Doordat de huid tijdens de laserbehandeling wordt blootgesteld aan een intense hoeveelheid licht moet overdadig zonlicht worden vermeden. Minimaal 4 weken na de laserbehandeling mag je niet in de zon of zonnebank, tenzij de tatoeage goed wordt afgeplakt.
Nee, gedurende 6 weken voor en na een laserbehandeling is het verstandig om de zon zo veel als mogelijk te vermijden. Het gebruik van de zonnebank is ook niet toegestaan.
Bij een laserbehandeling wordt de huid (gecontroleerd) beschadigd. Daardoor is de huid na de behandeling extra kwetsbaar voor UV-straling. Je verbrand sneller. Ook is de kans dat er pigmentvlekken ontstaan groter.
Douchen na je laserbehandeling
Geen zorgen, je mag na je laserbehandeling gewoon douchen. Zorg er wel voor dat de douche niet te heet is, zodat een heftige huidreactie wordt voorkomen. Daarnaast raden we je aan om een wasgel te gebruiken die antibacterieel werkt.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.
Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril gedurende de eerste zes maanden na de behandeling. Dit om de werking van uv-straling tegen te gaan. Sterke uv-straling kan het effect van de laserbehandeling verminderen.
Is tattoo weglaseren pijnlijk? De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. De napijn is echter kortdurend, maximaal een kwartier.
Een tatoeage kan verwijderd worden middels een laserbehandeling of operatief. Bij een operatieve behandeling blijft er altijd een litteken over. Bij een laserbehandeling door Het Lasercentrum kan de tatoeage geheel verwijderd worden zonder dat er een litteken achterblijft.
Wanneer wordt gewerkt met de traditionele laser heeft het verwijderen van een 'amateur' tatoeage gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig en een professioneel geplaatste tatoeage 8 tot 15 laserbehandelingen.
Na een laserbehandeling is de huid tijdelijk gevoeliger voor UV-straling. Wanneer je in de weken na de behandeling te veel zon meepakt zonder je te beschermen met minimaal factor 30 bestaat er een kans op pigmentverschuiving. En dat willen we natuurlijk allemaal liever voorkomen dan genezen!
Hoe lang na de behandeling mag ik zonnen en waarom moet ik wachten? Na circa 1 week mogen de behandelde oppervlakken weer blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Omdat uw huid zich anders gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken, maar dan vlekkerig (hyperpigmentatie).
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere laserbehandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied weg te laseren en te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden.
De behandelde huid is gevoelig voor de zon en voor warmte. Direct na de behandeling is het verstandig om niet te heet te douchen/baden, geen sauna bezoek. Gedurende 4 weken na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon, en een zonbescherming met SPF50 te gebruiken.
Smeer de 'Post Laser Balm' van Dermaquest of de IPLase van SkinTech (verkoelingscréme) twee weken lang in op het behandelgebied. Deze zorgt voor een goed herstel van uw huid. De 'Cicaplast gel B5' van La Roche-Posay of Bepanthen zijn ook een goede optie; gebruik de gel minimaal twee keer per dag.
Volgens onderzoek van Advanced Detmatology onder 600 mensen met een tattoo blijkt dat 78 procent van de mensen er spijt van heeft. Opvallend is dat 75 procent van de mensen met spijt niet langer dan een paar uur heeft nagedacht over het zetten van een tattoo. 91 procent heeft de tattoo laten zetten rond hun twintigste.
Een laserbehandeling om je tattoo te verwijderen is veilig, zeker wanneer er gebruik gemaakt wordt van de Picolaser. Het is wel belangrijk dat hiervoor hoogwaardige laserapparatuur wordt gebruikt, ga daarom altijd naar een geregistreerde huidtherapeut.
Wanneer de huid is genezen, kan een net gezette tatoeage direct worden verwijderd. Vaak betekent dit dat het verwijderen al na enkele dagen mogelijk is. U dient er wel rekening mee te houden dat een nieuwe tattoo in de regel meer werk vereist wanneer u deze wilt laten verwijderen.
Door blootstelling aan de zon, gewichtstoename, verslapping van de huid en wrijving vervaagt je tattoo nou eenmaal. Toch gaat dit op de ene plek sneller, dan op de andere. Hieronder lees je op welke plekken jouw plaatje het snelst verdwijnt.
Tegenwoordig is een tattoo lichter maken geen probleem meer. Dankzij de geavanceerde lasertechnieken is het mogelijk om je tattoo lichter te maken zonder dat er littekens of beschadigingen achter blijven. Vroeger waren deze technieken niet zo geoptimaliseerd als tegenwoordig, en zo raakte de huid flink beschadigd.
10 procent heeft weleens een tattoo laten weghalen. Dit zijn de meest gebruikte methoden: Coveren (een andere tatoeage eroverheen zetten) (75%) Weglaseren (23%)
Een bijziende persoon kan voorwerpen op een afstand niet (goed) onderscheiden. Het zicht is wazig en zich verplaatsen, koken en televisie kijken kan enkel met een aangepaste bril of met lenzen.
Het resultaat van een behandeling is blijvend
Het risico dat uw ogen er in de toekomst er weer op achteruit gaan, is nihil. Het resultaat van een behandeling is daarom blijvend.
Waarom een maximumleeftijd voor ogen laseren? Strikt gezien staat er geen ouderdomsgrens op een laserbehandeling. Wel is het zo dat mensen vanaf de leeftijd van 45 jaar presbyopie of ouderdomsverziendheid ontwikkelen, waardoor men een leesbril nodig heeft.