Als kokosolie in een gesloten pot wordt bewaard is die tot wel twee jaar na de productie houdbaar. De lange houdbaarheid heeft ook te maken met het hoge percentage (negentig procent) van verzadigde plantaardige vetten. Eenmaal geopend moet de olie binnen drie tot zes maanden worden opgemaakt.
Kokosolie heeft een zeer lange natuurlijke houdbaarheid. Vanaf de productiedatum kun je het gerust twee jaar bewaren. De fabrikant neemt altijd een veilige marge, de aangegeven datum is bij heel veel producten echt niet de uiterste dag waarop het geconsumeerd mag worden.
Ziet jouw pot er gelig, groen of op een andere manier verkleurd uit? Weg ermee, want er is een grote kans dat het is bedorven. Is je pot vet nog wit? Gebruik dan je neus: ruikt het lekker naar kokos of begint het wat zurig of heel erg sterk te geuren?
Doordat de vetten in de olie zo 'stabiel' zijn, kan je kokosolie heel lang bewaren op kamertemperatuur. Zet de olie niet in de koelkast, anders is hij te hard om te gebruiken. Bij kamertemperatuur kun je gemakkelijk met een lepel een beetje olie uit de pot halen om te gebruiken.
Kokosolie dringt tot diep in het haar door waardoor het haar intens gehydrateerd en gevoed wordt. Vooral voor de dames met droog haar is het een ideale moisturizer. Ook heeft kokosolie een antibacteriële werking, wat helpt tegen roos en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.
Kokosolie voor puistjes: kokosolie werkt ontstekingsremmend en is daarom bijzonder geschikt voor een onzuivere huid, puistjes of acne. Let er echter wel op dat je spaarzaam met het product omgaat. Te veel kokosolie kan de poriën verstoppen en daarmee juist mee-eters en puistjes veroorzaken.
Hoelang laat je het ongeveer intrekken, dat hangt helemaal af van je haren. Droog haar - dan kan je het makkelijk een 30 minuten in je haren laten zitten. Extreem droog/beschadigd haar - dan kan je het zelfs een hele nacht in je haren laten zitten.
Als kokosolie in een gesloten pot wordt bewaard is die tot wel twee jaar na de productie houdbaar. De lange houdbaarheid heeft ook te maken met het hoge percentage (negentig procent) van verzadigde plantaardige vetten. Eenmaal geopend moet de olie binnen drie tot zes maanden worden opgemaakt.
Je kan het voor eindeloos veel doeleinden gebruiken en veel mensen hebben het in hun kast staan. Maar kokosolie is niet geschikt als glijmiddel. Waarom niet? Kokosolie heeft dan wel antivirale en antibacteriële eigenschappen, het kan de vaginale pH-balans verstoren en infecties veroorzaken (zoals gistinfecties).
Deze kokosolie smaakt volledig neutraal. Hij is dus heel geschikt voor recepten waar je geen kokossmaak wilt, zoals zelfgemaakte plantaardige boter of roomkaas. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon gebruiken om burgers en pannenkoeken in te bakken.
Is er geen inzamelpunt in de buurt? Dan kun je het ook weggooien bij het restafval. Doe het dan in een afsluitbare verpakking, zoals een melkpak of plastic fles met schroefdop, want olie en vetten vervuilen de afvalbak.
In roomboter zitten ten opzichte van kokosolie meer vitamine en mineralen. In roomboter zit vitamine A, E en K en een klein beetje D. Kokosolie bevat al deze vitaminen in veel mindere mate. Kokosolie bevat nauwelijks mineralen en roomboter bevat sporen van mineralen zoals kalium, natrium en calcium.
Samengevat: kies dus altijd voor Virgin, biologische, koudgeperste, onbewerkte en niet-ontgeurde kokosolie. Dit is precies de kwaliteit die Puur&Fit kokosolie in het eigen huismerk biedt tegen een fatsoenlijke prijs!
Levende kokosolie herken je letterlijk aan de “ levendigheid” in de structuur. Zodra de olie stolt, zal goed koud geperste olie niet veranderen in een strakke, gladde structuur, maar zul je “ kraters” blijven zien en is de substantie niet egaal.
Wat is gefractioneerde kokosolie nou precies? Gewone kokosolie wordt hard bij een temperatuur van minder dan 25 graden omdat onder andere de laurinezuur die erin zit dan stolt. Haal je het laurinezuur weg, dan blijft de kokosolie vloeibaar omdat het dan voornamelijk bestaat uit middellange vetzuren.
Voor deze olie wordt gebruik gemaakt van vers vruchtvlees van jonge kokosnoten. Het vruchtvlees van kokosnoten wordt ook wel kopra genoemd. De standaard kokosnootolie (vaak machinaal en in grote hoeveelheden geproduceerd) wordt gebruik gemaakt van extra hoge warmte al dan niet in combinatie met extra hulpstoffen.
Door de antibacteriële- en antivirale werking doodt kokosolie bacteriën, virussen en schimmels waardoor infecties worden voorkomen. Kokosolie kan ook bijdragen aan een sterk immuunsysteem (door het aanwezige laurinezuur).
Wanneer je last hebt van vaginale droogheid of pijn bij het vrijen, dan is Lubrilan jouw redder in nood. Lubrilan is een glijmiddel op waterbasis en werd speciaal ontwikkeld om probleempjes bij het vrijen op te lossen op een efficiënte en eenvoudige manier.
Nivea Crème als glijmiddel, is het veilig? De crème bevat enkele oliën die ervoor kunnen zorgen dat het condoom beschadigt. Nivea Crème als glijmiddel is geen veilige optie als je met een condoom wil vrijen. De oliën zorgen ervoor dat het condoom sneller scheurt waardoor er een hoop ellende kan ontstaan.
De houdbaarheid van de meeste oliën is zes tot twaalf maanden. Geopende flessen zijn iets minder lang houdbaar dan dichte. Laat, om kwaliteitsverlies te voorkomen, een oliefles niet te lang in het licht laten staan.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Na 1 jaar verliest de olijfolie namelijk aan smaak en gaat de kwaliteit snel achteruit. Je kunt controleren of je olijfolie nog goed is, door te kijken, ruiken en proeven. Als de olijfolie ranzig is of sterk of zuur ruikt, dan kun je de fles het best weggooien.
Welke olie het beste voor jouw haar is, is afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken. Is jouw haar heel erg poreus en beschadigd? Dan kun je beter een aantal weken een goede pre-poo behandeling doen met kokosolie. Omdat deze olie als enige ervoor zorgt dat proteïne (dit versterkt o.a. je haar) in je haar blijft.
Kokosolie is ontzettend goed voor je haar en wimpers. De olie trekt diep in het haar en houdt de proteïne in stand. Proteïne zorgt ervoor dat je haar sterk en dik blijft.
Hoewel kokosnootolie geen effect heeft op de echte haargroei, kan het helpen om het haar in het algemeen gezonder te maken. Gezonder haar betekent minder gespleten haarpunten, wat op zijn beurt betekent dat je minder vaak naar de salon hoeft.