Een QR-code is tot 35 dagen geldig. Daarna moet je een nieuwe printen.
Betaalverzoek maken
Vul het bedrag en omschrijving in. Kies om het Betaalverzoek te delen via de e-mail of kopieer de link. Deze betaallink is tot 30 dagen geldig.
Tikkie betaalverzoek QR code
Twee weken geldig, of 30 keer.
Een niet-gebruikte betaallink werkt maximaal honderd dagen. Daarna krijgt hij de status 'Verlopen'.
Zet je scanner aan met de oranje knop, richt de camera goed op je scherm en scan de kleurencode. Toets je zelfgekozen pincode in en controleer de opdracht op het scherm van de scanner. Bevestig de opdracht door de code die in de scanner verschijnt, over te typen in Mijn ING. En klaar ben je.
Krijg je een melding dat de kleurencode niet bij de scanner hoort? Controleer dan of je de juiste scanner hebt.Het kan ook zijn dat er meerdere keren een verkeerde scanner-pincode is gebruikt. Stel dan een nieuwe pincode in.
Open de ingebouwde camera-app op uw geschikte Android-telefoon of -tablet. Richt de camera op de QR-code. Tik op de banner die op uw Android-telefoon of -tablet wordt weergegeven. Volg de instructies op het scherm om het inloggen te voltooien.
Het betaalverzoek blijft 30 dagen geldig. Als het verzoek na 30 dagen niet wordt terugbetaald, vervalt het automatisch.
Betaalverzoek maken
Open de ING App en ga naar Betaalverzoek.Vul het bedrag en de omschrijving in.Kies om het betaalverzoek te delen via QR-code.
Voor wie. Of je nu producten of diensten verkoopt, eens per week of meerdere keren per dag: Betaalverzoek Zakelijk is voor alle Zakelijke ING klanten een snelle manier om je klanten te laten betalen.
Statische QR-codes zijn zo lang geldig als je wilt en zullen nooit verlopen.
Voor statische QR-codes geldt geen vervaldatum voor de QR-code. Het kan een leven lang meegaan, zolang de gegevens actief of toegankelijk zijn.
U kunt ze zo vaak scannen als u wilt. De meeste dynamische QR-codes kunnen ook onbeperkt worden gescand. Maar sommige generatoren stellen scanlimieten op dynamische QR-codes, afhankelijk van de abonnement gebruikt door de gebruiker. Deze worden vaak elke maand of elk jaar verlengd, afhankelijk van de software.
Betaalverzoeken worden ook wel eens een 'Tikkie' genoemd. Maak een betaalverzoek aan via de app van ING en stuur het verzoek door via bijvoorbeeld WhatsApp.De ontvanger tikt op de link in de app, en kan via zijn eigen bankierapp het geld terugbetalen. Die persoon hoeft dus geen klant van ING te zijn.
Staat er een logo van een bank of betaaldienst in de QR-code, probeer die QR-code dan eerst te scannen met de officiële app van die bank of betaaldienst. Bepaalde vervalste QR-codes worden door de officiële app van een bank of betaaldienst geweigerd.
De koper scant de code met de Tikkie-app of een QR-app op zijn of haar mobiel en betaalt direct via de eigen bank. De koper hoeft niet in iemands contacten te staan, waardoor betalen snel en veilig kan verlopen. Het bedrag staat direct op je rekening en je hebt geen gedoe meer met contant geld.
Je kan bij veel banken en apps particuliere of zakelijke betaalverzoeken aanmaken, maar ze verschillen qua geldigheid, max. bedrag, en max. aantal betalingen; De link van een betaalverzoek kan je in een dynamische QR code zetten zodat je de QR code kan blijven gebruiken.
Na betaling via een QR code ontvang je meteen automatisch een bevestiging van betaling. Het bedrag staat, zoals bij een gewone overschrijving, doorgaans pas een dag later op je rekening, maar de zekerheid heb je nu wel al.
Indien het over een overschrijving gaat, duurt het 2 à 3 bankwerkdagen. Indien er een QR-code is gescand, duurt dit normaal 1 à 2 bankwerkdagen.
Om als ondernemer een betaling met een QR-code te ontvangen, betaalt u doorgaans geen extra kosten. U betaalt wel, zoals steeds, een transactiekost. Hoeveel u precies betaalt, is afhankelijk van de betaaloplossing die u gebruikt en het type rekening waaraan de betaal-app van de klant is gelinkt.
Ja, de QR-code is gratis te gebruiken en kan worden gegenereerd in elke QR-codesoftware zolang de QR-oplossing wordt gegenereerd als een statische QR-code.
Zoals de afkorting zelf al zegt: Quick response. Het scannen gaat erg snel. Je scant de QR-code met je telefoon en je gaat direct naar de achterliggende informatie toe. Dit vaak zonder dat je door hebt naar welke informatie je gestuurd wordt.