Hoe lang moet sate in kokend water?

Doe inhoud van het bakje in een pan; met ca. 4 eetlepels water ca.7 min. op middelmatige stand verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mora.nl

Hoelang saté opwarmen?

U kan deze in de verpakking opwarmen in een pannetje met water tegen de kook aan gedurende 20 minuten. U kan ook deze verpakking loshalen, en de kipsaté op een bord leggen en in de magnetron verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagerijvansoest.nl

Hoe lang bevroren saté in water?

Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid. Haal de kipsaté een half uur voor het koken uit de verpakking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grutto.com

Kan ik saté opwarmen?

Opwarmen/bereiden en bewaren

Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook. De pentol en pindasaus kunnen eventueel ook, afgedekt met magnetronfolie in ca. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beleef-smaak.nl

Kun je saté van te voren maken?

Kipsaté van de BBQ

Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eefkooktzo.nl

Hoe wordt saté gemaakt? (Consumentenbond)

31 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel stokjes saté per persoon?

Met 1 kilo kipfilet kun je circa 32-35 stokjes (4 per persoon bij 8 personen) maken. Als bijgerecht bij nasi goreng bijvoorbeeld is dat voldoende. Als hoofdgerecht met stokbrood, lontong, gebakken uitjes, atjar tjampoer e.d. zou ik er zo`n 8 tot 10 per persoon serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulweb.nl

Hoe houd je sate saus warm?

Vlees is makkelijk warm te houden in de oven, maar het is wel belangrijk om te voorkomen dat het vlees uitdroogt. Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Hoelang kipsaté in water?

Doe inhoud van het bakje in een pan; met ca. 4 eetlepels water ca. 7 min. op middelmatige stand verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mora.nl

Hoe lang satéstokjes in water?

Omdat ze nogal droog kunnen zijn en daardoor snel splinters geven, raden we je aan ze van tevoren (minstens een uur) in een bak met water te leggen. Daarnaast voorkom je hiermee dat de stokjes vlam vatten (ook niet geheel onbelangrijk).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Kunnen saté stokjes in de magnetron?

Magnetron: Niet aanbevolen !!! Open het zakje en doe de inhoud op een bord of in een kom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topstoko.com

Waarom ontdooien in koud water?

Het koude water geleidt beter dan lucht, waardoor de voedingswaren sneller ontdooien. Ontdooien in de koelkast is niet per se slecht, daar kun je ontdooid eten ook het beste in bewaren, maar het duurt een stuk langer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Kan vlees in de vriezer bederven?

Bij vlees invriezen geldt: hoe groter het stuk, hoe langer het goed blijft. Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden. Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden. Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Waarom vlees niet ontdooien in warm water?

Leg vlees niet in warm water, op de verwarming of in de zon om het snel(ler) te ontdooien. Dat bevordert niet alleen de groei van bacteriën maar gaat ook ten koste van de smaak en malsheid van het vlees, omdat vleessappen eruit lopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Kun je opgewarmde Satesaus bewaren?

Gekocht satesaus kan langer bewaard worden omdat er vaak middelen zijn toegevoegd om het bederven tegen te gaan. Kijk op de verpakking voor de juiste datum. In de vriezer kun je de saus tot wel 6 maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Hoe lang saté in magnetron?

Magnetron: prik gaatje in de folie. Verwarm product ca. 4 min. bij een vermogen van 500 W.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Hoe varkenshaasje terug opwarmen?

Wil je het gebraad toch vooraf klaarmaken? Bereid het dan ineens helemaal. Om het op te warmen, laat je het zachtjes warm worden. Dek het af met aluminiumfolie en zet het in een oven van 60°C.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoelang stokjes weken?

En hoe lang moet je ze dan laten weken? Een halfuurtje. Tien minuten zou al helpen, maar als je er op tijd aan denkt is het het best om ze een halfuur te geven; dan weet je zeker dat ze voldoende water hebben geabsorbeerd en niet meer zullen verbranden op de BBQ.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Kun je Sateprikkers in de oven gebruiken?

Re: Satéprikker in de oven? Je kan satéprikkers trouwens gerust warmer in de oven doen, alleen zal het hout dan gaan verkleuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoeveel vlees op een Satestokje?

Rijg aan elke stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap. Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje. Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill. Maar het gaat ook prima in de oven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Hoeveel kipfilet voor 3 personen?

Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.nl

Hoeveel gram is een portie sate?

Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingswaardetabel.nl

Kun je kip opnieuw opwarmen?

Ja, dat kan. Op één voorwaarde: de kip moet gloeiendheet zijn, zowel de binnenkant als de buitenkant moet maar liefst 75 °C zijn. Dit kun je alleen meten met een keukenthermometer, dus haal zo'n ding in huis (ook handig voor een perfect rosé gebraad of biefstuk).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Hoe kun je kip het beste opwarmen?

Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagelijksekost.een.be

Kan kip in de magnetron?

Je hoeft het alleen maar in de magnetron te schuiven en het magische apparaat zorgt ervoor dat je maaltje er warm uit komt. Ideaal. Echter is het verstandig om niet alles in de magnetron te verwarmen. Kip kun je beter niet in de magnetron opwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kookfans.nl

Wat voor vlees voor saté?

Voor saté babi worden de blokjes veelal uit een schouderkarbonade gesneden. Kipfilet is uitermate geschikt voor saté ajam. In Indonesië maakt men ook gebruik van andere stukken vlees van varken, kip of geit (zelfs het vet). Voor saté padang wordt rundvlees gebruikt, bijvoorbeeld uit riblappen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Populaire vragen

  Vorige artikel
Waarom worteldoek moestuin?
Volgende artikel  
Waar is rettich te koop?