Wij raden je aan om maximaal in week 36 van je zwangerschap bedklossen bij ons aan te vragen. Vanaf week 37 ben je volgens de Arbowet verplicht een verhoogd bed te hebben. Je kunt ze laten staan tot een maand na je bevalling.
Hoelang kan ik de bedverhogers lenen? Je leent de bedverhogers vanaf week 37 van je zwangerschap, tot een maand na je bevalling.
Waarom moet mijn bed dan toch op bedverhogers of klossen? Tijdens de kraamtijd moet de kraamverzorgende jou en je kindje ook in bed kunnen verzorgen. Om dat op een gezonde werkhoogte te kunnen doen, moeten er klossen onder je bed staan.
Je bed moet inclusief bedverhogers ongeveer 80 cm hoog zijn, gemeten vanaf de vloer tot aan de bovenkant van je matras. Dat is een goede werkhoogte voor de verloskundige en kraamverzorgende. Als je weet hoe hoog je bed is, kun je de hoogte van bedverhogers kiezen.
Je kan het beste je bed verhogen als je 37 weken zwanger bent. Vanaf dat moment mag je namelijk thuis bevallen. Ook als je van plan bent om in het ziekenhuis te bevallen, hoor je je bed op klossen zetten.
Het algemene advies is om uw lakens minstens één keer per week te verschonen. Zorg ervoor dat het wordt gewassen op hoge temperaturen – 60 graden of hoger wordt aanbevolen. Laat tussen we wasbeurten door het dekbed zelf open op bed liggen met de ramen open om het te laten luchten.
Als je bed 80 centimeter hoog moet zijn en nu 75 centimeter hoog is, dan kom je helaas een paar centimeter te kort. In dit geval hoef je natuurlijk geen klossen van 28 centimeter onder je bed te zetten, je hebt dan meer dan genoeg aan bedklossen van 7 centimeter.
Tijdens de bevalling en in de kraamweek moet je bed een hoogte hebben van 80-90 cm, gemeten vanaf de vloer tot de bovenkant van de matras. Dit is zodat de verloskundige (bij een thuisbevalling) en de kraamverzorgende je beter kan verzorgen, zonder haar eigen rug geweld aan te doen.
Waterafstotend en slijtvast door de transparante laklaag. Deze solide bedklossen hebben een totaalgewicht van 4 kg en zijn geschikt voor een totaal draaggewicht van 380 kg. Dit model met een hoogte van 14 cm heeft aan de bovenkant een opening met een diameter van 7,7 cm. Hierdoor passen de meeste stoel- en bedpoten.
Het is noodzakelijk om uiterlijk bij 37 weken zwangerschap een verhoogd bed aanwezig te hebben.
Til je bed op bij een hoek en schuif dan een bedverhoger onder die kant. Onder elke poot moet een bedverhoger en onder een hoofd- of voetenbord moeten er vier. Zo verdeel je 't gewicht.
Ook moet je bed een hoogte hebben van 80 tot 90 centimeter heeft (gerekend van vloer tot bovenzijde matras). Je kunt hiervoor bedverhogers of klossen huren.
Een baarkruk is een hulpmiddel bij de bevalling. De kruk is een soort stoel zonder rugleuning met aan de voorkant en in het midden een opening. Tijdens het persen kan je als barende op de baarkruk gaan zitten om in een verticale positie je baby ter wereld te brengen.
De hoogte van een “normaal” bed is ongeveer 40 cm. De hoogte van een senior bed is rond de 55/65 cm. Seniorenbedden zijn dus hoger dan gewone bedden.
Door met de matrastilter jouw matras te verhogen zullen deze klachten minder worden. Als je geen goed verstelbaar bed heeft, dan is deze matrastilter een prima oplossing. Deze wigvormige matras verhoger leg je onder de matras neer, met de hoogste kant van de matrastilter aan het einde van het bed.
Wat is het beste type matras voor zware mensen? Het beste matras voor zware mensen is een massief koudschuim matras van goede kwaliteit en met een hoge densiteit. Ook is het het beste als het matras minimaal 22 cm of meer dik is. Hoe dikker het matras hoe minder snel het Bottom- out effect op treed.
Hoe langer u wacht met het verschonen van uw bed, hoe meer bacteriën er ontstaan. Deze bacteriën vergroten de kans op eczeem, puistjes en mee-eters en daarnaast kunnen ze bestaande huidproblemen verergeren. Door uw gezicht voor het slapen gaan grondig te reinigen verkleint u de kans op vuil in uw bed.
Een glad laagje op de lakens
Tijdens een nachtje slapen laat je zweet, talg en dode huidcellen op je lakens achter. Hierdoor komt er een glad laagje op je lakens. De smurrie is niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Daardoor voel je het verschil tussen een schoon bed en een bed waar een nacht in geslapen is.
Was lakens en beddengoed minstens één keer per week. In de lakens, het dekbedovertrek zitten veel bacteriën omdat dit het eerst in contact komt met je huid. In je slaap verlies je ongeveer een halve liter vocht!
Als de baby dan thuis (of elders) geboren wordt en er vooraf geen tekenen waren van een risicozwangerschap, kan de bevalling meestal ongecompliceerd verlopen. Er is dan geen nood aan bijzondere bijstand. Als de bevalling begint voor een zwangerschapsduur van 37 weken, is er meer risico.
Spullen voor thuisbevalling Kijk wat je nodig hebt op de uitzetlijst voor de bevalling en de baby; Spullen voor de kraamperiode: kruiken, luiertjes, digitale thermometer (geen oorthermometer), spullen voor de kunstvoeding, pak kunstvoeding (zie uitzetlijst bevalling en baby);