Verwarm de Airfryer met mandje voor op 180 graden. Eenmaal opgewarmd kunnen de 4 (of per 2) pakketjes in het mandje. Zet de timer op 10 minuten. Na 10 minuten heb je heerlijke ham-kaasbroodjes die je nooit meer kant-en-klaar wilt kopen.
Opwarmen. Oven voorverwarmen 170/180 º C en plaats vervolgens het kaasbroodje in de oven op een rooster. Verwarm de broodjes voor ca. 6-8 minuten.
Afbakbroodjes in de airfryer
Om ze goed in de airfryer te bereiden, haal je 20 graden van aangegeven temperatuur af. Van de tijd moet je 1/3e afhalen. Staat er op de verpakking dat ze normaal gesproken 12 minuten op 200 graden moeten, dan weet je nu dat de afbakbroodjes 8 minuten op 180 graden in de airfryer moeten.
Afbakbroodjes
Naast huisgemaakt brood kun je net zo makkelijk afbakbroodjes in de airfryer afbakken. Op de verpakking vind je hoe hoog de oven moet, zet dan de airfryer 20 graden lager en bak ze in de helft van de tijd gaar.
Oven (185°C): bak de kaasbroodjes in 28-32 minuten af in het midden van een voorverwarmde oven.
Worstenbroodjes hoef je niet te ontdooien, en kun je direct 12 tot 13 minuten opwarmen in oven of airfryer. De oven moet voor verwarmd worden op 175 graden. Ontdooi je de broodjes eerst, en dat doe je dan in de koelkast, hoeven de broodjes nog een minuut of 8 opgewarmd worden.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
De Airfryer Viva met draaiknop kunt u voorverwarmen door het apparaat drie minuten op de gewenste temperatuur aan te zetten (zie hiervoor 'het instellen van uw Airfryer') zonder er etenswaren in te doen. Als de Airfryer begint te piepen is de juiste temperatuur bereikt, waarna u het apparaat verder in kunt stellen.
Als u het voorgebakken brood hebt ingevroren, haal het dan uit de vriezer terwijl uw oven opwarmt. Zo kan het alvast beginnen met ontdooien. Als je oven goed is voorverwarmd, bakt u het brood in 6 tot 16 minuten af. Bij het afbakken van bevroren brood is de kracht van de oven nog belangrijker.
Diepvriespizza's bakken in de airfryer is een geweldig alternatief voor het bakken in de oven. Het bespaart niet alleen tijd, maar ze worden ook gelijkmatiger gaar en worden niet te knapperig of aangebrand. En omdat de airfryer hete lucht rond de pizza laat circuleren, blijft al het beleg op zijn plaats.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, voor een hete lucht of airfryer verwarm je voor naar 160° Celsius. Pak de saucijzenbroodjes losjes in met aluminiumfolie. Leg de saucijzenbroodjes in het midden van de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je saucijzenbroodjes weer heerlijk warm.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.
De oplossing: hetelucht stand en dan de temperatuur iets lager (20-40 graden lager) en dan op de helft vd baktijd omdraaien.
Worden kaassoufflés krokant in de Airfryer? Jazeker. Na 8 minuten op 180 graden heb je mooie goudbruine kaassoufflés met een smeuïge binnenkant. De kaas is helemaal gesmolten en goed heet.
Bereiding kaassoufflé
Op de verpakking staat dat ze kaassoufflé 8 minuten op 200 graden moet worden gebakken. Dat doen we dus! Eerst voorverwarmen, dan de snack in het mandje en 8 minuten geduld hebben tot hij klaar is.
Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
U kunt ovenvaste schalen en vormen gebruiken in de Airfryer. Deze kunnen zijn gemaakt van glas, keramiek, metaal of siliconen. U kunt ook siliconen of papieren cakevormpjes en bakvormen gebruiken om cakejes, muffins of kleine ovengerechten te bereiden.
Snelle antwoord: Ja, een airfryer kun je gebruiken om maaltijden of restjes mee op te warmen. Dit kunnen restjes zijn, maar ook kant-en-klaar maaltijden voor in de oven.
Bakjes voor de magnetron, kunststof verpakkingen of papieren schaaltjes. Let ermee op, want alles wat je niet in de oven zou kunnen doen, dat geldt ook voor je airfryer. Sommige mensen verwarren een airfryer wel eens met hun magnetron en denken dat je er magnetronbakjes in kunt gebruiken.
Blijf weg van de magnetron of microgolfoven. Strijk de broodjes in met een heel dun laagje water en stop ze enkele minuten in een voorverwarmde oven van 160 tot 180°C. Kijk wel uit dat ze niet verbranden.
Dus: voorgebakken brood is net zo gezond als direct gebakken vers brood. Het enige verschil is dat voorgebakken brood in twee fases wordt afgebakken, waardoor het heel vers is bij aankoop. Misschien vind je ook interessant: >> Waarom kun je vers (af)gebakken brood niet meteen snijden?
De pan met roostertje op het vuur zetten (zonder water en zonder boter), het rooster erin leggen, de broodjes nat maken en erin leggen. Dan op een laag vuurtje afbakken. Je moet een beetje uitproberen hoe hard het vuur moet branden, maar het is een beetje dezelfde hoogte als wanneer je pannenkoeken bakt.