Afhankelijk van de soort behandeling duurt een gemiddelde pedicure behandeling tussen 30-45 minuten. Dit is bij een standaard voetbehandeling waarbij geen complicaties en/of veel eeltvorming aanwezig is. Indien u de nodige adviezen van de pedicure opvolgt kan het bezoek aan de pedicure desnoods nog iets korter duren.
De meeste pedicures werken met een behandelduur van 30 tot 60 minuten. Vrijwel alle pedicures hebben een prijslijst waarop staat welke behandelingen zij uitvoeren en hoelang deze behandelingen duren. Informeer daarom bij de pedicure van uw keuze welke behandelingsduur geldt, zodat u weet waar u aan toe bent.
Meer informatie over de pedicure
Hoe hoger het profiel, hoe meer zorg je nodig hebt. Wat kost een medische pedicure? De gemiddelde pedicure kosten van deze standaard behandeling liggen tussen de 25 en 35 euro. Maar bij sommige praktijken betaal je meer als het gaat om 'risicovoeten', bijvoorbeeld bij diabetes.
Opvullen duurt circa 30 minuten en voor een spa pedicure, kunt u rekenen op 20 à 30 minuten. Houd u er rekening mee dat deze tijdsduur kan variëren, afhankelijk van uw wensen.
Hoe verloopt de behandeling? De voetverzorging start steeds met een voetbad en -scrub. Daarna worden de nagels geknipt en gereinigd met een natte frees, velletjes worden verwijderd, eventuele aandoeningen worden behandeld, eelt wordt geweekt, weggesneden en glad gepolijst met de eeltvijl.
Dit is helemaal afhankelijk van de conditie van de voeten. Ik raad aan om één keer in de zes tot acht weken een pedicure behandeling te nemen. Zo blijven je voeten het hele jaar in gezonde en goede conditie.
Een goede pedicure kan heel ontspannend zijn.Het helpt stress te verlichten en kan therapeutisch zijn. Voeten krijgen over het algemeen de minste verzorging in vergelijking met andere delen van het lichaam. Gezonde voeten zijn van vitaal belang voor onze algehele gezondheid, dus verwaarloos ze niet!
Tijdens de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns. Aan een behandeling gaat eerst een voetonderzoek vooraf waarbij de pedicure signaleert en adviseert over schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.
Er is veel vraag naar pedicures en medisch pedicures, dus er is geen tekort aan cliënten. Daarnaast kun je zelf bepalen welke werkzaamheden je wel of niet uitvoert en je eigen dagen en uren indelen. Je bouwt een cliëntenbestand op die past bij jou en jouw praktijk.
De pedicure bestrijdt de geïnfecteerde nagel(s) als volgt. Eerst worden de nagels dunner gevijld met als resultaat dat de nagels er vaak weer frisser en gezonder uitzien en minder pijnlijk zijn. Vervolgens wordt de nagels behandeld met tinctuur en crème waarmee schimmelnagels te bestrijden zijn.
Een (medisch) pedicure werkt hygiënisch (nitril handschoenen) en zal met de juiste instrumenten het eelt wegsnijden en/of frezen. Dit is een pijnloze behandeling omdat eelt gevoelloze huid is en de freesmachine veelal met water gekoeld wordt.
Pedicure wordt vergoed vanuit de basisverzekering als iemand voetzorg echt nodig heeft, dus voor behandeling van bepaalde klachten.
Waarom voetverzorging? Doordat onze voeten veel te verduren hebben is voetverzorging zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven.
Een pedicure mag eelt en likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels losmaken, advies geven en/of aanmeten van steunzolen, anti-drukmiddelen adviseren, doorverwijzen naar een podotherapeut, podoloog of arts en advies geven over de verzorging van de voeten.
Het is in beide gevallen van belang om je nagels regelmatig bij de pedicure te laten behandelen, zodat de producten of laserbehandelingen goed hun werk kunnen doen. Doet een pedicurebehandeling pijn? Nee, een pedicurebehandeling doet geen pijn.
Heb je een pedicure gevonden met een goede website en is deze pedicure ook aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet?Dan is de kans groot dat het om een goede pedicure gaat. Toch is het goed om dit nog eens te controleren. Dit doe je door online naar reviews over de betreffende pedicure te zoeken.
Koop schoenen zonder stiknaden ter hoogte van de voorvoet. Stiknaden maken het leer minder soepel en kunnen irritaties geven aan de tenen of de wreef. Bij te hoge hakken raakt de voorvoet overbelast. Bij een lage hak is de druk op de voorvoet en achtervoet zo veel mogelijk gelijk.
Pedicure behandeling Deluxe
De Pedicurebehandeling Deluxe is een uitgebreide versie van de reguliere pedicurebehandeling en biedt naast de standaard verzorging net dat beetje extra om uw voeten nog meer ontspanning te geven.
Een kleine hoeveelheid eelt kun je weghalen met een speciale scrub. Een grotere ophoping kun je wegvijlen, -raspen of -snijden met een schuurspons, een eeltvijl, een eeltrasp, een eeltschaaf, een puimsteentje of een speciaal mesje.
Heeft u minder gevoel in uw voeten, dan merkt u het niet als er een wondje ontstaat, en loopt u het risico op infectie. Als eelt weggehaald wordt door een medisch pedicure, worden wondjes voorkomen en worden de voeten elke zes weken extra gecontroleerd.
Alle eelt op je voeten verwijderen is dus onnodig. Maar als je je voeten niet goed verzorgd en het eelt niet bijhoudt dan kan het pijnlijk en zelfs branderig gaan aanvoelen. Wij leggen je uit bij welke ''eelt varianten'' het verstandig is om actie te ondernemen.
Oorzaken van eelt
Zoals aangegeven zijn druk en wrijving de grote boosdoeners. In normale omstandigheden is eelt geen probleem en beschermt het ons. Maar het kan ook doorschieten en teveel worden. Eelt op de voeten komt vaak voor door een grote belasting, bijvoorbeeld tijdens sporten of werk.