Het wordt aanbevolen om vlees houdende producten zoals de ham kaas croissant en het kipsatébroodje op de dag van aankoop te consumeren. Consumeer je het niet op de dag zelf, dan adviseren we deze producten in de koelkast te bewaren. Maximaal 3 dagen houdbaar.
*Houdbaarheid: ca.3 dag(en).
Harde broodjes
Het is dan ook het lekkerste om ze op de dag van aankoop te eten. Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat er over blijven, deze kan je prima bewaren. De voorkeur heeft om ze in een goed afgesloten plastic zak te doen in de broodtrommel. Liever niet in de koelkast omdat de broodjes dan sneller uitdrogen.
Bewaaradvies. Houdbaarheid: ca.1 dag(en).
Bewaar kaas in de koelkast in een gesloten verpakking, bij voorkeur in kaaspapier of folie om zweten te voorkomen. Als er schimmel ontstaat, dan kun je deze ruim wegsnijden, minstens 1 centimeter. Dit geldt alleen voor harde kazen, zoals Goudse of Edammer. Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen.
Om brood langer te kunnen bewaren kan het uiteraard ingevroren worden, dan kan het minimaal een maand meegaan. Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
De houdbaarheid van je croissant is maximaal 4 uur. Hij verliest al heel snel structuur. Wil je hem daarna (of de volgende dag) eten, leg hem dan even in een oven op 150 graden zodat hij weer een beetje knapperig wordt. Eet ze dan warm, dan zijn ze ook nog lekker.
Een croissant gevuld met kleine blokjes ham en kaas en bedekt met geraspte kaas. Tip van uw bakker: Oven voorverwarmen op 180 graden en dan ongeveer in 5-10 minuten lekker opwarmen.
Wie er geen bezwaar tegen heeft dat het brood wat droger wordt, kan het wel een week bewaren. Na drie dagen neemt de smaak en de malsheid van het brood af.
Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren.
over brood: Het zou ongeveer zeven tot tien dagen moeten duren voordat je een aanzienlijke hoeveelheid schimmel op het brood ziet zitten. Het kan zijn dat je na vijf dagen al schimmel ziet, afhankelijk van de broodsoort die je gebruikt.. Nat brood schimmelt ongeveer 4 keer sneller dan droog brood.
Het smelten van de kaas heeft geen invloed op de voedingswaarden. Daarom maakt het dus ook niet uit of je nou een tosti of een normaal broodje met kaas eet.
Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren. Zeker als je het belegd hebt met kip of vleeswaren. Dit in verband met kans op bederf van het beleg bij te hoge temperaturen.
Geen erg, gebruik bakpapier.Daarin bewaart de kaas het beste. Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming.
Als je de snack wil bewaren tot een later moment adviseren wij om hem gekoeld te bewaren en binnen 2 dagen te consumeren.
Valt over boter nog te twisten, over jam is iedereen het eens: jam op je croissant is not done. Het overheerst namelijk de subtiele zoetheid van de croissant zelf. Hetzelfde geldt uiteraard voor honing.
Croissant opnieuw opwarmen
Zo pak je het aan: Verwarm de oven of airfryer voor op 180 °C. Maak de croissantjes een beetje vochtig met water. Bak ze vervolgens 4-5 minuten op 180 °C. Als het goed is, zijn je croissantjes nu weer lekker knapperig!
Als u het de volgende dag nog wilt eten is het raadzaam deze eerst een beetje vochtig te maken en nog enkele minuten in de oven te doen. Dan wordt het weer een lekkere krokante snack. Deze zijn 4 dagen houdbaar.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het brood smaakt en ruikt muf, is droog of beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Een tompouce is een dagvers product, bestemd voor onmiddellijke consumptie. Als je het later wil consumeren, zet het product dan weg op een koele plaats. Wil je het product langer bewaren (2/3 dagen ), Plaats het dan zo snel mogelijk in de koelkast. (temperatuur 7°C of lager ).
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees: Deze vleessoorten kunnen tot twee uur buiten de koelkast worden bewaard voordat ze worden bereid. Na twee uur neemt het risico op bederf aanzienlijk toe, vooral bij warm weer.
Een sandwich die wordt belegd met hartig beleg en sla ziet er ook nog leuk uit als de boterhammen worden doorgesneden. Hoewel brood beter niet in de koelkast kan worden bewaard, kun je belegde broodjes het beste wel koel bewaren. Zeker als je ze hebt belegd met kip of vleeswaren.
Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.