Bevroren: 11 minuten. Maximaal 2 stuks tegelijk frituren. De genoemde bereidingstijden zijn gemiddelden.
Bevroren in de friteuse: ca. 12 minuten op 180°C. Ontdooid in de friteuse: ca. 6 minuten op 180°C.
Een veel gehoorde vraag is hoe lang je de loempia's precies moet frituren. Als je zorgt dat je frituurvet goed op temperatuur is (en dat is 180˚C) dan frituur je ze ongeveer 3-4 minuten. Doe er niet teveel in de pan.
Het beste kun je de Vietnamese loempia's voor het bakken invriezen, dan blijven ze mooi heel. Vries de loempia's in op een snijplank zonder dat ze elkaar raken, anders plakken ze aan elkaar. Als ze eenmaal bevroren zijn kun je ze samen in een bak of zak doen.
Plaats de bevroren loempia's op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de loempia's in 15-16 min.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, gebruik je een airfryer? Verwarm deze dan voor naar 170° Celsius. Doe de loempia's in een ovenschaal of leg ze op wat bakpapier. Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de loempia's in het midden van de oven en laat je ze voor ongeveer 10 minuten opwarmen.
Koop je loempia's in de supermarkt dan zijn deze vaak al ingevroren. Die hoef je dus thuis alleen maar in de vriezer te leggen. Daarbij maakt het verder niet uit welke soort loempia's je hebt gemaakt of gekocht. Alle soorten kunnen gewoon ingevroren worden.
Verhit de frituurpan op ca. 180 graden. Frituur de loempia's 4 a 5 minuutjes tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. De loempia's zijn lekker met een sweet chili saus.
Oven: De oven voorverwarmen tot 250°C. Leg de bevroren loempia's op de bakplaat en plaats deze in het midden de oven. Baktijd: +/- 20 minuten. Tijdens het bakken de loempia's regelmatig keren.
Vul de pan voor 1/3de met de olie en verhit. Om te toetsen of de olie heet genoeg is, gooi je er een klein stukje brood in. Daarna kan je de ingrediënten die je wil frituren in de pan leggen. Doe dit met de draadschep.
Er zit 10,1 gram vet in 1 groot (225 gram) loempia, waarvan 2,7 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Bereiden. Laat de loempiavellen ontdooien in 45 minuten. Kan ook in de magnetron, mits deze groot genoeg is. Voor de vulling: maak de worteltjes en de courgette in de keukenmachine fijn of rasp ze met de hand.
loempia {de}
egg roll, spring roll {znw.}
Bak de loempia's in olie van 180 graden Celsius. Bak ze ca. 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. Serveer de loempia's met sweet chilisaus.
Bevroren in de airfryer: max. 4 loempia's naast elkaar en bak in een voorverwarmde airfryer van 200°C gedurende ca. 9 minuten.
Direct vanuit de diepvries opwarmen in de magnetron. Per loempia 1 minuut op 800 watt. Vervolgens frituren op 180 graden voor ongeveer 7 minuten. Tijdens het bakken regelmatig omdraaien tot de loempia's goudgeel van kleur zijn en een krokante buitenkant hebben.
Een loempia bestaat uit een langwerpige zak gemaakt van een dun vel deeg ("loempiavel", meestal van filodeeg), die zelf gegeten kan worden, met daarin groenten (zoals bamboescheuten, kool, taugé), garnalen, vlees, olie, omeletreepjes en kruiden. Het deeg wordt als een envelop dichtgevouwen en daarna in olie gebakken.
Frituren is echt lekkerder. Evt. frituren en dan in een oven op 100 graden max 15 minuten warmhouden, maar ook dan wordt het taai.. Frituren en meteen opeten is het lekkerst.
De Chinese loempia, zoals je hem in Chinese restaurants in heel Nederland vindt, is een grote gefrituurde rol gemaakt van een loempiavel, met daarin een vulling van blokjes ham of stukjes kip, reepjes omelet, taugé en andere groenten.
Loempiavellenn zijn in principe al gaar, je kunt ze dus ook rauw als wrap eten als je wilt, eventueel eerst ingesmeerd met wat zoete bonen- of hoisinsaus.
Kliekjes kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Je kunt niet alle restjes invriezen, maar wel veel. Denk eens aan: brood (o.a. afbakbroodjes), soep, pastasaus, nasi, restjes ovenschotel, lasagne, punten hartige taart of quiche en stamppotten.
in voorverwarmde oven van 180 graden, in airfryer 13 min. 180 graden. Kan je ze invriezen en dan daarna bevroren bereiden of dan eerst ontdooien? Super zijn ze!