Toch vraagt dit leven van je dat je er wat mee doet. Iedere (verre) oorzaak wil 'geneutraliseerd' worden. Je kunt karma 'verbranden' door bepaalde (meditatie)technieken of met behulp van Pong Yup (speciale ademhalingstechniek), en je zo zuiveren van de gevolgen van schadelijke indrukken.
Het begrip Karma
Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'daad' of 'actie'. Het is de wet die 'oorzaak' en 'gevolg' beduidt in al haar facetten op geestelijk niveau. Wat men doet, zegt of denkt (goed of slecht), het komt naar ons terug.
Het wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Met andere woorden: elke actie die jij doet heeft een gevolg voor het leven. Vergelijk het maar met een steen die je in stilstaand water gooit. Het effect hiervan spreidt zich uit over het hele wateroppervlak.
De intentie waarmee we iets doen, zeggen en denken komt uiteindelijk weer bij ons terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg waarmee we ofwel positief dan wel negatief karma creëren. Positief karma werkt in ons voordeel, maar negatief karma weerhoudt ons er van om ons te ontwikkelen wanneer het ongezien blijft.
Karma (Sanskriet कर्म van de wortel kṛ, Pāli: kamma, handeling, actie of daad) is het principe van oorzakelijkheid in het hindoeïsme en boeddhisme dat stelt dat fysieke en mentale acties van een individu gevolgen hebben voor dit leven en volgende levens door middel van reïncarnatie.
Karma is een term die afkomstig is uit het Sanskriet en letterlijk 'daad' of 'werking' betekent. Feitelijk betekent karma de optelsom van alle daden en gedachten, goed dan wel slecht, die een mens tijdens zijn leven heeft gedaan of gehad.
De uitdrukking betekent dus zoiets als boontje komt om zijn loontje of wie kaatsen wil moet de bal verwachten.
Iedereen heeft in zijn leven minimaal één keer met een karmische relatie te maken. Het spirituele idee achter dit soort relaties is dat het gaat om iemand die je hebt ontmoet in een vorig leven en met wie je hebt afgesproken om elkaar te helpen in dit leven.
Samsara of Saṃsāra (Sanskriet en Pali: in cirkels ronddraaien), is in boeddhisme en hindoeïsme de cyclus van dood en wedergeboorte zonder begin en schijnbaar zonder eind, onder invloed van begoocheling en karma en vol met lijden.
Hoe herken je je zielsverwant(en)? Gevoel wat je van binnenuit ervaart (gevoel van thuiskomen/herkenning/vertrouwd). Ze stimuleren en inspireren elkaar. Energetische verbinding tussen elkaar (je blijft verbonden al is er geen contact).
Onze ervaring is dat er meerdere tweelingzielen zijn, waarmee je een diepere verbinding kunt voelen. Dit hoeft niet alleen in de vorm van een liefdesrelaties zo te zijn. Maar dit kunnen ook diepere vriendschapsbanden of familiebanden zijn en dus ook met tweelingzielen van hetzelfde geslacht.
Karma is de som van alle persoonlijke, goede en slechte daden en gedachten tijdens het aards bestaan. Het is een woord dat zijn oorsprong heeft in het Sanskriet en betekent daad of werking. In verband met het dogma van de reïncarnatie bij de Hindoes bepaalt het karma in welke staat de mens herboren zal worden.
Het begrip karma komt uit het boeddhisme en hindoeïsme. Karma is Sanskriet voor 'actie', 'daad' of 'werking'.
Dharma (Devanagari: धर्म) is het geheel van de normen en regels van het persoonlijke en sociale gedrag in India. Het is het belangrijkste begrip in de Indiase samenleving en geldt dan ook niet alleen binnen het hindoeïsme (dharma), maar ook in het boeddhisme (dhamma), jaïnisme en sikhisme.
Het is het voelen en herkennen van de alomvattende universele liefde: van thuiskomen. Het grootste doel van het ontmoeten van je tweelingziel is spirituele groei. Daarom is er vaak een sterke aantrekken en afstoten energie. Want groei gaat meestal gepaard met groeipijn, angsten en weerstand.
Wanneer er geen angst is en beiden tweelingzielen in verbinding staan met zichzelf dan trekt de liefde hen sterk naar elkaar toe. Maar zodra er iets van angst omhoog komt bij een of beide van hen, dan zorgt dat voor een verwijdering (afstoten, vluchten).
Laat oordelen los.
Als je ervan uitgaat dat jouw tweelingziel er is om jou te helpen groeien, dan houdt jouw tweelingziel je dus een spiegel voor. Elk oordeel dat je over de ander hebt, zegt altijd iets over jezelf. Dat kan een schaduwzijde zijn, iets dat je nog niet wilt erkennen of voelen.
Tweelingzielen kunnen alleen een relatievorm met elkaar aan gaan, als zij hun lessen geleerd hebben en op een punt zijn beland waarbij zij hun liefde en lessen aanwenden voor een groter belang dan alleen het beleven van hun liefde voor elkaar.
99% heeft een valse tweelingziel meegemaakt. Je ziet de herkenning, de signalen, een vorig leven en je voelt de liefde die je eerder nog nooit zo hebt gevoeld. Het brengt je geluk maar tegelijkertijd voel je pijn. Zonder licht is er geen donker en zonder donker is er geen licht.
De ontmoeting met jouw tweelingziel is een enorme, heftige en intense ervaring. Het haalt je helemaal uit balans. Als je bij jouw tweelingziel in de buurt bent, voelt het helemaal compleet alsof je thuis komt. Vaak ken je elkaar uit een vorig leven en verlang je terug naar dit stuk.
Je inspireert elkaar
De liefde van je leven inspireert jou (en andersom). Je wilt het beste voor elkaar en je support de ander altijd in het volgen van zijn of haar dromen. Ook help je elkaar om alles uit jezelf te halen.
Hij voelt jou haarfijn aan. Hij weet het wanneer je nerveus en oncomfortabel bent en hij weet het wanneer je blij en gelukkig bent. Zijn intuïtieve vermogen zorgt ervoor dat hij meer dan anderen moeite in je wil blijven steken. Hij merkt op in welke situaties jij jezelf goed voelt en speelt daarop in.