natuurlijke gifstof lectine voor. Als je hier teveel van binnenkrijgt, kun je last krijgen van je darmen. Eerst even koken dus, want verhitting maakt het stofje onschadelijk.
De schil behoort niet gegeten te worden.
Bereiding van edamame
Kleine verse boontjes zijn binnen een minuut of drie klaar, grotere exemplaren hebben maximaal een minuut of zes nodig. Stomen kan ook. De edamame kunnen vervolgens warm of koud worden geserveerd, met wat extra zout eroverheen gestrooid.
HAK Edamame bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren, zowel in traditionele Aziatische gerechten zoals poké bowls, als in salades. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en roer er 2 el rijstazijn doorheen, laat afkoelen.
In principe zijn sojabonen en edamame dus eigenlijk hetzelfde product: het verschil zit 'm vooral in de rijpheid en bereiding. In de supermarkt zul je op de versafdeling regelmatig kant-en-klare verpakkingen vinden met sojaboontjes erin. Deze zijn dus volledig rijp en al ontdaan van hun schil.
Houdbaarheid en bewaaradvies. Je kunt de geroosterde edamame bonen na gebruik het beste luchtdicht afsluiten in een pot, trommel of bakje. Zo behouden ze de knapperigheid en kun je ze nog 4-6 maanden lekker houden. Bewaar op een donkere en koele plek.
Het is een Japanse benaming voor verse jonge sojaboontjes. Je hebt ze misschien wel eens gezien bij een Japanse maaltijd of in een kleurrijke poké bowl. Edamame wordt veel gegeten in Japan en China en komt ook vaak uit Azië of Zuid-Amerika. Maar ze worden nu dus ook gewoon geteeld in ons eigen land!
Bevroren of verse edamame bonen bereiden
Je vindt ze dus ook vaak in het vriesvak. Deze voorgegaarde peulen dien je slechts een paar minuten te verwarmen in de pan, bamboe stomer of magnetron en dat maakt dit een geweldige en gezonde snack!
Dek de schaal af met een deksel, bord of magnetronfolie. Zo blijft het vocht in de maaltijd en kan het goed heet worden.