Volgens het Voedingscentrum kun je een blok feta tot vier dagen in de koelkast bewaren.
Hoe lang kan je feta bewaren na openen? Na openen is feta ongeveer een week goed in de koelkast. Zolang je die in het water bewaart. Als je een blok feta hebt zonder water kan je die ongeveer 4 dagen bewaren.
Geopend zijn harde kazen ongeveer 2 weken houdbaar. Half harde zijn in de koelkast 2 maanden houdbaar en geopend 2 weken. Zachte kazen zijn het minst lang houdbaar, in de originele verpakking zijn ze 1 tot 2 weken houdbaar.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Bevroren Paneer is goed voor ongeveer zes maanden. Om te ontdooien doe je je bevroren Paneer in een gesloten ritssluitingszak in een kom met warm water.
Feta bewaren
Ze raden aan om de feta te bewaren in het pekelvocht in een afsluitbaar bakje in de koelkast. Gebruik vervolgens een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen.
Door de koemelk die Apetina gebruikt in al haar kazen, krijg je een toegankelijkere smaak dan bij Feta. De smaak van koemelk wordt namelijk over het algemeen breder gewaardeerd bij de consument. Apetina is de perfecte keus voor mensen die niet van het karakter van Feta houden.
Snijd de feta kaas in stukken van 225g tot 500g en wikkel het in vershoudfolie. Stop de kaas los van elkaar in luchtdichte diepvriesbakjes (2/3 vullen) Plak diepvriesetiketten op de verpakking en vermeld de datum en kaassoort. Plaats het achterin de diepvries bij -18°C voor maximaal 3 maanden.
Roomkaas kun je na het openen van de verpakking nog zo'n twee dagen bewaren in de koelkast. Op de verpakking zal dan ook staan “na openen beperkt houdbaar”. Als de verpakking nog goed dicht zit, dan kun je in principe de THT-datum aanhouden die op de verpakking vermeld wordt.
Hoe lang kun je ERU smeerkaas na opening bewaren? Na openen kun je onze kaas in de koelkast nog ongeveer 7 dagen bewaren. Let wel op dat je altijd schoon bestek gebruikt om de kaas te smeren. Zo voorkom je de kans op zogeheten “nabesmetting”.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Je kunt het beste vaststellen of Kaas niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Kaas beschimmeld, uitgedroogd of niet meer goed smaakt of ruikt dient de Kaas weggegooid te worden.
Griekse feta
Feta is zeer rijk van smaak, licht kruidig, iets zuur en tegelijk romig.
Feta kaas bewaren
Je hoeft deze mediterraanse kaas niet direct in de prullenbak te gooien. Verse feta kun je ondergedompeld in de zoutoplossing van de verpakking in een afgesloten bakje zeker een week in de koelkast bewaren. Maar het lekkerst is de verse feta niet te lang te bewaren en meteen te gebruiken.
Een Griekse salade met feta of toch een salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella, het klinkt allebei even gezond. Maar wil je nog iets van je summerbody maken deze zomer, ruil dan de feta even in voor de mozzarella.De Italiaanse kaas heeft een lager vetpercentage en meer eiwitten.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen.
Het is belangrijk dat je de melk in de koelkast bewaart. Als je het goed bewaart, kun je een pak melk dan vaak nog zo'n 3 tot 5 dagen na opening gebruiken. Zet het na gebruik meteen terug in de koelkast, elk uur buiten de koelkast maakt de melk minder lang houdbaar.
Eenmaal geopend dien je het product binnen enkele dagen te gebruiken.
Bij producten met een 'Te gebruiken tot'-datum (zoals verse vis en vers vlees) geldt: is het over de datum, gooi het dan weg. Ook als de verpakking nog dicht is. Een paar voorbeelden: Voor verse vis, vlees en kipfilet geldt: dezelfde dag na openen opeten.
Violife white block is een super alternatief voor Griekse Feta kaas in salades. Je vindt deze bij verschillende supermarkten of online. Hij smelt alleen een beetje te goed, dus minder geschikt voor gebruik in ovengerechten. Van Max&Bien zijn er heerlijke fetablokjes op kruidenolie.
Ook producten op basis van ei - zoals mayonaise en meringue - vries je beter niet in. Ongekookte aardappelen: ze bevatten veel vocht en zijn daarom niet geschikt om in te vriezen. Zachte kazen, zoals ricotta en mozzarella, zijn niet geschikt om in te vriezen: die zullen schiften en/of klonteren.
Nee, een maaltijdrestje dat je al eerder ingevroren en opgewarmd hebt, kun je beter niet nog een tweede keer invriezen en ontdooien om op te eten. Dan heb je namelijk een grotere kans om ziek te worden door een voedselinfectie.
Jazeker, feta past goed in een koolhydraatarm dieet. Het bevat bijna geen koolhydraten, slechts 0,2 gram per 1 snee (20 gram) [4]. Daarnaast is het ook makkelijk te gebruiken in koolhydraatarme maaltijden, zoals shakshuka, een omelet en een salade.
Natuurlijk mogen we feta niet vergeten als het gaat over lekkere, typische Griekse gerechten. Feta is een Griekse witte kaas die wordt gemaakt van schapenmelk, aangevuld met geitenmelk. Je kan feta koud eten in een Griekse salade en gewoon zo met wat olijfolie, maar het is ook enorm lekker in de oven.
Is feta gezonder dan witte kaas? Dat ook weer niet, de verschillen zijn minimaal. Alle feta-achtige kazen bevatten bijvoorbeeld rond de 2,5% zout, ook omdat ze verpakt zijn in pekelwater tegen uitdroging. Ter vergelijking: Goudse kaas bevat gemiddeld zo'n 1,7% zout.