Anti-muggenspray 2 jaar Een muggenspray met het ingrediënt deet erin kan je tot twee jaar na openen gebruiken. Muggenspray met natuurlijke ingrediënten als citronella zijn maar een jaar goed. Daarna zijn de werkende stoffen verdampt en werkt de spray niet meer.
Hoe vaak u dit middel aan moet brengen, hangt af van de sterkte die u gebruikt en in welk land u bent. Bij muggen in Nederland werkt DEET namelijk langer dan bij tropische muggen. Ook is het in landen waar malaria of andere ziektes door insecten veel voorkomen, belangrijker dat u goed beschermd bent tegen de insecten.
Bij DEET wordt geadviseerd om na het openen van het middel het niet langer dan twee jaar te gebruiken. Mocht het zo zijn dat je het product al langer in huis hebt en niet zeker bent van de houdbaarheidsdatum dan dien je bij twijfel het beter niet te gebruiken en een nieuw middel aan te schaffen.
DEET is een afkorting voor N,N-Diethyl-meta-toluamide, of iets korter: diethyltoluamide. Het middel maskeert vluchtige geurstoffen op de huid. Deze geurstoffen, bijvoorbeeld van melkzuurbacteriën, kunnen niet worden omgezet in reukneuronen die muggen kunnen aantrekken.
Hoeveel flesjes je verbruikt, hangt ervan af hoe vaak je jezelf insmeert. Als je je elke dag en avond insmeert en af en toe je kleding, zou je ongeveer 10 mililiter per dag gebruiken. Als je je minder vaak insmeert en alleen de plekken insmeert die niet bedekt zijn kan je met minder uit de voeten.
Hoe gebruik je Anti-Insect DEET in de zon? Breng Anti-Insect DEET 10 minuten voordat je de zon in gaat aan. Gebruik je het anti-muggenmiddel in combinatie met een zonnebrandproduct? Breng dan eerst (30 minuten voor blootstelling aan de zon) de zonnebrandcrème aan.
De Mouskito Tropical spray is een zeer effectieve insectenwerende spray en is op dit moment de beste muggenspray met deet. De spray bevat maar liefst 50% DEET. Hiermee biedt de spray een effect ter preventie van vliegen, muggen en diverse andere insecten.
In risicogebieden met bijvoorbeeld malaria is het belangrijk een product te kiezen met minimaal 30% DEET. Maar producten met meer dan 40% worden afgeraden vanwege de mogelijke gezondheidsrisico's. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan luidt het advies om niet meer dan 30% van de stof te gebruiken op de huid.
Gebruik een insectenwerend middel dat deet bevat. Frisdrank en bier trekken wespen aan. Laat nooit blikjes openstaan en drink nooit zonder rietje uit een blikje. Als er een wesp in zit, kan deze in mond of keel steken.
Voor volwassenen t u Deet van 50% gebruiken, maar voor kinderen wordt 30% geadviseerd.
Anti-muggenspray 2 jaar Een muggenspray met het ingrediënt deet erin kan je tot twee jaar na openen gebruiken. Muggenspray met natuurlijke ingrediënten als citronella zijn maar een jaar goed. Daarna zijn de werkende stoffen verdampt en werkt de spray niet meer.
Muggen hebben een hekel aan de smaak en geur van anti-insectenmiddel Deet. Maar dat is niet omdat ze het proeven met hun kop, maar met hun poten. Dat hebben onderzoekers van onder andere de Rockefeller University in New York ontdekt.
Vermijd contact met (brand)wondjes, geïrriteerde huid en eczeem. Breng DEET opnieuw aan als de beschermingsduur is verstreken (zie verpakking). De beschermingsduur van DEET neemt af door zwemmen, transpireren en weersomstandigheden (regen en wind).
Zonnebrandcrème en DEET: Breng eerst zonnebrandcrème aan, na een half uur DEET smeren. Hoe lichter het huidtype hoe hoger de beschermende factor. Probeer in de (sub) tropen tussen 11.00 en 16.00 de zon zoveel mogelijk te vermijden.
Voor malariagebieden wordt een concentratie DEET aanbevolen van minimaal 30 procent. Een concentratie van 20 procent werkt ongeveer 4 uur, 30 procent werkt 6 uur, 40 procent werkt 8 uur en 50 procent werkt 10 uur.
Smeren en spuiten tegen muggen
DEET werkt goed als anti muggen middel maar DEET heeft wel een beetje een controversieel imago. Het zou giftig zijn en vervelende bijwerkingen hebben. Uit het uitgebreide wetenschappelijke onderzoek komt naar voren dat bij muggenmelk tot 50% DEET er geen gezondheidsrisico's zijn.
Muggen houden niet van rook. Toch is speciale anti-muggen wierook niet effectief. Jouw lichaamsgeur is namelijk aanlokkelijker voor de insecten, dan dat de wierookgeur ze afschrikt. Om steekmuggen op afstand te houden moet je ze flink uitroken, bijvoorbeeld door de vuurkorf of barbecue aan te steken.
Lavendel verspreidt een heerlijke geur, en laat deze nou ook nog eens de muggen verdrijven. Een goed idee dus om bij je terras lavendel in de border of in plantenbakken te planten. Lavendel schijnt ook goed te werken tegen wespen. De lavendel kan best wat hebben, maar staat wel graag in de zon.
Verjaag muggen met planten
Muggen houden niet van de geur van lavendel, citroengras, rozemarijn, munt en kattenkruid. Het voordeel van lavendel is dat het niet alleen helpt bij het verjagen van muggen, maar het er ook voor zorgt dat je beter slaapt! Heb je geen lavendel in huis, maar wel muntblaadjes of kattenkruid?
Bij gelijktijdig gebruik van zonnebrandcrème en DEET moet eerst de zonnebrandcrème en dan de DEET aangebracht worden. Bij gelijktijdig aanbrengen kan de zonnebrandcrème minder goed werken.
Daarnaast is een antimuggenmiddel niet waterbestendig. Na een duik in het zwembad of de zee dien je je opnieuw in te smeren/sprayen. DEET is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Werkzame stoffen in muggensprays
Door de meeste websites, reisgidsen en artsen wordt altijd DEET geadviseerd. DEET is een zeer effectief bestandsdeel in muggensprays en biedt hele goede bescherming tegen muggenbeten. Over het algemeen kun je geen muggensprays krijgen met meer dan 50% DEET.
Voor Indonesië moet je een beschermer gebruiken die minimaal 30% Deet bevat. Er zijn beschermers op de markt met een hoger percentage Deet. Echter boven 40% is geen aanrader.
Muggen worden vooral aangetrokken door de koolstofdioxide die wij uitademen. Vrouwen die zwanger zijn, lange mensen of mensen met overgewicht zijn hierdoor vaker de pineut, omdat zij de meeste koolstofdioxide uitstoten.
DEET (afkorting voor N,N-di-ethyl-meta-tolueenamide) is een insectenwerende organische verbinding met als brutoformule C12H17NO. Het is bedoeld om op de huid of op de kleren aan te brengen en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor bescherming tegen insectenbeten.