Hoe lang is polio vaccinatie geldig?

DTP vaccinatie is tien jaar geldig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdreisvaccinaties.nl

Hoe lang werkt polio vaccinatie?

Er zijn vaccinaties, zoals het poliovaccin, waarbij u een leven lang beschermd bent na één vaccinatie. Herhaling van vaccinatie is soms nodig om het aantal antistoffen op peil te houden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij tetanus. Het kan ook zijn dat een virus regelmatig verandert, zoals bij het griepvirus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbg-meb.nl

Hoe vaak inenten tegen polio?

Daarom krijgen kinderen nog steeds prikken tegen polio. Babies krijgen in hun eerste jaar drie inentingen. Als kinderen vier en negen jaar zijn, krijgen ze er nog een keer een.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe lang is een vaccinatie geldig?

Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe lang werkt de DKTP prik?

Difterie en tetanus: na de laatste vaccinatie op het negende jaar houdt de bescherming tegen deze ziektes 10 jaar aan. Na die tijd is een nieuwe vaccinatie nodig, als het kind extra kans loopt op een van deze ziekten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Vier vragen over de coronavaccins

34 gerelateerde vragen gevonden

Welke vaccinaties zijn levenslang?

Na het volledig afronden van de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-hib-hepB, DKTP- en DTP-vaccinatie schema zijn kinderen voor lange tijd beschermd. Voor hepatitisB zelfs levenslang.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe kun je zien welke vaccinaties ik heb gehad?

Daarom hebben we uw vaccinatiegegevens bij elkaar gezet op MijnRIVM. Daar ziet u welk vaccin u heeft gekregen tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. In de toekomst kunt u hier ook informatie vinden over de kindervaccinaties die u heeft gehad via het Rijksvaccinatieprogramma.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Welke vaccinaties heb ik als kind gehad?

Bekijk op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl welke vaccinaties je allemaal hebt gehad. Vervolgens kun je bedenken naar welke landen je de afgelopen jaren op vakantie bent geweest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vaccinatieboekje.com

Welke vaccinaties krijg je als kind?

Twee vaccinaties bieden je kindje de eerste bescherming tegen de ziekten difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP), hib-ziekte, hepatitis B en pneumokokkenziekte. De prikken vinden meestal plaats in het bovenbeen. Deze ziekten zijn juist voor heel jonge kinderen gevaarlijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoeveel prikken heb ik nodig?

Corona gehad voor vaccinatie

1 prik is voldoende om uw basisserie af te ronden. U kunt ook 2 prikken halen als u dat wilt. 3 maanden na uw laatste prik uit de basisserie kunt u een boostervaccinatie halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kun je als volwassene polio krijgen?

In een klein aantal gevallen tast het virus bepaalde cellen in het ruggenmerg aan waardoor verlammingsverschijnselen optreden. Polio wordt ook wel kinderverlamming genoemd al worden tegenwoordig ook volwassenen getroffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op spierziekten.nl

Wat als je je niet laat inenten tegen polio?

Ouders die weigeren het verplichte vaccin te laten toedienen, riskeren een geldboete van maximaal 800 euro en een gevangenistraf van maximaal een maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op demorgen.be

Hoe groot is de kans op polio?

Hoe vaak komt polio voor in Nederland? Poliomyelitis komt in Nederland niet meer voor. De laatste uitbraak was in 1992-1993 en trad op onder personen die zich om religieuze redenen niet lieten vaccineren. Hierbij werden 71 mensen met poliomyelitis gemeld en zijn 2 mensen overleden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Kan polio terugkomen?

Alsof de polio terugkomt: postpolio

Vijftien, twintig, soms zelfs veertig jaar na de oorspronkelijke acute ziekte kunnen mensen last krijgen van nieuwe verschijnselen zoals vermindering van spierkracht en uithoudingsvermogen, sterke vermoeidheid en spier- en gewrichtspijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op spierziekten.nl

Hoe raak je besmet met polio?

Een besmetting met het poliovirus gebeurt via: voedsel of water besmet door stoelgang van een besmet persoon; direct contact met besmette personen; speeksel door hoesten of niezen (zeldzamer).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Wat als ik mijn baby niet laat vaccineren?

Wat zijn de gevolgen en de risico's als een ouder zijn kind niet laat inenten? Zolang landelijk de vaccinatiegraad meer dan 95% is, zal een kind waarschijnlijk niet ziek worden. Maar de tendens is dat die vaccinatiegraad lager wordt. Daarmee wordt de kans groter dat een kind met deze ziekten besmet raakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cjgkatwijk.nl

Welke leeftijd DKTP prik?

Voor de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB-serie bestaan twee vaccinatieschema's: het standaardschema bij 3-5-11 mnd na een geldige maternale kinkhoestvaccinatie en het aangepaste schema bij 2-3-5-11 mnd als er redenen zijn om van het standaardschema af te wijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe vaak DKTP vaccinatie?

Voordat een kind een jaar wordt, krijgt het 3 vaccinaties tegen DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB: met 3 maanden, 5 maanden en 11 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe weet ik of ik als kind gevaccineerd ben?

Via de website van het RIVM kun je je persoonlijke vaccinatiebewijs van het Rijksvaccinatieprogramma opvragen. Ben je niet ingeënt, dan kun je naar de huisarts om alsnog een prik te halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe lang is de hepatitis B geldig?

Twee prikken zorgen er voor dat je levenslang beschermd bent, maar de eerste prik zorgt al direct voor bescherming van minimaal 1 jaar. De tweede prik haal je 6-12 maanden na de eerste prik. De vaccinatie kost in totaal €90 of €45 per prik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggd.amsterdam.nl

Wat meenemen naar 9 jaars prik?

Neem naar de afspraak mee: de oproepkaarten. het vaccinatiebewijs van je kind (dit zit meestal in het 'groene' of 'blauwe' boekje van het consultatiebureau) de door de ouder ondertekende antwoordstrook op de achterkant van de uitnodigingsbrief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jggv.nl

Hoe lang is een tetanus injectie geldig?

Behandeling van tetanus

Dit biedt ongeveer 10 jaar bescherming tegen de ziekte. Bij een diepe wond waarin vuil is gekomen is het daarom verstandig een nieuwe inenting te halen als de laatste vaccinatie meer dan 10 jaar geleden is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe snel tetanus na wond?

Wonden. Het is het beste als u de inenting(en) tegen tetanus zo snel mogelijk na de verwonding krijgt. Als dat niet gebeurd is kan het ook tot 3 weken na de verwonding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Heb ik een tetanusprik nodig?

Zonder behandeling is tetanus dodelijk, daarom is vaccinatie nodig. U kunt tetanus krijgen door besmetting met de tetanus-bacterie. Deze komt voor in aarde, straatvuil en mest van dieren. De bacterie kan via een verwonding in het lichaam komen en zich daar gaan vermenigvuldigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Populaire vragen