Voor Indonesië heeft u een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is. Tijdens de vlucht krijgt men een inreisformulier dat tot het vertrek in het paspoort blijft. Als toerist kunt u maximaal twee maanden in het land verblijven. Naast een geldig paspoort heeft u ook een visum nodig.
Hoe kun je langer dan 30 dagen door Indonesië reizen
Dat kan door je visum te verlengen bij een immigration office. Weet je voor vertrek al dat je langer dan 30 dagen door Indonesië wilt reizen. Dan kun je wachtijden en vertraging besparen door vooraf online je visum aan te vragen.
» Om in Indonesië te kunnen wonen, dient u als Nederlander een verblijfsvergunning aan te vragen. De verblijfsvergunning wordt een KITAS genoemd. Een KITAS aanvraag is gemakkelijker te verkrijgen voor 55+ (senioren).
Voor Indonesië heeft u een visum nodig. a. Visum bij aankomst (Visa on Arrival) in Indonesië: U kunt een visum bij aankomst op het vliegveld in Indonesië krijgen (Visa on Arrival) voor de maximale duur van 30 dagen.
Dit visum kun je 1x laten verlengen bij het dichtstbijzijnde lokale immigratie kantoor. Je hoeft hiervoor dus niet als voorheen Indonesië te verlaten. Als je langer dan zestig dagen wilt verblijven, dien je een visum aan te vragen. Dat kan bij de Indonesische Ambassade in het land waar je woonachtig bent.
Tijdens de vlucht krijgt men een inreisformulier dat tot het vertrek in het paspoort blijft. Als toerist kunt u maximaal twee maanden in het land verblijven. Naast een geldig paspoort heeft u ook een visum nodig.
Houd er rekening mee dat u met het visum één keer naar Indonesië mag reizen. Als u het land uitreist, heeft u voor een eventuele volgende reis dus altijd een nieuw visum nodig. De tweede variant van het visum Indonesië is geschikt voor langere reizen.
'Voor Indonesië heb je een toeristenvisum (Visa on Arrival) nodig. Je koopt deze gewoon op het vliegveld. Maar let op: je moet het visum contant afrekenen en je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn. Het visum is 30 dagen geldig en kost 500.000 Indonesische Roepia.
Het visum is geldig voor een toeristisch verblijf van 60 dagen. Terplekke kan het visum tot 4 maal verlengd worden met steeds 30 dagen. Tijdens de verlenging kan het Immigratieakantoor vragen naar een Sponsor. Neem contact op met ons voor meer informatie!
Visa on Arrival Indonesie – Visum bij aankomst
Dit 'Visa on Arrival' kost 500.000 Rupiah, of ongeveer 35 USD of 32 Euro per persoon (ook voor kinderen). Dit bedrag kun je in contant geld betalen op de luchthaven. Zorg ervoor dat je dit bedrag altijd gepast bij je hebt en neem daarnaast wat extra losse biljetten mee.
DE WET EN REGELGEVING BETREFFENDE HET KOPEN VAN ONROEREND GOED IN BALI. Buitenlanders mogen geen eigendommen bezitten in Indonesië. Je kunt eindeloos discussiëren, maar feit is dat het niet is toegestaan door de wet en daar kan je niets aan veranderen.
Emigreren tijdens het opbouwen van pensioen
Wanneer u in Nederland werkt, bent u automatisch verzekerd voor AOW. Emigreert u? Dan is dit niet meer het geval. Ieder jaar dat u niet bent verzekerd, wordt uw AOW met 2% gekort.
Onderstaande uitkeringen kunt u binnen de EU, EER en Zwitserland meestal meenemen: Algemene Ouderdomswet (AOW); Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO); Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen (WAZ);
Met een geldig Schengenvisum mag u maximaal 90 dagen in een periode van 180 dagen in Nederland en andere Schengenlanden verblijven. U krijgt uw visum voor een bepaalde periode. Die kan ook korter zijn dan 90 dagen.
Het e-visum Indonesië kost per persoon € 329,95 euro.
Je moet het land binnen 90 dagen na afgiftedatum van het visum inreizen. Eenmaal binnen krijg je 60 dagen afgestempeld, welke je in Indonesië twee keer met 60 dagen extra kunt verlengen.
Kosten Visa on Arrival Indonesie
Per persoon betaal je ongeveer Rp 500,000 (ongeveer 34 euro) voor het visum bij aankomst. Het nadeel is dus wel dat je hiermee slechts 30 dagen in het land mag verblijven. Een borderrun is niet altijd toegestaan.
Visumplicht voor Indonesië
Om het visum aan te vragen, is in de meeste gevallen geen bezoek aan een ambassade of consulaat nodig. U kunt het visum voor een kort verblijf van maximaal 30 of 60 dagen namelijk eenvoudig online aanvragen. De aanvraag duurt slechts 15 minuten.
U mag maximaal IDR 50.000.000 in- en uitvoeren. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in en uit het land brengen. De waarde van 100.000 IDR was in september 2023 ongeveer € 6,22.
Heb ik een visum nodig voor Indonesië? Om als toerist te kunnen reizen naar Indonesië, heb je sinds 10 juni 2015 geen toeristenvisum meer nodig. Nederlandse en Belgische toeristen krijgen bij aankomst in Indonesië een inreisstempel in hun paspoort.
Jassen, tassen, riemen en andere modeartikelen
Als ze zijn gemaakt van beschermde dieren, mag u ze niet meenemen. Bijvoorbeeld een riem van slangenleer. Of een tas waarin vel van een tijger is verwerkt. Meer voorbeelden van beschermde dieren: hagedissen, krokodillen, olifanten en beren.
Indonesië is een goedkoop land om op vakantie te gaan. De vlucht er naar toe is misschien wat prijzig, maar reizen met het openbaarvervoer is niet duur. Accomodaties zijn er in verschillende maten en soorten dus daar kun je zelf een keuze uit maken.
Ja, in de meeste plekken kunt u een geldautomaat vinden waar u makkelijk kunt pinnen. Met één bankpas kunt u per dag twee of driemaal geld opnemen.
Eenvoudig gezegd is een visum bij aankomst een soort last-minute visum. Zoals de naam al zegt, geeft het u toestemming om een vreemd land binnen te komen wanneer u aan de grens van dat land aankomt.