Hoe lang alleen? Geen enkele hond vindt het leuk om lang alleen te moeten zijn. Honden hebben sociaal contact en beweging nodig en natuurlijk moeten ze ook regelmatig hun behoefte kunnen doen. Een richtlijn is om volwassen honden niet langer dan 4 tot maximaal (en niet elke dag) 6 uur achter elkaar alleen te laten.
Even alleen zijn kan best, maar als een hond vaak en veel alleen is, dan gaat dat ten koste van het welzijn. Een volwassen hond kan soms wel 8 uur zijn plas ophouden, maar dat wil niet zeggen dat hij het emotioneel aan kan om voor 8 uur alleen door te brengen.
Dat ligt ook aan de hond natuurlijk. Wij hebben een Boomerhondje van drie jaar en die gaat 3 of 4 keer per dag uit. Meestal 1 of 2x een groot rondje (45-80 minuten), vaak ook met even loslopen en spelen met andere honden.) en nog 1 of 2 keer een wat korter rondje (10-30 minuten ofzo).
Een veeleisende hond is de boomer absoluut niet. Drie keer per dag een stukje wandelen is genoeg. Mocht je het fijn vinden om lange wandelingen te maken met je hond dan heeft de boomer absoluut geen bezwaar! Ze zijn ook makkelijk opvoedbaar.
Als een hond in paniek raakt als je weggaat, is dit meer een teken dat hij scheidingsangst heeft dan dat hij van je houdt. Als een hond in zijn mand gaat liggen of accepteert dat je weggaat (oftewel: rustig blijft), betekent dit wel dat je hond van je houdt en erop vertrouwt dat je weer terugkomt.
Waar een mens over het algemeen aan een stuk door slaapt, ligt dit voor jouw hond toch wat anders. Volwassen honden slapen ongeveer 12 tot 14 uur per dag. Senior honden hebben vaak wat meer slaap nodig, zij slapen meestal 16 tot 18 uur. Pups hebben zelfs 18 tot 20 uur slaap nodig om goed uitgerust te zijn.
Honden kunnen een soort episodisch geheugen hebben, of het vermogen om specifieke gebeurtenissen in het verleden te onthouden. Een recente studie suggereert dat dit mogelijk is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt echter dat dit type geheugen voor honden echt beperkt is.
Boomers zijn erg volgzaam, gehoorzaam en energiek en vinden behendigheidstrainingen en gehoorzaamheidstrainingen erg leuk om te doen. Ze houden ook veel van apporteerspelletjes en balspelletjes. De meeste Boomers zijn wat minder van het speuren, maar sommige Boomerhondjes zijn ook zelfs daar wel voor te vinden.
Beweging
Let wel goed op, want met deze hond kun je geen urenlange wandelingen maken. Dit komt omdat de Boomer geen geschikte bouw en grootte heeft voor lange wandelingen. Alleen grotere Boomers kunnen wat meer fysieke beweging aan, maar pas wel goed op dat je jouw hondje niet overbelast.
Het karakter van een boomer is opgewekt, zachtaardig en leergierig. Ondanks dat deze hond klein van formaat is, valt hij wel op in de huiskamer. Deze honden vragen namelijk flink om aandacht en worden het liefst continu geaaid. Verder zijn boomers makkelijk op te voeden, volgzaam en flexibel.
meestal tussen 21.00 en 21.45; soms iets later soms iets vroeger; op zich houden ze dat goed vol tot de volgende ochtend en zo niet dan geven ze dat zelf wel aan. Meestal tussen 23.00 - 23.30.
De Boomer is geen officieel erkend hondenras, maar een kruising van 2 of meer rassen. Meestal kost een Boomerpup tussen de € 400,- en € 1.000,-. De grote prijsverschillen zijn te verklaren door het verschil in fokbeleid. Een goede fokker kiest zorgvuldig de honden waarmee hij fokt.
Een boomer hondje heeft geen standaard gewicht aangezien het geen 'echt' ras is maar een lijn van een bepaald type hondjes (kruisingen). Een boomer hondje heeft daardoor geen standaard gewicht, maar kan variëren van 4 tot 8 kg. Bo is gek op tussendoortjes. Bo is 8,7 kg en is dus te zwaar.
Werk je dicht bij huis? Ga dan terug tijdens je middagpauze en besteed hem samen met je hond tijdens een flinke wandeling. Een andere optie: neem je hond mee naar het werk. Overleg dit uiteraard goed met je leidinggevende en collega's, maar een kantoorhond kan veel vreugde brengen.
Een fulltime baan en een hond is dus geen ideale combinatie maar er zijn wel oplossingen te vinden waardoor je toch je maatje in huis kan hebben, ondanks je drukke baan: Er zijn steeds meer pensions die ook een dagopvang hebben. Hier kan je je hond 's ochtends heen brengen en na je werk weer ophalen.
Het slopen van spullen in huis, joelen/blaffen als je weggaat of plassen in huis zijn duidelijke gegevens. Je weet zeker dat je hond niet alleen thuis kan zijn. Toch zijn er veel meer honden die niet goed alleen thuis kunnen zijn, maar niet deze signalen laten zien.
Lang haar met veel ondervacht
De langharige vacht heeft een dubbele vacht, een lange ondervacht en lange dekharen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Boomer, Birard en Bobtail. Het gehele jaar door verliezen zij haren en hebben snel klitten en vuil in de vacht.
Boomers moeten minimaal drie keer per dag uitgelaten worden. Ze zijn niet geschikt voor lange wandelingen, een kleine ronde is meer dan genoeg. Een Boomer heeft een gemiddelde leeftijd van 13 tot 16 jaar. Een Boomer is al snel tevreden, daardoor geven ze niet altijd iets aan als zij iets te kort komen.
Een hondenmaag van de Boomer is ingesteld op het eten en verteren van prooien, op spiervlees, organen, maaginhoud (verteerde planten en gras) en botten. De wilde familieleden (wolven, jakhalzen, wilde honden) van onze huishond eten allerlei soorten dieren, van gevogelte tot herkauwers.
Geschiedenis van de Boomer
De Boomer is geen erkend ras, maar een kruising van twee kleine rashonden; bijv Maltezer x Shih Tzu of Lhasa Apso x Maltezer. Andere varianten tussen witte (Maltezer, Bolognezer en Bichon Frise) en gekleurde (Shih Tzu, Lhasa Apso en Leeuw-) hondjes worden Boomer-hondjes genoemd.
U zoekt een betrouwbaar Erkende Boomer kweker in Nederland,dan bent u aan het juiste adres bij Kennel Twentsche Weide in Twente,doordat wij als erkend fokker van de Boomer hond volgens strikte regels ons fokbeleid handhaven heeft u een vitale Boomer pup met een welzijn verklaring en europese chip.
Je pup wordt volwassen
Kleine honden zijn gemiddeld eerder volwassen dan grote rassen. Zo zijn kleine rassen vaak met 10-12 maanden al uitgegroeid en grotere rassen pas met 12-18 maanden. Hele grote rassen 'zwaren' zelfs na de 18 maanden nog verder uit.
De voornaamste reden dat honden likken is plezier. Je hond heeft het naar zijn zin of ontmoet nieuwe mensen die met hem willen spelen. Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”.
Hoe verloopt het rouwproces van een hond? Ook je hond rouwt als één van zijn maatjes opeens wegvalt. Iedere hond rouwt anders, de één toont zichtbare symptomen van rouw terwijl de ander stilletjes zijn verdriet verwerkt. Het verschil van rouw hangt af van de onderlinge band en hoe lang de honden samen hebben geleefd.
Kauwen op je bezittingen, huilen als je weggaat, en naar de deur staren nadat je weg bent, zijn allemaal belangrijke indicatoren. Ze zullen er ook heel veel van maken dat je naar huis terugkeert; ze kunnen op je been leunen, of ze kunnen vrolijk door het huis snuffelen.