Over het algemeen wordt aangeraden om niet langer dan 20 tot 30 minuten in een jacuzzi te zitten. Zeker als je last hebt van een hoge bloeddruk of hartproblemen, is het belangrijk om het kort te houden.
Zitten in een jacuzzi is zo ontspannend, dat u er het liefst helemaal niet meer uit komt. En dat is niet zo gek! En het fijne is, dat u net zo lang in de jacuzzi mag blijven zitten als jij maar wilt. Doordat in de jacuzzi relaxen de gezondheid niet schaadt, kunt u er oneindig in zitten.
Een half uurtje in de bubbelbad is niet alleen leuk en heerlijk ontspannend. Het is ook gezond en kan wonderen doen voor je lijf! Het warme water verlicht spier- en gewrichtspijnen, de massage door de hydrojets zorgt dan weer voor een betere bloedsomloop. Je spieren ontspannen zich, je voelt je goed in je vel.
De harde massagestralen zijn erg goed voor je spieren, maar kunnen ook schade aanbrengen wanneer je ze te lang gebruikt. Een half uur de jets aan laten staan is aan te raden. Als je meerdere uren de harde stralen in je rug laat lopen dan loop je het risico dat je de dag erna rugpijn hebt.
Stimulatie van de bloedsomloop door de spieren
Door regelmatig in een jacuzzi met hydromassage te stappen wordt de bloedsomloop van uw spieren gestimuleerd. Hierdoor werkt een hydromassage ideaal tegen spier- en gewrichtspijn. Daarnaast zullen uw bloedvaten door de krachtige stralen wijder gaan staan.
Verkoudheid weg stomen en uitzweten
Als je verkouden of grieperig bent, heb je het toch al warm en ga je van het minste en geringste al zweten. In een warme jacuzzi heeft dit een heilzaam effect. De stoom van de jacuzzi helpt je om die ellendige griep uit te zweten.
Het vervoeren van een spa is lastig vanwege het gewicht en formaat van het apparaat. Een spa past bijvoorbeeld in vrijwel geen enkele auto, is te zwaar voor de meeste aanhangwagens en is onmogelijk om te tillen voor een afstand van meer dan enkele meters.
Zo zijn gras en zand bijvoorbeeld niet geschikt, omdat de grond onder de jacuzzi kan verzakken. Verzakking leidt tot schade aan de jacuzzi, dus je moet kiezen voor een stevige ondergrond. Het meest ideale is om de jacuzzi op een terras te plaatsen.Dat terras kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van beton, tegels of hout.
Wil je jouw spa beschermen tegen beschadigingen én langer genieten van een lekker warme spa? Dan biedt een spa ondervloer uitkomst. De spa ondervloer zorgt voor een zachte basis die jouw spa beschermt tegen beschadigingen uit de grond. Daarnaast voorkom je met de tegels dat warmte via de grond verloren gaat.
Een voorbeeld van een geschikte ondergrond is het maken van een platform met sterke tegels. Zo'n betegelde vloer is prima, maar er zijn nog betere manieren te bedenken. Een gewapende of gestorte betonplaat van zo'n 10 centimeter is een nóg beter ondergrond voor uw spa.
Kies er dan voor om de jacuzzi niet op te stoken en zorg ervoor dat het water ongeveer 30 graden is. Rond deze temperatuur kunt u lekker afkoelen.
Al onze jacuzzi's hebben een dagelijkse filtercyclus en zijn uitgerust met een ozonator. Een ozonator speelt een grote rol in het doden van 60% van de bacteriën. Zo bent u er zeker van dat legionella niet kan voorkomen in uw Jacuzzi. Zorg ervoor dat uw ozonator om de 2 jaar wordt vervangen.
Ververs je spawater. Ververs het water van je spa minimaal 1 keer in de 3-4 maanden. Dit is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet afhankelijk van hoe vaak je gebruik maakt van je spa. Water dat lang staat heeft vaak de neiging om muf te worden.
Door het warme water en de ontspanning van spieren bestaat er een kans dat u in slaap valt. Zorg dat de temperatuur van het water voor iedereen geschikt is. Wij adviseren om het water niet warmer te stoken dan 38 graden.
"Gemiddeld kun je uitgaan van een verbruik van 140 en 160 kWh per maand als de jacuzzi in de stand-bymodus staat. Dan gebruik je hem dus niet en blijft de temperatuur tussen de 37 en 38,5 graden. Het water zal één of twee keer per dag circuleren en wordt gefiltreerd."
Over het algemeen geldt dat u per week ongeveer één 20 grams chloortablet nodig heeft voor elke 1000 liter water in uw jacuzzi. Maar let op, dit is slechts een richtlijn. Het is belangrijk altijd eerst de pH-waarde van het water te meten en aan te passen indien nodig. Deze dient tussen de 7,2 en 7,6 te zijn.
Veel mensen zijn geneigd om hun jacuzzi leeg te maken en helemaal uit te schakelen tijdens de winter. Dit is echt geen goed idee. Wanneer je het water eruit haalt, moeten ook alle leidingen en pompen volledig worden leeggemaakt om bevriezing te voorkomen.
Voor het belang van de jacuzzi moet deze 4 uur op een dag circuleren. Deze 4 uur worden standaard verdeeld over 2 uur per dag en 2 uur 's nachts.
Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om het verbruik van de jacuzzi te dekken, maken we de volgende berekening op basis van een zonnepaneel met een opbrengst van 380 kWh per jaar: 2200 / 380 = 5,8. Om het verbruik van de jacuzzi jaarlijks te dekken, zijn dus zes zonnepanelen nodig.
Ja, als je je bubbelbad goed afdekt met het meegeleverde afdekzeil, dan kunnen de jacuzzi en de pompunit tegen regen.
De temperatuur van een Jacuzzi kunt u instellen van 16 tot 40 graden. De meest ideale jacuzzi temperatuur in de winter is 37-38 graden op zomerse dagen kunt u de jacuzzi instellen op 34 graden.
In de zomermaanden krijgen we regelmatig de vraag of je een HotSpring jacuzzi ook kan gebruiken om af te koelen op zwoele zomeravonden. Het antwoord is kort maar krachtig: absoluut ja! Je kan de HotSpring als een soort mini zwembad gebruiken om je te verfrissen als de temperaturen weer de hoogte in gaan.
Bubbelbaden zijn de perfecte plek om bacteriën uit te wisselen. Pseudomonas aeruginosa, een veelvoorkomende bacteriële infectie, wekt zo'n sterke associatie met bubbelbaden op dat het voornaamste symptoom ook wel bekendstaat als 'bubbelbaduitslag'.
De kleinere spa's, voor zo'n 2-3 personen, hebben minstens zo'n 1000 liter water nodig. Dit is vaak wel echt het minimum. Per extra persoon is er vaak wel zo'n 200 liter extra water noodzakelijk. Een spa van 4 personen heeft dus al gauw 1400 liter waterinhoud.
Ga bijvoorbeeld voor eucalyptus, lavendel of rozemarijn. Doordat deze geuren speciaal voor spa's zijn ontwikkeld hebben zij geen invloed op de waterbehandeling van je jacuzzi. Je kunt ze dus veilig gebruiken voor een ultiem ontspanningsmoment of aromatherapie in jouw bubbelbad!