Een andere manier om je hond te leren om niet tegen bezoekers aan te springen, is door je hond af te leiden. Zodra er visite komt geef je jouw hond iets om te spelen of om op te kauwen.Laat je hond zijn aandacht richten op iets anders totdat iedereen is gearriveerd en rustig is gaan zitten.
Je hond leert rustig op je af te lopen zonder te springen. Het beste resultaat krijg je door het van pup af aan heel consequent aan te pakken. Je beloont je pup voor 4-pootjes op de grond in alle situaties waarin een pup graag zou willen opspringen. Laat je pup dus ook niet tegen jezelf of anderen opspringen.
Waarom springt mijn hond tegen me op? Een hond springt tegen je op simpelweg omdat hij het leuk vindt - het is puur enthousiasme. Het is een manier van begroeten. Honden willen graag in de buurt van jouw gezicht komen voor een snuffel of een likje, en daarom springt hij omhoog tegen je op.
Mocht je hond dit heel lastig vinden kun je het ook los oefenen van het op schoot springen. Zeg wat je gaat doen, vooral als je gaat klemmen met je armen. Laat je hond naar je toe komen, klem je armen om hem heen en beloon meteen! Je kunt eventueel eerst ook met 1 hand klemmen en met de andere tegelijk voeren.
Het beste moment om een hond eten te geven is na het uitlaten. Als je een hond voor het uitlaten eten geeft is er een kans dat hij last krijgt van steken tijdens de wandeling. Dit is voor je hond natuurlijk niet fijn. Daarom kun je het beste een half uur na het uitlaten je hond voeren.
Eten is voor ons een sociale gebeurtenis: iets 'gezelligs', een manier om samen momenten te delen, om te ontspannen en te genieten. Voor honden is eten een middel om te overleven. Het is hun instinct om te 'schooieren' voor eten zodra ze de kans krijgen.
Springen, veel galopperen, sprinten en achter ballen aan jakkeren zijn niet aan te bevelen voordat de hond minimaal 9 á 12 maanden oud is en voor de grote rassen kunnen daar gerust nog aan aantal maanden bij opgeteld worden.
Er zijn verschillende redenen waarom je hond dit zou kunnen doen. Als je hond veel dominante trekjes heeft, kan hij dit doen om zich te doen gelden. Als hij last heeft van verlatingsangst, is dit een door honden veel gebruikte manier om troost te zoeken, door dicht bij je te zijn.
De grootte van de hond is een bepalende factor als het gaat om de hoogte van de omheining. Heb je een kleine of een middelgrote hond dan volstaat een omheining tot een hoogte van 1,50 meter. Een grote hond? Dan moet de omheining zeker 1,80 meter hoog zijn.
Een hond kan in zijn riem gaan bijten wanneer hij teveel energie heeft. Wanneer je hond de hele dag binnen in zijn mand ligt kan hij zijn energie niet kwijt en zal hij deze zelfs opsparen. Op het moment dat hij eindelijk met zijn eigenaar mag gaan wandelen moet hij deze energie kwijt en zal hij in de riem gaan bijten.
Alle honden bijten namelijk wel eens in hun enthousiasme of uit speelsheid. Vooral bij puppy's zal je kunnen vaststellen dat ze maar wat graag hun tandjes zetten in alles wat ze tegenkomen. Dit bijtgedrag is heel normaal voor een hond en hoeft dan ook absoluut niet meteen een aanleiding te zijn om je zorgen te maken.
aalmoes vragen, bietsen, dalven, de hand ophouden, schooien, schooieren. bietsen (ww) : bedelen, dalven, de hand ophouden, klaplopen, schooien, schooieren.
Loop het laatste rondje vlak voordat jullie gaan slapen en zorg dat in ieder geval één van de uitlaatrondes minimaal een half uur duurt. Extra tip: Wacht met je hond uitlaten tot minimaal een uur na zijn maaltijd om de kans op een maagtorsie te verkleinen.
Een pup slaapt zo'n 18-20 uur per etmaal. Een volwassen hond slaapt gemiddeld 12-14 uur per etmaal. Oudere honden hebben meer slaap nodig, dat kan best wel 16-18 uur per etmaal zijn. Van sommige grote rassen is bekend dat zij meer slapen dan gemiddeld.
Puppies hebben namelijk de neiging om dichter bij het gezicht te willen zijn, als mensen zelf omlaag gaan hoeft de pup niet omhoog. Als je hondje toch op springt moeten ze hem even negeren en zodra hij zich weer netjes met zijn pootjes op de grond staat mogen ze hem weer aandacht geven.
Laat je hond of puppy iets doen wat hij goed kan, zodat je eindigt met een succes. Train in het begin zonder afleiding. Leer de basis in een rustige omgeving en voeg later afleidende elementen toe, zodat je hond aan verschillende omgevingen kan wennen. De training moet altijd beloningsgericht zijn.
Vanaf 7 maanden zullen zijn melktanden vervangen zijn door permanente volwassen tanden. Hij kan zich ook ineens als een puber gaan gedragen, door u of andere honden te gaan uitdagen of ineens al zijn goede manieren zijn vergeten die zijn moeder hem geleerd heeft in de eerste 12 weken van zijn leven.