De medische klompen van Sanita zijn erg comfortabel, dit komt doordat Sanita klompen een buigzame PU (polyurethaan en rubber) zool hebben. In combinatie met een speciaal naar de voet gevormde binnenzool is deze medische klomp geschikt voor langdurig staan en lopen, want zij ondersteunen hierdoor je rug en benen.
Een oude benaming is holleblok of holsblok. Het lopen op klompen vereist een speciale techniek. Iemand die nog nooit op klompen heeft gelopen, kan er veel moeite mee hebben en al snel zijn of haar klompen verliezen. Door bij het optillen van de voet de tenen te krommen wordt de klomp vastgehouden.
Alle klompen uit het assortiment van Sanita hebben een universele pasvorm. De maten variëren per type klomp van 35 t/m 48 en 35 t/m 42. In de praktijk is gebleken dat de klompen over het algemeen iets kleiner vallen dan nette schoenen. Je kunt hier rekening mee houden, door net ietsje grotere klompen te bestellen.
Het dragen van klompen is gezond voor je voeten, zeker als de verhouding en de maat goed is gekozen. Het stevige houten frame van de klompen zorgt ook voor extra veiligheid. Het beschermt de voeten bij zwaar werk. Het hout zorgt ook voor aangenaam warme voeten.
Veel mensen die in de zorg werken dragen medische klompen. En wel vanwege twee belangrijke eigenschappen: de klompen bieden een goede ondersteuning en ze zijn uiterst hygiënisch. Het kunststof materiaal is antibacterieel en heel gemakkelijk schoon te houden.
Het is niet voor niks dat verpleegkundigen vaak kiezen voor clogs. Kies dan wel instapklompen met een zool van rubber, daar loop je beter op en het zorgt ervoor dat je niet uitglijdt over de gladde vloeren in het ziekenhuis. Ook instappers zijn ideaal om mee te werken in het ziekenhuis.
De Sanita klompen kunnen bijvoorbeeld niet handmatig of machinaal gewassen worden en zijn niet geschikt voor de autoclaaf. Kijk voor ons assortiment wasbare klompen op www.vanzorg.nl of neem contact met ons op.
Nog steeds geschikte werkschoenen
De houten schoenen zijn nog steeds stevig en uiterst geschikt voor ons modderige landschap. Op het platteland dragen boeren nog steeds klompen voor werk op de akker. Daarnaast komt de vraag naar houten schoenen ook uit een andere hoek.
Klompen worden sinds de oudheid al gedragen door arbeiders en boeren. Dit komt omdat leren schoenen in de Middeleeuwen onbetaalbaar waren. In Nederland waren de klompen perfect schoeisel voor de modderige grond. In Amsterdam is zelfs de oudst bekende klomp ter wereld gevonden, die afgestamd uit 1230.
Wat zijn de kosten van houten klompen? Je vind bij Hollandsklompenhuis al klompen vanaf 10,95 per paar. Houten klompen worden duurder/goedkoper als de maat groter/kleiner wordt. Gekleurde klompen zijn verkrijgbaar vanaf 15,95 per paar.
De werkschoenen van Sanita Klompen zijn namelijk ontworpen voor mensen die veel lopen en staan. Veel van onze modellen hebben een flexibele zool, waarmee je je voeten gemakkelijk afwikkelt. Dit zorgt voor urenlang loopplezier. Pijnlijke voeten en lichamelijke klachten door slecht schoeisel zijn hiermee verleden tijd.
Dan raden we aan om een medische klomp te kiezen die makkelijk afneembaar is. Op gladde vloeren is een goede antislipzool onmisbaar. Loop je juist het risico dat er zware voorwerpen op je voeten vallen? Kies dan een klomp of veiligheidsschoen met een beschermende veiligheidsneus en eventueel een tussenzool.
In Nederland kennen we twee typen klompen, de “hoge” en de “lage” klomp.
Klompen, veel Nederlandser dan dat wordt het niet. Sommige mensen denken dat Nederlanders nog steeds elke dag klompen dragen. In Nederland weten we wel beter, vandaag de dag zult u deze houten schoenen niet zo snel in het straatbeeld zien. Klompen zijn een typisch Nederlands icoon.
Een klompenmaker, in Vlaanderen wel kloefkapper genoemd, is een ambachtsman die klompen vervaardigt. Dit gebeurt door een blok hout te snijden en uit te hollen, totdat de klompvorm wordt verkregen.
Sinds het prille ontstaan was de klompenmakerij voornamelijk op het platteland en in de winter te vinden. Boeren maakten 's winters hun eigen klompen, als het werk op het land stil lag. Ook doorgewinterde ambachtslieden als stratenmakers, tuinders, vissers en metaalbewerkers droegen klompen.
De kleuren van een klomp zijn ook erg leuk en fris, de meest voorkomende is toch wel de kleur geel, misschien heeft dat wat met de Hollandse kaas te maken of is deze kleur gewoon opvallend wat de veiligheid ook weer bevorderd.
Het traceren van de oorsprong van klompen is lastig, omdat klompen meestal in het vuur gegooid werden als ze afgedragen waren. De oudst bekende klomp ter wereld stamt uit 1230 en werd gevonden aan de Nieuwendijk in Amsterdam.
Volgens de traditie wordt populierenhout of wilgenhout beschouwd als het beste hout voor klompen. Volgens deze traditie zijn de Weltevree Populieren gemaakt van onbehandeld Nederlands populierenhout, vandaar de naam. Dit hout is relatief hard en licht van gewicht.
In het klompenmuseum ontdek je de geschiedenis van Nederlands oudste schoeisel, en verbaas je over de buitenlandse klompencollectie. Vanuit het museum kijk je rechtstreeks in onze werkplaats en zie je hoe wij als zesde generatie klompenmakers vandaag de dag onze klompen maken.
De klomp geeft bescherming van de tenen tegen impact van 100 J en druk van 7500 N. De klomp geeft bescherming van de wreef tegen druk van 2000 N. De klomp geeft bescherming van de voorvoet tegen druk vanaf zijkant van 2000 N. De klomp biedt een bepaalde bescherming tegen vocht , warmte en koude .
De meeste wandelaars willen schoenen met een lage heeldrop, ofwel een klein verschil in hoogte tussen hak en teen, zodat de manier waarop je loopt niet beïnvloed wordt. Een schoen met een lage heeldrop heeft bij de voorvoet en bij de hak evenveel demping, voor een gelijkmatige gewichtsverdeling.
De medische schoenen van Suecos zijn de oplossing voor iedereen die voor haar/zijn werk veel kilometers moet lopen en aan het einde van de dag vermoeide en pijnlijke voeten heeft? De sneakers van Suecos zijn super licht en zeer schokdempend waardoor pijn aan gewrichten (enkels, knieën en rug) tot het verleden behoren.
Wat hygiëne betreft; dichte schoenen van wat voor materiaal ook vertonen toch vaak poreuze plekken waar vocht en vuiligheid in kan gaan zitten. Als er iets op mijn voeten valt was en desinfecteer ik mijn voeten.