Loslaten kan moeilijk zijn, omdat je voelt dat er verandering komt. Verandering roept bij velen angst en weerstand op; ons brein is gebouwd op herhaling. Dit maakt dat verandering angstige gedachten oproept bij velen. Loslaten is voor niemand (met een open hart) gemakkelijk.
Vrijwel elke emotie veroorzaakt meer activiteit in de borst: een blijk een versnelde hartslag en ademhaling. Dat mensen het hoofd ook vaak rood inkleuren duidt op activiteit van de gezichtspieren, maar ook op veranderingen in gedachten en gevoelens.
Loslaten betekent simpelweg dat je het niet langer vasthoudt — wat veel energie kost. Het is vergelijkbaar met fysieke ballast vasthouden. Het wordt steeds zwaarder en uiteindelijk is het bijna ondragelijk. Van een loodzware boodschappentas ben je ook blij als die eenmaal thuis op de keukenvloer staat.
Als je bijvoorbeeld even afstand wilt nemen van emotionele stress op je werk, neem dan zodra je thuiskomt een paar minuten om tot rust te komen, bijvoorbeeld door te mediteren of naar muziek te luisteren. Of neem tijdens je lunchpauze even de tijd om iets te doen wat je leuk vindt, zoals lezen, of een eindje wandelen.
Emotioneel loslaten houdt in dat je je emotionele afhankelijkheid loslaat. Met welke bejegening kun je dat aan het herhalen zijn? Het herhalen van patronen kan vele vormen hebben, zoals: aantrekken en afstoten, bemoeizucht, opoffering, pleasen.
Vertrouw erop dat als je iets loslaat, of het nou een persoon is of iets anders, als het voor je bestemd is, komt het naar je terug of komt het in je leven! JIJ kunt creëren als je LOS LAAT !!
' Op het moment dat je nergens last van hebt, hoef je deze vraag niet te stellen. Maar als je merkt dat je 'ergens' last van hebt, dan ga je reflecteren op de vraag 'wat is van mij en wat is van de ander'. Als iets wel van jou is, dan mag je het juist niet loslaten.
Om het artikel enigszins luchtig te houden gaan we er vanuit dat een verboden liefde, een liefde is die door je omgeving wordt afgekeurd. Liefdes tussen twee mensen die vaak door de omgeving worden afgekeurd zijn toch wel: Verliefd worden op een ander terwijl je in een relatie zit.
Je inspireert elkaar
De liefde van je leven inspireert jou (en andersom). Je wilt het beste voor elkaar en je support de ander altijd in het volgen van zijn of haar dromen. Ook help je elkaar om alles uit jezelf te halen.
Laat hem met rust zo lang als je nog boos over verdrietig bent. Pas wanneer jij voelt dat je het weer aankan om bij hem in de buurt te zijn, zoek je toenadering. Hiervoor heb je minstens 3 maanden nodig, het liefst nog langer. Daarna weet je pas hoe het is om zonder hem te leven en of dat het waard is.
Binnen relaties zijn wisselingen in gevoelens van afstand en verbondenheid heel normaal. Ze zijn niet te vermijden en zelfs noodzakelijk om te ontwikkelen en groeien. Elke relatie heeft met het thema afstand – verbondenheid te maken. Soms zit je op dezelfde lijn met je partner en voel je je erg verbonden met elkaar.
Niet zo vaak
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
Zoek afleiding en onderneem dingen. Naast een andere mindset is het belangrijk om voldoende afleiding te zoeken als je hem of haar uit je gedachten wil zetten. Zorg ervoor dat je je hoofd af en toe lekker leeg maakt door bijvoorbeeld een wandeling te maken.
Yoga, mindfulness en sensomotorische therapie (waarbij de zintuigen door allerlei spelletjes en beweging worden geactiveerd, DE) zijn andere manieren om in een veilige omgeving te voelen wat er gebeurt in hun lijf. Ook tekenen helpt kinderen om het verlammende effect van traumatische ervaringen tegen te gaan.
Als je je lange tijd somber voelt, dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Bij een depressie voel je geen of weinig emoties, soms ook geen verdriet. Je hebt geen plezier meer in je leven, niets is nog leuk en je hebt nergens energie voor. Je komt slecht in slaap, of je kan juist moeilijk uit je bed.
"Je hart krijgt een opdonder bij hevige emoties." Van een dramatische gebeurtenis breekt je hart natuurlijk niet letterlijk in tweeën, maar het kan wel degelijk van slag zijn. Hevige emoties veroorzaken soms een ontsteking aan het hart, waardoor je je heel beroerd kunt voelen.
Normaal, bestaat dat eigenlijk? Er bestaat geen standaard proces voor rouw. Er is ook geen tijdlimiet aan een rouwproces. Verdriet van een verlies draag je met je mee en er kunnen in een leven altijd momenten komen dat dit weer heel sterk voelbaar is.