Vervangen. Uit onderzoek blijkt dat je je krul- en stijltang om de twee tot drie jaar moet worden vervangen.
Hoe vaak stijlen
Wij adviseren dagelijks gebruik van de stijltang te vermijden. Wij raden aan om de 2 a 3 dagen het haar te stijlen. Mocht je tekenen van beschadiging zien, dan adviseren we de stijlltang iets minder frequent te gebruiken. Maar zorg ook dat je een goede hittebescherming gebruikt.
In de meeste gevallen is een stijltang die je op 180°C in kunt stellen voldoende voor fijn, dun haar. Als je geverfd of beschadigd haar hebt, geldt eigenlijk hetzelfde als bij fijn, dun haar. Een stijltang die je in kunt stellen op 180°C is voldoende. We raden echter af om een stijltang op beschadigd haar te gebruiken.
Steilen doe je met een steiltang, wat hitte bevat. Teveel hitte is nooit goed voor je haar. Dat kan het uitdrogen en je haar meer pluizig en statisch maken. Gebruik een serum om je haar te beschermen, maar gebruik daar niet teveel van.
De stijltang kun je natuurlijk gebruiken om je haar glad en steil te maken, maar ook om je haar te krullen! Toegegeven, het vraagt de nodige oefening, maar dan heb je ook prachtige golvende lokken.
Het vochtgehalte in je haren raakt zo laag, dat je haar droog, broos en breekbaar wordt. Hoewel sommige vrouwen ervan uitgaan dat föhnen beter is dan stylen, is niets minder waar. Wanneer je je haren natmaakt zwellen je haarvezels op. Als je je lokken droogt trekken deze vezels juist weer snel samen.
Door de hitte van een föhn kan je haar uitdrogen, beschadigen of dof worden. Wanneer je je haar vaak föhnt merk je dat het droger wordt. Maar hoe komt dit? De hitte van een föhn zorgt ervoor dat het water in de haren verdampt.
Een populaire manier om je haar 's nachts steil te houden is door het in een zijden of satijnen sjaal te wikkelen. Je kunt ook andere technieken proberen, zoals slapen op een zijden of satijnen kussensloop, producten gebruiken, of je kamer koel houden.
Krullen en stijlen doe je alleen als je haar helemaal droog is, om je haar zo min mogelijk te beschadigen. Wie zijn haar ruw droogwrijft met een handdoek beschadigt de opperhoofdhuid, wat je een duffe en futloze coupe bezorgt.
Uit onderzoek blijkt dat je je krul- en stijltang om de twee tot drie jaar moet worden vervangen.
Prettige bijkomstigheid is de lange snoer, 180cm, en het feit dat de snoer met je mee kan draaien. Het is echt een prima budget stijltang voor mensen die er niet zoveel geld aan uit willen geven of die niet dagelijks een tang gebruiken.
Zodra je klaar bent met het stijlen van je haar, wait a minute. Als je haar is afgekoeld, spuit dan wat haarlak op je borstel en kam dit vervolgens in je haar. Dit voorkomt de pluizige look (onze grootste nachtmerrie).
Het is belangrijk je haar altijd te föhnen door de kop van de föhn naar beneden te laten wijzen om zo pluizig haar te voorkomen. Föhn je haar voor 80% droog, zodat het nog wel een beetje vochtig blijft. Neem vervolgens een borstel met natuurlijke haren en maak zo je föhn beurt af.
Water en shampoo drogen je haar uit. Je kunt je haar beter één in de twee of drie dagen wassen. Na het wassen is het belangrijk om altijd een conditioner te gebruiken. Een conditioner sluit de haarschubben, waardoor je een mooie glanzende gladde look creëert.
1 Ontkrullen
Bij erg sterke krullen zoals bij afrohaar vermindert de krul, maar volledig weg is ie niet. Voordelen: het is de meest efficiënte manier om je haar steil te maken en de krullen blijven ook lang weg (het haar moet uitgroeien). Nadelen: niet aan te raden op poreus (beschadigd, geblondeerd, gepermanent) haar.
Probeer direct na het douchen zoveel mogelijk vocht uit je haar te krijgen door het (voorzichtig!) droog te deppen met een extra absorberende handdoek, bijvoorbeeld van Aquis. Probeer je haar niet teveel te 'kneden' bij het drogen; dit zorgt juist voor pluis.
Haar dat snel groeit is meestal steil en langzaam haar heeft krullen. Dus mocht je haar ineens langzamer gaan groeien dan kunnen krullen ontstaan. Maar ineens een hoofd met kroeshaar krijgen zit er vaak niet in, stelt Gho. "Er is een bepaalde marge, en binnen die marge kan je haar gaan krullen.
Vast dragen
Zo kunnen er geen haren in het eten komen en tijdens het sporten belemmert je haardos je zicht niet. Ook overdag vinden velen het makkelijk om hun haar vast te dragen, maar dit is helemaal niet zo heel verstandig.
Draag je haar vast
Door je haar vast te dragen, voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je kussen en je haar. Zeker wanneer je veel beweegt in je slaap, is het af te raden om met los haar te slapen.
Als de lokken rond je gezicht niet lang genoeg zijn om mee in je staart te krijgen, laat ze dan gewoon loshangen. Idem voor de haren in je nek. Dé oplossing? Een half-up ponytail.
De warmte van föhnen, stijlen of krullen kan leiden tot haarbeschadiging, wat uiteindelijk zorgt voor haaruitval. Zorg er daarom voor dat je je haar goed beschermt met de juiste producten en gebruik nooit een föhn, krul- of stijltang op nat haar. Wist je dat je anticonceptie ook de oorzaak kan zijn van je haaruitval.
Echter verwijdert het hete water niet alleen vuil, ook de natuurlijke bescherming van je haar kan je hierdoor wegwassen, met beschadigd en zwak haar als resultaat. Hierdoor kan jij meer last krijgen van haarverlies. Daarnaast kan het regelmatig wassen van je haar met heet water leiden tot poreus haar.
Vanaf eind augustus, begin september neemt de dagelijkse haaruitval plotseling toe. Het hoogtepunt van het haarverlies ligt in oktober. De herfst is de periode van het jaar waarin het haarverlies extra heftig is. Dit wordt gevolgd door het voorjaar, in de maanden maart en april.