Doe inhoud van het bakje in een pan; met ca. 4 eetlepels water ca.7 min. op middelmatige stand verwarmen.
U kan deze in de verpakking opwarmen in een pannetje met water tegen de kook aan gedurende 20 minuten. U kan ook deze verpakking loshalen, en de kipsaté op een bord leggen en in de magnetron verwarmen.
Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid. Haal de kipsaté een half uur voor het koken uit de verpakking.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook. De pentol en pindasaus kunnen eventueel ook, afgedekt met magnetronfolie in ca. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.
Kipsaté van de BBQ
Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat.
Met 1 kilo kipfilet kun je circa 32-35 stokjes (4 per persoon bij 8 personen) maken. Als bijgerecht bij nasi goreng bijvoorbeeld is dat voldoende. Als hoofdgerecht met stokbrood, lontong, gebakken uitjes, atjar tjampoer e.d. zou ik er zo`n 8 tot 10 per persoon serveren.
Vlees is makkelijk warm te houden in de oven, maar het is wel belangrijk om te voorkomen dat het vlees uitdroogt. Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten.
Doe inhoud van het bakje in een pan; met ca. 4 eetlepels water ca. 7 min. op middelmatige stand verwarmen.
Omdat ze nogal droog kunnen zijn en daardoor snel splinters geven, raden we je aan ze van tevoren (minstens een uur) in een bak met water te leggen. Daarnaast voorkom je hiermee dat de stokjes vlam vatten (ook niet geheel onbelangrijk).
Magnetron: Niet aanbevolen !!! Open het zakje en doe de inhoud op een bord of in een kom.
Het koude water geleidt beter dan lucht, waardoor de voedingswaren sneller ontdooien. Ontdooien in de koelkast is niet per se slecht, daar kun je ontdooid eten ook het beste in bewaren, maar het duurt een stuk langer.
Bij vlees invriezen geldt: hoe groter het stuk, hoe langer het goed blijft. Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden. Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden. Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden.
Leg vlees niet in warm water, op de verwarming of in de zon om het snel(ler) te ontdooien. Dat bevordert niet alleen de groei van bacteriën maar gaat ook ten koste van de smaak en malsheid van het vlees, omdat vleessappen eruit lopen.
Gekocht satesaus kan langer bewaard worden omdat er vaak middelen zijn toegevoegd om het bederven tegen te gaan. Kijk op de verpakking voor de juiste datum. In de vriezer kun je de saus tot wel 6 maanden bewaren.
Magnetron: prik gaatje in de folie. Verwarm product ca. 4 min. bij een vermogen van 500 W.
Wil je het gebraad toch vooraf klaarmaken? Bereid het dan ineens helemaal. Om het op te warmen, laat je het zachtjes warm worden. Dek het af met aluminiumfolie en zet het in een oven van 60°C.
En hoe lang moet je ze dan laten weken? Een halfuurtje. Tien minuten zou al helpen, maar als je er op tijd aan denkt is het het best om ze een halfuur te geven; dan weet je zeker dat ze voldoende water hebben geabsorbeerd en niet meer zullen verbranden op de BBQ.
Re: Satéprikker in de oven? Je kan satéprikkers trouwens gerust warmer in de oven doen, alleen zal het hout dan gaan verkleuren.
Rijg aan elke stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap. Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje. Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill. Maar het gaat ook prima in de oven.
Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon.
Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.
Ja, dat kan. Op één voorwaarde: de kip moet gloeiendheet zijn, zowel de binnenkant als de buitenkant moet maar liefst 75 °C zijn. Dit kun je alleen meten met een keukenthermometer, dus haal zo'n ding in huis (ook handig voor een perfect rosé gebraad of biefstuk).
Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.
Je hoeft het alleen maar in de magnetron te schuiven en het magische apparaat zorgt ervoor dat je maaltje er warm uit komt. Ideaal. Echter is het verstandig om niet alles in de magnetron te verwarmen. Kip kun je beter niet in de magnetron opwarmen.
Voor saté babi worden de blokjes veelal uit een schouderkarbonade gesneden. Kipfilet is uitermate geschikt voor saté ajam. In Indonesië maakt men ook gebruik van andere stukken vlees van varken, kip of geit (zelfs het vet). Voor saté padang wordt rundvlees gebruikt, bijvoorbeeld uit riblappen.