Hoe lang blijft chocoladesaus goed? Deze zelfgemaakte saus kan tot 2 weken in de koelkast worden bewaard. Bewaar hem in een luchtdichte doos en verwarm de hoeveelheid die je wilt gebruiken au bain-marie of, langzaam maar zeker, in de magnetron.
De chocoladesaus kun je perfect voorbereiden. Hij stolt misschien wel in de koelkast, maar je kunt het eenvoudig verwarmen zodat je de saus over je dessert kunt gieten. In een afgesloten verpakking in de koelkast 1 week houdbaar.In de vriezer tot 3 maanden.
Bewaar de chocoladesaus in een afgesloten potje of flesje in de koelkast. Verwarm de portie die je nodig hebt in een pannetje, maar laat de saus niet meer koken want dan wordt de saus te bitter.
De aangegeven houdbaarheidsdatum is een kwaliteitsgarantie van de fabrikant. Chocoladepasta en jam: volgens het Voedingscentrum kun je suikerrijk broodbeleg tot een jaar en mogelijk langer na THT nog eten, 'mits het er nog goed uitziet'.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De chocolade is muf. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Oliën, sauzen en smeervetten Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
ONBEPERKT HOUDBAAR
Zout, azijn, suiker, hard snoepgoed, kauwgom, sterk-alcoholische dranken en wijn.
Langhoudbare producten zoals Chocomel kun je, voor openen, enkele weken tot maanden op kamertemperatuur bewaren. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product. Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius.
Koel af tot warm of op kamertemperatuur voordat u het gebruikt, of bewaar het in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 1 week . De chocoladesaus kan in de magnetron worden opgewarmd.
Torani gearomatiseerde siropen en sauzen hoeven niet in de koelkast te worden bewaard . Ze moeten worden bewaard tussen 35°F en 85°F.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Chocolade houdt er absoluut niet van om verblijven op een koude en vochtige plaats. Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan.
Eens geopend, raadt Barilla aan een pot saus nog 3 tot 5 dagen in de koelkast te bewaren. Op elk moment gedurende deze periode kunt u restjes saus invriezen. Giet de saus in een diepvriesbakje en u kunt ze nog 3 maanden bewaren.
In de koelkast is een zelfgemaakte saus vaak maar 1 á 2 dagen houdbaar. Bewaar zelfgemaakte saus altijd in een goed afsluitbare pot en zet het in de koelkast. Op deze manier zorg je ervoor dat de saus zolang mogelijk houdbaar blijft.
Beschimmeld? Maak je geen zorgen - de chocola is nog altijd prima eetbaar. Hij lijdt alleen aan een kwaal die chocolatiers al jaren kennen: 'vetbloem'. Dat is een onschadelijke witte uitslag die ontstaat als de vetten die in vloeibare vorm in de chocola zitten, aan de oppervlakte komen.
Houdbare producten in blik of pot
Jaren na de THT-datum kun je groenten of fruit uit blik nog zonder risico voor de gezondheid eten. Ook groente of fruit uit een pot is nog goed eetbaar. Omdat de producten goed verhit zijn, zijn alle bacteriën gedood en bederven ze eigenlijk niet.
De supermarkten hebben schappen vol groenten in blik, mede door de lange houdbaarheid. Altijd handig dus om een aantal blikjes bonen in huis te hebben. Gedistilleerde drank zoals wodka, rum, gin, whiskey en tequila blijft in de eeuwigheid houdbaar. Ook als de fles al geopend is geweest.
Azijn. Door de zuurgraad conserveert azijn zichzelf en hierdoor is het bijna eeuwig te bewaren. Uitzondering hierop is azijn met een smaakje, zoals wijnazijn. De kleur van azijn kan na verloop van tijd veranderen, maar dat heeft geen consequenties voor de smaak en kwaliteit van de azijn.
Eieren die je in de koelkast bewaart, kan je tot 28 dagen na de houdbaarheidsdatum opeten.
Zuivel. Ook bij yoghurt, kwark of vla is het verstandig om eerst je zintuigen aan het werk te zetten voor je besluit een hele pak weg te gooien. Is een ongeopende verpakking een paar dagen over datum? Als je niets geks ziet, ruikt of proeft, kun je de zuivel nog veilig eten.
Waarom smaakt Nutella® zo goed? Wat het kenmerkende recept van Nutella® zo lekker maakt, is de zorg en passie die we elke dag in elke stap van de productie steken om jou een smakelijke en aangename ervaring te bieden. Het onmiskenbare recept van Nutella® is wereldwijd hetzelfde.
Als de houdbaarheidsdatum is verstreken betekent dat niet direct dat de mayonaise niet meer te eten is. Als je niks afwijkends proeft of ruikt, kun je de mayonaise gewoon eten.
De witte waas ontstaat door kristallisering en heeft dus niks met schimmel te maken. Je kunt beslagen chocolade dus gerust eten, al is het helaas wel een stuk minder lekker.
Yoghurt maakt deel uit van die producten die, als ze koel worden bewaard en niet worden geopend, twee tot drie weken na de vervaldatum nog kunnen geconsumeerd worden! Pas op: deze regel is alleen geldig voor yoghurt en verse kaas en niet voor desserts op basis van room en eieren (bijvoorbeeld een flan).