Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.
Laat ze rustig op kamertemperatuur komen en doe ze daarna kort in de oven. De korst wordt dan lekker krokant. Met onderstaande instructie is het opwarmen van een Brabants worstenbroodje een peulenschil. Stop een worstenbroodje nooit in de magnetron.
Verwarm de oven voor op 170°C en leg de broodjes circa 8 minuten erin. Opwarmen van de worstenbroodjes mag op een bakplaat of gewoon op het rooster een beetje in het midden van de oven. oven is weer anders, als je 1 broodje proeft weet je of de rest al warm genoeg is.
Laat de worstenbroodjes eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de worstenbroodjes 8 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen.
Bak de bollen in een op 200°C voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten goudbruin.
Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Het wordt traditiegetrouw vooral gegeten tijdens kerst (na de mis) en met carnaval. Het worstenbroodje kan zowel warm als koud worden gegeten.
Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Worstenbroodjes hoef je niet te ontdooien, en kun je direct 12 tot 13 minuten opwarmen in oven of airfryer. De oven moet voor verwarmd worden op 175 graden. Ontdooi je de broodjes eerst, en dat doe je dan in de koelkast, hoeven de broodjes nog een minuut of 8 opgewarmd worden.
De meeste mensen zijn te porren voor een worstenbroodje met… mosterd! Deze scherpe saus staat op de tweede plaats, met 11%. Daarna volgen curry, mayo en ketchup.
Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad.
Het brood is ongeveer vijftien centimeter lang en is gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje en het Belgische worstenbrood is het Brabants worstenbrood niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt.
We willen natuurlijk niet dat men iets tekort komt. Daarom rekenen we 3 stuks per persoon en iets erbij.
- Maak een dubbele hoeveelheid worstenbroodjes en vries ze in. Bak de broodjes die je invriest maar 20 minuten i.p.v. 25 minuten, laat ze afkoelen en verpak ze goed in een diepvrieszakje in de diepvries zijn ze nog (uiterlijk) 2 maanden houdbaar.
Een paar minuten opwarmen en u heeft de juiste smaak te pakken. Let wel op: houd de worstenbroodjes nooit langer dan vier dagen in de koelkast.
De piro's moeten tijdens het opwarmen regelmatig gekeerd worden. Warm serveren is de boodschap. Alternatief kunnen de piro's ook opgewarmd worden in de oven of de microgolfoven. Geen te hoge temperatuur hanteren is de boodschap.
Er zitten 286 kilocalorieën in 1 stuk (75 gram) worstenbroodje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'worstenbroodje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.
Opwarmen van worstenbroodjes uit de diepvries
Niet ontdooide worstenbroodjes warm je het best op in een voorverwarmde heteluchtoven op 170°C à 180°C en dat voor een 12tal minuten. Er zijn natuurlijk geen gelijke ovens, dus naar smaak af te bakken!
Wij raden u aan om de worstenbroodjes (2 of meer stuks) op een temperatuur van 200 graden Celsius te bakken voor vier minuten of langer.
Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Wil je worstenbroodjes warm maken of verse croissants weer krokant krijgen? Bak ze dan 3 minuten op 180 graden af. Er is wel een uitzondering. Diepgevroren croissant en chocoladebroodjes moeten volgens de verpakking op 185 graden.
Airfryer app – NutriU
Ook kan je jouw favoriete recepten opslaan. Als je een nieuwe airfryer gebruiker bent, krijg je tips en instructies zodat je goed uit de voeten kan met de airfryer. De app is gratis te downloaden in zowel de iTunes store als de Google Play store.
Ja, dat kan en je zult er niet ziek door worden. Want het vlees dat in de broodjes zit is al gaar, dat hoeft niet te worden verhit. Vergelijk het maar met rookworst, die kun je warm maar ook koud eten.