Hoe lang moet een COMPEED® pleister op de huid blijven zitten? De pleister kan enkele dagen stevig op zijn plaats blijven zodat uw huid zich snel kan herstellen. Probeer de pleister niet te verwijderen voordat het aan de randen beginnen op te rollen.
Het is perfect mogelijk om COMPEED® Blarenpleister met hydrocolloïde technologie enkele dagen te laten zitten.
Compeed® Blarenpleister kan worden gebruikt in het stadium dat de wonde/blaar open is.
Mag ik Compeed® Blarenpleisters gebruiken op een open wond? Compeed® Blarenpleister kan worden gebruikt in het stadium dat de wond/blaar open is. Compeed® beschermt tegen infectie, vuil en water en creëert een wondomgeving die de genezing bevordert. Compeed® moet worden toegepast na het ontsmetten van de wond.
Om Compeed te verwijderen: Compeed blijft het best op de wond tot hij niet meer hecht en vanzelf loskomt. Wilt u hem toch verwijderen, trek hem dan niet naar boven, maar maak hem voorzichtig los, parallel met de huid.
Ja, Compeed® pleisters zijn waterdicht. Hoewel contact met water en zwemmen de hechting kan verminderen.
Om een pleister pijnloos te verwijderen kan je de pleister losweken met water. Doe dit met schoon water, onder de kraan, in bad of tijdens het douchen. Een andere mogelijkheid is een nat kompres doordrenkt met warm water. Oliën en zeep werken ook effectief, smeer de pleister bijvoorbeeld in met een wattenstaafje.
Zijn de Compeed® pleisters douche- en waterbestendig? Ja, Compeed® pleisters zijn waterdicht. Hoewel contact met water en zwemmen de hechting kan verminderen.
De beste van alle producten voor het genezen van koortsblaren, en biedt vooral onmiddellijke verlichting in de eerste paar uur wanneer de pijn het hevigst is Eenvoudig in gebruik (minder ingewikkeld dan Zovirax-achtige crèmes) Met 2 vervangingen per dag duurt het 10 dagen om van de puist af te komen.
Hierbij is het belangrijk dat je een grote pleister, of een groot verbandje ruim over de open blaar plakt, zodat deze niet kan gaan schuiven. Vervang dagelijks het verband zodat er geen bacteriën bij de open blaar kunnen komen. Een open blaar geneest meestal vanzelf binnen 7 dagen.
Al onze blarenpleisters zijn voorzien van de COMPEED® hydrocolloïde technologie; een actieve gel met vochtabsorberende deeltjes. De pleister verdeelt de druk van de blaar om de pijn onmiddellijk te verzachten.
Bedek de wond met een steriele pleister of een steriel verband. De pleister (of het verband) houdt de wond vochtig, hierdoor geneest de wond sneller.
Een blaar kan je wandelplezier namelijk flink bederven. Niet alleen is wandelen met een open blaar pijnlijk, je loopt zonder goede behandeling ook kans op infectie.
Blaren: Compeed® specialistische pleisters helpen de pijn te verlichten die door de blaar wordt veroorzaakt en helpen de huid te genezen. Likdoorns en eelt: de Compeed® pleister houdt een omgeving in stand die de likdoorn verwijdert door deze te bevochtigen en te verzachten en helpt de pijn te verlichten.
De COMPEED®Blarenpleisters Medium heeft een afgeschuinde rand dat strak over het huidoppervlak moet worden aangebracht. Dit vermindert de wrijving en zorgt ervoor dat het genezingsproces niet wordt verstoord door pijnlijk wrijvingen. COMPEED®Blarenpleister blijft een aantal dagen zitten.
Is de blaar open? Maak dan de wond schoon en dek deze af met steriel verband of een pleister.
Compeed Blarenpleister beschermt in tegenstelling tot een normale pleister beter. Dit komt omdat de blarenpleister van Compeed de rand van het verband stevig aan de huid vastzit en zo pijnlijke wrijving wordt voorkomen. Mocht de blaar open zijn of volledig afgescheurd zijn is de eerste stap om het te ontsmetten.
Compeed Anti-Blaren Stick helpt blaren en wrijving onzichtbaar voorkomen. Directe vermindering van wrijving op de huid met de Compeed Anti-Blaren Stick. Compeed Likdoornpleisters geven verzachting van de likdoorn voor een milde en effectieve verwijdering.
Snel herstel: De patches helpen bij het versnellen van het genezingsproces, waardoor de duur van de koortslip of lipblaasjes wordt verkort. Directe verlichting: Compeed Patch vormt een beschermende laag over de koortslip of lipblaasjes, waardoor de pijn, jeuk en het branderige gevoel direct worden verlicht.
De huid moet schoon en droog zijn. De huid rondom de blaar moet vrij zijn van crème- en vetresten. Verwijder het onderste beschermlaagje zonder het kleefvlak aan te raken. Plak de pleister over de blaar en strijk de randen zorgvuldig glad.
Hoewel het zelden voorkomt, kan een geïnfecteerde blaar een ontsteking van de lymfebanen en plaatselijke lymfeklieren (bv. in de liesstreek) veroorzaken. Symptomen hiervan zijn een onderhuidse rode streep van de blaar naar een klier en/of pijnlijk gezwollen lymfekliertjes in de liezen of oksels.
Dichte blaar behandeling
Dat kan door blarenpleisters of taping te gebruiken. Zorg dan wel dat er geen ribbels ontstaan of het dubbel kan slaan of los zal laten. Podotherapie Hermanns kan u helpen om met orthese of steunzolen de drukverdeling te optimaliseren.
Niet langer dan een dag. Een pleister vervult diverse functies. Zo helpt deze om het bloeden van de wond te stoppen.
De keuze van de pleister is afhankelijk van de aard en vorm van de wond. Kies een pleister die de wond volledig afdekt. Vervang een pleister als hij vuil is, maar tenminste elke drie dagen.
Hoe voorkom je dat verband aan een wond kleeft? Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Breng jij verband aan over een wond, zorg er dan eerst voor dat de wond goed schoon en droog is. Spoel de wond af met (steriel) water en dep droog met een steriele doek.