Dus, als je overdag's werkt, vindt hij het niet erg om in de kooi te blijven, als dat beslist noodzakelijk is. Maar hij moet er een paar uur per dag uit, zowel om zijn pootjes te strekken als om het sociale contact met jou. Hoe langer de tijd is dat een konijn in de kooi moet doorbrengen, hoe groter de kooi moet zijn.
Je kan een konijn ook alleen houden, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je konijn veel aandacht nodig zal hebben. Het is daarom als je er de ruimte voor hebt beter om twee of meer konijnen samen te houden.
Ik zou niet langer dan 1 nacht wegblijven als je niemand voor de konijnen hebt en anders iemand regelen die komt voeren of iemand bij wie je je konijn kan brengen. Als je konijn ziek wordt ben je ook te laat na 3 dagen, ik zou dat risico niet durven lopen.
Konijnen zijn sociale dieren
Konijnen zijn echte groepsdieren en zijn er niet voor gemaakt om in hun eentje weg te kwijnen in een hokje achterin de tuin. Konijnen in hun uppie kunnen eenzaam worden en daar erg ziek van worden. Wil je een dolgelukkig konijn? Neem er dan twee!
Konijnen zijn groepsdieren en erg sociaal. Ze wassen elkaar, eten samen en rusten samen uit. Een konijn alleen zetten maakt hem eenzaam of zelfs depressief. Hierdoor kunnen ze nare gewoontes gaan ontwikkelen.
Vooral konijnen kunnen, net zoals wij mensen, rouwen – en ze kunnen in die tijd vaak stiller zijn dan normaal. Zij moeten – net als wij – het verlies van hun maatje verwerken. Als u daartoe in staat bent, kan het hen helpen om hen wat tijd te geven met het lichaam van hun metgezel.
Een blij konijn
Jouw konijn kan ook met zijn voorpootjes gestrekt liggen en tegelijkertijd zijn achterpootjes naar de zijkant leggen. Het konijn kan tevens compleet uitgestrekt liggen met zijn voorpootjes naar voren en achterpootjes naar achteren.
Ze kunnen boos zijn, gespannen, bang, gestresst, vrolijk, verdrietig: net als wij! Een konijn dat wil waarschuwen voor gevaar kan gaan stampen, bijvoorbeeld. Een konijn dat bang is of pijn heeft kan gaan gillen of brommen.
Konijnen als huisdieren – Geuroverlast
Het is compleet normaal, die typische sterke indringende geur afkomstig van jullie konijnenhok. De urine, de konijnenkeutels, de voeding, het hooi, het stro, enzovoort. De combinatie van deze stoffen zorgt voor een echte konijnengeur in huis.
Bezigheden . Konijnen zijn van nature heel onderzoekend en nieuwsgierig. Probeer regelmatig dingen in hun hok of ren aan te passen en zorg voor voldoende speeltjes en afleiding. Door eenzaamheid en verveling kunnen konijnen depressief en agressief worden.
Dus, als je overdag's werkt, vindt hij het niet erg om in de kooi te blijven, als dat beslist noodzakelijk is. Maar hij moet er een paar uur per dag uit, zowel om zijn pootjes te strekken als om het sociale contact met jou. Hoe langer de tijd is dat een konijn in de kooi moet doorbrengen, hoe groter de kooi moet zijn.
Als uw konijn helemaal niet meer eet, dan kan dit binnen een dag leiden tot een levensbedreigende situatie. Zodra de darmen geen voedsel hebben om te verteren, dan gaan bepaalde bacteriën gassen vormen. Door deze gassen worden de darmen langzaamaan uitgerekt. Dit heet een gasbuik, ofwel trommelzucht of tympanie.
Wat betekent het? Je konijn slaapt of is aan het indommelen. Konijnen slapen met hun ogen open, maar sommige konijnen knipperen met hun oogleden of laten hun hoofdje hangen terwijl ze slapen.
Konijnen zijn groepsdieren en leven niet graag alleen. Als je overweegt om dit gezelschapsdier aan te schaffen is het beter om twee konijnen samen te houden. Let wel op want niet alle konijnen passen bij elkaar en dat maakt het koppelen soms lastig.
Konijnen zijn slimme en intelligente dieren die erg houden van spelen. Met een WC-rol of een eierdoos kun je leuk konijnenspeelgoed maken. Graven maakt konijnen helemaal gelukkig. Dit kan natuurlijk in de tuin, maar ook in een bak zand op je balkon.
Een konijn is een gezelschapsdier, hij heeft een vriendje nodig om mee samen te leven. Een goede combinatie is een mannetje en een vrouwtje, maar twee mannetjes kan ook. Voor je ze bij elkaar zet is een goede voorbereiding essentieel. Konijnen die elkaar nog niet kennen moeten eerst gekoppeld worden.
De meeste konijnen worden het liefst geaaid op hun kop en rug of in de nek. Op de buik of aan de staart vinden de meeste konijnen minder prettig. Geef het konijn altijd de mogelijkheid om bij je weg te lopen.
Het 's nachts zacht aan laten staan van een radio zou helpen om konijnen uit de (moes)tuin te houden, omdat ze dan denken dat er mensen in de buurt zijn. Strooikorrels en geurpoeders verspreiden een voor konijnen en hazen onaangename geur.
Konijnen zijn slimmer dan veel mensen denken en het is zelfs mogelijk om hen dingen aan te leren. Bovendien kunnen konijnen zowel in huis als in de tuin gehouden worden en heeft u de keus uit allerlei rassen en maten. Wie konijnen wil gaan houden, moet echter wel goed weten waar men aan begint.
Alle konijnen kunnen tam worden, maar bij een jong konijntje is het het makkelijkst. Konijnen moeten eerst aan hun nieuwe verblijf en eigenaar wennen. Daarna kan je ze lokken met eten, voorzichtig aaien en ze stap voor stap tam maken. Benader een konijn nooit van boven, dat vinden ze eng.
Konijnen zien niet alleen zwart-wit. Vergeleken met mensen zien konijnen niet zo veel kleuren, maar rood en groen kunnen ze goed uit elkaar houden. Konijnen zien niet alleen zwart-wit. Vergeleken met mensen zien konijnen niet zo veel kleuren, maar rood en groen kunnen ze goed uit elkaar houden.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn konijnen geen goede huisdieren voor kinderen. De meeste konijnen vinden oppakken en knuffelen niet leuk. Ze kunnen dan krabben en bijten en zelfs hun eigen rug breken als ze spartelen bij het optillen.
Een konijn doet dat uitsluitend bij de persoon waar hij veel van houdt. Dus als je konijn je hand likt dan vindt hij je lief en laat dat blijken door likken, net zoals een hond of een poes doet. Sommige konijnen vleien zich in je hals en likken je gezicht. Allemaal konijnenliefde.
Soms kan een konijn rondjes om zijn baas heen rennen, vaak zoemend en knorrend en uiteindelijk in zijn voeten bijten. Dit rondjes rennen is seksueel gedrag, het konijn probeert indruk te maken en raakt gefrustreerd als er geen reactie komt.