Voor Boursin ® Salade & apéritif is de houdbaarheid 5 dagen na opening (melding hiervan op het doosje). Voor de andere Boursin ® producten, en indien U de verpakking steeds zorgvuldig sluit, is de houdbaarheid tot 1 week na de opening.
Roomkaas kun je na het openen van de verpakking nog zo'n twee dagen bewaren in de koelkast. Op de verpakking zal dan ook staan “na openen beperkt houdbaar”. Als de verpakking nog goed dicht zit, dan kun je in principe de THT-datum aanhouden die op de verpakking vermeld wordt.
Hoe lang kan roomkaas buiten de koelkast? Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen.
We raden niet aan om de producten van Boursin® in te vriezen. Dit omdat de verpakking er niet voor is gemaakt en zal worden aangetast. Ook de textuur van de kaas zal er door veranderen en de smaakeigenschappen zullen veranderen.
Hoe lang kan ik de kaas bewaren als ik het pakje heb geopend? Om optimaal van Philadelphia te genieten, kun je hem best binnen de 5 dagen na opening verbruiken.
Een product HEKS'NKAAS® is ongeopend in de koelkast beneden 7 graden tenminste houdbaar tot de datum die op de verpakking is geprint. Eenmaal geopend dien je het product binnen enkele dagen te gebruiken.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Bewaren tussen +2°C en +6°C. Na opening binnen de week verbruiken.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Harde kazen Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
De houdbaarheid van kaas verscheelt per type kaas. Harde kazen zijn het langst houdbaar, namelijk zo'n 3 maanden mits u ze u ze in de koelkast bewaard. Geopend zijn harde kazen ongeveer 2 weken houdbaar. Half harde zijn in de koelkast 2 maanden houdbaar en geopend 2 weken.
Voor Boursin® Salade & apéritif is de houdbaarheid 5 dagen na opening (melding hiervan op het doosje). Voor de andere Boursin® producten, en indien U de verpakking steeds zorgvuldig sluit, is de houdbaarheid tot 1 week na de opening.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Nee, de schimmel is niet gevaarlijk. De schimmelcultuur die zich vormt op de kaas is niet schadelijk en is een andere schimmelcultuur dan die van groente, fruit of brood, welke overigens wel schadelijk is. De schimmel kan de smaak van de kaas helaas wel beïnvloeden.
Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Geraspte kaas 2 dagen. Invriezen kan, maar geeft kwaliteitsverlies.
Creme Fraiche met wat kruiden er door heen, eventueel teentje knoflook, goed mengen en klaar!
Boursin was lang een familiebedrijf dat bestuurd werd door François, Peter (zoon) en Broes (kleinzoon). Boursin wordt gemaakt van verse kaas en vers gestremde wrongel, en wordt vermengd met room voor de smeuïgheid. Daaraan kunnen vervolgens eventueel kruiden toegevoegd worden.
Kaas bewaren doe je best helemaal onderaan in de koelkast. Liefst in de groentelade, waar de temperatuur iets hoger is. Uitzonderingen zijn verse kaas, blauwschimmelkaas en sterk gerijpte kaas: zij moeten hoger in de koelkast worden bewaard.
Je ziet weleens 'Na openen beperkt houdbaar' staan op een verpakking, bijvoorbeeld op een pot currypasta of een flesje koffiemelk. Hoe lang 'beperkt' is, wordt niet verteld door de fabrikant, maar in de praktijk varieert de houdbaarheid tussen een paar dagen (bij koffiemelk) en een paar maanden (rode saus).
Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Geraspte kaas 2 dagen. Invriezen kan, maar geeft kwaliteitsverlies.
Houdbaarheidsdatum eieren
Wanneer is een ei bedorven? Niet meteen na deze termijn, stelt het Voedingscentrum. Wanneer de houdbaarheidsdatum van eieren verlopen is, kunt u ze een paar dagen erna nog eten, mits de eieren hardgekookt of goed doorbakken zijn.
Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Je kunt ze daarna nog enkele dagen hardgekookt of goed doorbakken eten. Je kunt een test doen als je twijfelt of eieren nog eetbaar zijn. Leg een ei in een bakje of groot glas water.
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Verse feta kun je ondergedompeld in de zoutoplossing van de verpakking in een afgesloten bakje zeker een week in de koelkast bewaren.
Sluit de bokaal goed af en zet 'm in de koelkast. Na enkele dagen krijgt de kaas extra smaak van de olie-marinade. Zo bewaart de feta nog wekenlang. Smaakt heerlijk bij het aperitief of als snack met een cracker of een sneetje vers brood.