In een persoonlijk gesprek, maar ook in groepsgesprekken kun je een WhatsApp bericht verwijderen. Je hebt hiervoor 4096 seconden, oftewel: ruim 68 minuten. Het maakt trouwens niet uit of je een Android telefoon of iPhone hebt, de handeling is voor Android en iOS gelijk.
Je ontvangt geen melding als het niet is gelukt om het bericht voor iedereen te verwijderen. Je hebt ongeveer twee dagen de tijd nadat je een bericht hebt verzonden om Verwijderen voor iedereen aan te vragen. Alleen groepsbeheerders kunnen berichten verwijderen die zijn verzonden door andere groepsdeelnemers.
Om een bericht succesvol te verwijderen zullen zowel je en de ontvanger gebruik moeten maken van de nieuwste versie van WhatsApp voor Android, iPhone en Windows Phone. Ook moet iedereen de nieuwe functie ondersteunen, wanneer dit niet het geval is zal het bericht niet gewist kunnen worden.
Zo verwijder je een WhatsApp-bericht:
Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt tot er een menu verschijnt; Tik op het prullenbakje aan de rechterkant van het menu; Kies in het menu dat verschijnt 'Verwijder voor iedereen'; Het bericht wordt nu voor zowel jou als je ontvanger gewist.
Ga naar het (groeps)gesprek van jouw keuze. Tik bovenin op de naam van je gesprekspartner of de naam van de groep. Ga naar de optie Berichten met vervaldatum. Schakel de optie in door Aan te kiezen.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Als je een bericht voor iedereen verwijderd hebt, zal in de chat voor iedereen “bericht verwijderd” zichtbaar zijn. De ander zal dus altijd kunnen zien dat je jezelf hebt gecensureerd. Maar soms is dat minder erg dan dat het oorspronkelijke bericht tot in de eeuwigheid zichtbaar blijft.
Je kunt berichten alleen voor jezelf verwijderen of aanvragen om deze voor iedereen te verwijderen.
Berichtinformatie. Voor elk bericht dat je stuurt, kun je een scherm met berichtinformatie openen. Hierop staat aangegeven wanneer je bericht is afgeleverd en wanneer de ontvanger het bericht heeft gelezen of afgespeeld.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Met het gebruik van WhatsApp verdwijnt ook een groot deel van je privacy. De app is immers eigendom van Facebook en zoals we weten is Marc Zuckerberg gek op het verzamelen van data. Bij voorkeur zoveel mogelijk. Goede reden dus om WhatsApp te verwijderen en Zuckerberg het nakijken te geven.
Deze truc werkt op WhatsApp en in Facebook Messenger. Let op: als je de berichten hebt gelezen, ga je uit de app en sluit je de hele app af. Zet daarna je vliegtuigmodus uit. Niemand ziet dan dat jij de berichten hebt gelezen!
Deze betekenen het volgende: Het bericht is verzonden. Het bericht is afgeleverd aan de telefoon en eventueel gekoppelde apparaten van de ontvanger.
Een grijs vinkje in WhatsApp betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uitstaat of doordat internet even niet werkt.
Opgeslagen op telefoon
Ontvangen foto's en video's worden ook op de telefoon opgeslagen. In een Android-telefoon staat de foto/video in de app Galerij en in de app Google Foto's, in het album 'WhatsApp Images'. Op een iPhone worden de foto's/video's automatisch opgeslagen in de app Foto's.
WhatsApp bewaart je foto's
Deze wijziging betekent wel dat WhatsApp je foto's en video's voor langere tijd bewaart op zijn eigen servers. Uit een test van WABetaInfo blijkt dat vrijwel alle media van twee tot drie maanden oud opnieuw gedownload kan worden. Alles dat ouder is, kan niet opnieuw worden gedownload.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn.
De functies Laatst gezien en Online laten je zien wanneer je contacten voor het laatst gebruik hebben gemaakt van WhatsApp, of dat ze nu online zijn. Als een contact online is, betekent dit dat je contact WhatsApp open heeft staan op de voorgrond van diens toestel en verbonden is met het internet.
Je kunt op een aantal manieren herkennen dat je bent geblokkeerd: Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Zie hier voor meer informatie. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact.
Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten sturen. De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.