Serveer 5cl Lillet Rosé in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje limoen voor een frisse en pittige cocktail! Tip: Probeer ook de heerlijke Lillet Tonic Blanc met Lillet Blanc.
Serveer 5cl Lillet Blanc in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje sinaasappel. En dat is het! Tip: Probeer ook de heerlijke Lillet Tonic Rosé met Lillet Rosé.
ONZE COCKTAILS
Lillet kan op vele manieren worden gedronken: als longdrink met Tonic, in een cocktail of gewoon op zichzelf; maar altijd gekoeld!
Lillet: chic à la française
Het drankje dat in Podensac, een klein dorpje ten zuiden van Bordeaux, wordt geproduceerd, bestaat voor 85% uit zorgvuldig geselecteerde wijnen (Sémillon en Sauvignon) en 15% uit zoete en bittere sinaas(appels, schors en schille) die enkele maanden in alcohol werden geweekt.
Een Lillet Tonic Rosé kan in slechts 3 stappen gemaakt worden! Serveer 5cl Lillet Rosé in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje limoen voor een frisse en pittige cocktail! Tip: Probeer ook de heerlijke Lillet Tonic Blanc met Lillet Blanc.
Lillet Rosé is het laatste nieuwe drankje van de Franse aperitiefproducent Lillet, een aperitief die velen zal kunnen plezieren. Lillet staat bekend om zijn kwaliteit en consistentie hierin, het is dan ook voor het eerst in 50 jaar dat het merk een nieuw product op de markt brengt.
Het is belangrijk om dat bewaren gekoeld te doen. Maximaal drie maanden. Toch zijn er ook sites te vinden waar wordt gesteld dat het maximaal een maand kan, omdat de wijndrank langzamerhand z'n smaak verliest. Je kunt het in elk geval langer bewaren dan een aangebroken fles witte wijn.
Lillet is een aperitief uit de regio Bordeaux en is gebaseerd op wijn, likeur en sinaasappelschillen. Het drankje wordt gemaakt van een mix van Bordeaux wijnen en een aantal citrus likeuren, met een verhouding van 85% wijn en 15% likeur.
In de neus verspreidt Lillet Blanc stroperige zoete aroma's van abrikozen, perziken en een bloemige noot. De smaak is zoet en heeft een rijk olieachtig gevoel - waardoor het de mond bedekt en zijn smaken geeft.
Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari. Voor het eerst werd het gemaakt tijdens de Oostenrijkse bezetting van het noordoosten van Italië, in de tijd dat de Oostenrijkers de Veneto en Friuli-Venezia Giulia regio's uitbuitten.
Lillet | Lillet Wit | 17¨% alc | 75 cl | Delhaize.
Lillet Blanc is een aperitief uit de Bordeaux regio van Frankrijk. Lillet Blanc heeft een mooie gouden kleur met prachtige aroma's van onder andere sinaasappel, abrikozen, honing,mango, limoen en frisse mint.
De witte vermout (bianco) is fruitig en behoorlijk zoet. Rode vermout (rosso) heeft een bitterzoete kruidensmaak. In Italië drinken ze Vermout als 'Aperitivo'. Aan het einde van de dag om op een terras de laatste zonnestralen nog mee te pakken.
De meeste vermouts worden in Italië gemaakt. De grootste producenten bevinden zich in Turijn. Een ervan, Martini & Rossi, is zo bekend geworden dat voor veel mensen het woord martini zelfs synoniem is aan vermout.
Vermout is een versterkte en gearomatiseerde wijn met een alcoholpercentage tussen de 14,5 en 21% alcohol. Meestal gemaakt van witte druiven. Het bekendste merk is Martini, maar laat die alsjeblieft staan.
Een geopende fles kan je nog 2 weken tot maximaal een maand bewaren. We adviseren een vintage port dezelfde dag tot uiterlijk drie dagen na openen op te drinken.
In tegenstelling tot bieren en wijnen is sterke drank zeker 3 jaar na openen houdbaar. Bieren en wijnen zijn zelfs ongeopend beperkt houdbaar, al geldt dat niet voor iedere wijn. Ook voor likeuren geldt dat deze niet onbeperkt houdbaar zijn als deze eenmaal geopend zijn.
Zo is de Fentimans tonic bijvoorbeeld de ideale match met de VL92 Gin. Maar ook de Rose lemonade en de Elderflower zijn dankbare mixers met Gin. Ginger Beer en Shandy doen het goed in een mix met whisky.
Aantal: Aperol is een van de bekendste drankjes in Italië. Het lage alcoholgehalte laat toe om het puur en gekoeld te drinken. Daarnaast is Aperol uitstekend om te mengen in een longdrink met soda, fruitsap, andere alcoholische dranken of mousserende wijn.
Alcohol drijft snel vocht uit het lichaam af. Doordat men regelmatig water tussen de glazen alcohol door drinkt kan men het vocht aanvullen. Hierdoor zal een kater minder hard aankomen en wordt men iets minder snel dronken.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Voor 4,50 euro heb je een glas met het populaire oranje goedje in handen. Bij Il Bacaro worden er per week bijna 500 glazen van verkocht.