Worstenbroodjes hoef je niet te ontdooien, en kun je direct 12 tot 13 minuten opwarmen in oven of airfryer. De oven moet voor verwarmd worden op 175 graden. Ontdooi je de broodjes eerst, en dat doe je dan in de koelkast, hoeven de broodjes nog een minuut of 8 opgewarmd worden.
Wij raden u aan om de worstenbroodjes (2 of meer stuks) op een temperatuur van 200 graden Celsius te bakken voor vier minuten of langer.
Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Laat de worstenbroodjes eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de worstenbroodjes 8 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen.
Wil je worstenbroodjes warm maken of verse croissants weer krokant krijgen? Bak ze dan 3 minuten op 180 graden af. Er is wel een uitzondering. Diepgevroren croissant en chocoladebroodjes moeten volgens de verpakking op 185 graden.
De beste tip is om het brood vochtig te maken onder de kraan. Vervolgens leg je het brood in je airfryer en verwarm je het broodje op zo'n 140-150 graden voor 4-5 minuten.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.
Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, voor een hete lucht of airfryer verwarm je voor naar 160° Celsius. Pak de saucijzenbroodjes losjes in met aluminiumfolie. Leg de saucijzenbroodjes in het midden van de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je saucijzenbroodjes weer heerlijk warm.
Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 8 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.
Pizza's van Dr. Oetker zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om in de airfryer klaargemaakt te worden. Wij kunnen bevestigen dat de pizza's van Dr. Oetker uit de airfryer heerlijk zijn, omdat wij ze zelf hebben geproefd!
Afbakbroodjes in de airfryer
Om ze goed in de airfryer te bereiden, haal je 20 graden van aangegeven temperatuur af. Van de tijd moet je 1/3e afhalen. Staat er op de verpakking dat ze normaal gesproken 12 minuten op 200 graden moeten, dan weet je nu dat de afbakbroodjes 8 minuten op 180 graden in de airfryer moeten.
Ja, je kunt worstenbroodjes invriezen, dat is geen enkel probleem. Het is wel belangrijk dat je de worstenbroodjes in een zakje in de vriezer bewaart, tegen het uitdrogen.
Uw Airfryer voorverwarmen
Voorverwarmen doet u door, afhankelijk van het type Airfryer, op de start-/stopknop of de start-/pauzeknop te drukken nadat u de temperatuur hebt ingesteld (zie hiervoor 'het instellen van uw Airfryer'). De Airfryer begint op te warmen, wat twee tot drie minuten duurt.
Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Het wordt traditiegetrouw vooral gegeten tijdens kerst (na de mis) en met carnaval. Het worstenbroodje kan zowel warm als koud worden gegeten.
Oven voorverwarmen 170/180 º C en plaats de saucijzenbroodjes in de oven op een rooster. Verwarm de broodjes voor ca. 6-8 minuten.
Verwarm de Airfryer met mandje voor op 180 graden. Eenmaal opgewarmd kunnen de 4 (of per 2) pakketjes in het mandje. Zet de timer op 10 minuten. Na 10 minuten heb je heerlijke ham-kaasbroodjes die je nooit meer kant-en-klaar wilt kopen.
Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.
Maar wanneer je enkel over een microgolfoven beschikt, dan zal je worstenbroodje niet bepaald het krokante resultaat bereiken zoals wanneer je het in een gewone oven bakt.
De meeste mensen zijn te porren voor een worstenbroodje met… mosterd! Deze scherpe saus staat op de tweede plaats, met 11%. Daarna volgen curry, mayo en ketchup.
Bereiding: verwijder de verpakking. Laat de saucijzenbroodjes 60 minuten ontdooien. Oven (185°C): bak de saucijzenbroodjes in 28-32 minuten af in het midden van een voorverwarmde oven.
Leg op het scheidingsrekje de worsten. 3. Zet deze in de Airfryer op 180 graden 15 minuten lang.
In feite kun je alle soorten friet bereiden in je airfryer. De een houdt van dunne Franse frietjes, de ander van de normale patat die je ook bij de snackbar krijgt. En misschien vind jij wel de dikke Vlaamse frieten lekker.