Scheren mag wel en het liefst 1 dag voor de behandeling, zelfs met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken alvorens deze af te scheren, omdat het haartje daarna terug in de huid zakt.
Voor de behandeling:
Dient u het te behandelen gebied 24 uur van tevoren te scheren. Dient u minimaal 6 weken voorafgaand de behandeling niet te epileren, waxen of gebruik te maken van de Epilady of ontharingscreme. De haarzakjes kunnen hierdoor beschadigen waardoor de behandeling niet effectief uitgevoerd kan worden.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Uw ontharingskliniek zal u van te voren aangeven wanneer u zich voor de behandeling moet scheren, maar de meeste klinieken raden u een tot twee dagen voor de behandeling te scheren. De reden dat u zich moet scheren is dat het de haargroei activeert waardoor de laser beter zijn werk kan doen.
Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Het is een fabel dat de haargroei verergerd door het scheren. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet.
Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, je mag scheren (hoeft niet), de haartjes vallen er vanzelf uit. Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan.
Mag je een laserbehandeling doen tijdens zwangerschap, menstruatie? Tijdens zwangerschap wordt laseren afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Tijdens de menstruatie kan er gewoon behandeld worden.
Omwille van hygiënische redenen behandelen we niet tijdens de menstruatie, ook omdat alles dan iets gevoeliger is. Belangrijk na het laseren van de bikinilijn en schaamstreek: de huid tot 72 uur niet blootstellen aan warmtebronnen (hete douche of sauna's e.d.) niet in de zon gaan liggen met de behandelde zone.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Ongeveer 6 weken voordat je gaat laseren is het verstandig om te stoppen met harsen en/of epileren. Dan zorg je er namelijk voor dat de haartjes in het haarzakje volledig gegroeid zijn. Om het beste resultaat te bereiken moet je namelijk genoeg haar hebben zodat het licht de haar goed kan 'vinden'.
Laseren is dan dé perfecte optie. Dit is een vrijwel pijnloze behandeling met een permanent resultaat. Huidirritaties, bultjes en ingegroeide haren bij de schaamstreek zijn hierdoor verleden tijd.
Is schaamhaar laseren pijnlijk? Uit ervaring kunnen we zeggen dat het laseren van de schaamstreek wel wat gevoelig is, maar niet als pijnlijk ervaren wordt. Het gevoel is te vergelijken met een klein speldenprikje. Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat de huid gekoeld wordt, zodat je er zo min mogelijk van voelt.
Je bikinilijn is de overgang van de binnenkant van de lies naar de, door je bikinibroek of slip, bedekte huid. Veel dames laten de bikinilijn ontharen zodat er geen haartjes zichtbaar zijn langs het broekje van de bikini, slip of het badpak.
Mag ik van tevoren scheren, epileren of een ontharingscrème gebruiken? Tijdens de IPL-behandeling mag je niet epileren en/of harsen, omdat de haartjes nodig zijn ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Scheren mag wel en het liefst 1 dag voor de behandeling, zelfs met een wegwerpscheermesje.
De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen de haren minder en dunner worden. Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Bij elke behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan. Voor het optimale resultaat raden we u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.
Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen? Dit is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en hoe snel de haren op dat gebied groeien. Gemiddeld zitten er 8 weken tussen de behandelingen.
Gemiddeld heb je acht tot tien behandelingen nodig als je jouw oksels laat laseren. De ongewenste haargroei zal zorgvuldig en zonder enige pijn permanent verdwijnen na afloop van de serie behandelingen. Maak direct een afspraak voor jouw laserbehandeling op je oksels.
De gekoelde laserkop (Chilltip) wordt op het te behandelen huidgedeelte geplaatst. De energie van het laserlicht wordt nauwkeurig door het pigment in het haar naar het haarzakje gezonden. Hiermee wordt de haarwortel selectief vernietigd.
De één heeft er weliswaar veel minder last van dan de ander, maar in het algemeen ervaar kun je wat pijn ervaren tijdens de laserbehandeling. Tijdens de behandeling voel je bijvoorbeeld prikjes op de huid. Ook kan de laser warm tot heet aanvoelen.
De laser zorgt ervoor dat het haar rond de bikinilijn en de bijbehorende haarzakjes vernietigd worden in de actieve haargroei fase, waardoor er geen haren meer kunnen groeien.
Het aantal laser ontharingsbehandelingen varieert van persoon tot persoon en is sterk afhankelijk van de te behandelen plek. Er kunnen tussen 5 en 8 sessies nodig zijn voor een maximaal resultaat.