Na activatie reis je met een ticket 60 minuten. Een 10-rittenkaart is een jaar geldig. Per rit moet je wel zelf je vervoerbewijs activeren via de app van de partner waarbij je je 10-rittenkaart kocht. Na activatie reis je met een rit van je 10-rittenkaart 60 minuten.
Op bus of tram
Druk op de blauwe infotoets. Houd je MOBIB-kaart voor de blauwe cirkel. Op het scherm zie je nu het geldige abonnement met vermelding van de einddatum.
Wil je weten hoeveel ritten er op je kaart staan? Druk dan op de infoknop op de scanner en scan daarna je kaart. Zo zie je hoeveel ritten je nog over hebt of hoelang je vervoerbewijs geldig is. Maar je kan ook de infoknop op de ticketautomaten gebruiken of dit online nakijken.
Een 10-rittenkaart kost 17 euro. Sommige steden en gemeenten geven korting bij aankoop, waarmee je binnen een bepaald gebied kan reizen. Je kan ook terecht aan een ticketautomaat of in een Lijnwinkel of ander verkooppunt in je buurt.
Druk op de blauwe infoknop bovenaan de scanner. Hou daarna je kaart voor de rode cirkel onderaan de scanner. Je ziet op het scherm hoeveel ritten er nog op je kaart staan en tot wanneer je mag overstappen.
Vanaf 1 juli kan je op bussen en trams van De Lijn niet meer betalen met een magneetkaart. Oude kaarten kunnen tot eind september 2020 worden omgeruild. De Lijn stopt vanaf 1 juli met het gebruik van papieren tickets met magneetstrip op haar trams en bussen.
Af en toe met de bus, tram of metro? Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.
het is belangrijk dat je het vervoerbewijs voor de scanner houdt tot er een vinkje verschijnt op een groen veld. Wacht je niet lang genoeg, dan wordt je kaart ongeldig gemaakt. Je Lijnkaart wordt terug geactiveerd als je de volgende keer je Lijnkaart lang genoeg voor de scanner houdt.
Met je 10 identieke rittenkaart reis je 10 keer in één of andere richting tussen twee stations die je op voorhand hebt gekozen. Je kan op eender welk uur een trein nemen. Je enkele reis is geldig voor een traject met de kortste afstand in km tussen het vertrek- en aankomststation.
De treinkaart aanvragen kan op www.hello-belgium.be. Je hebt er je rijksregisternummer voor nodig. De gratis ritten zijn bedoeld voor iedereen ouder dan 12 jaar. Ook wie de komende maanden 12 jaar wordt, moet de kaart nu aanvragen.
De NMBS prijst haar “10 identieke rittenkaart” aan als een manier om tijd te winnen en files aan het loket te vermijden. Het is effectief handig dat je niet iedere keer een nieuw standaardbiljet moet kopen als je regelmatig op hetzelfde traject reist. De kaart staat niet op naam en kan dus gedeeld worden.
De einddatum van je huidige contract kan je gemakkelijk vinden in MijnKPN. Zodra je bent ingelogd kan je dit vinden onder het kopje contract.
Het zijn dragers waarop je een abonnement kan laden. Heb je er nog geen of is je kaart vervallen? Dan vragen we vijf euro voor een nieuwe MOBIB-kaart. Deze prijs wordt automatisch verrekend bij de aankoop van je abonnement.
Hoeveel MIVB-ritten heb ik nog? Om het saldo van je kaart of de einddatum van je abonnement te kennen, sluit je simpelweg je MOBIB-kaart aan via een kaartlezer. Je kan je jaarabonnement 2 maanden voor de einddatum verlengen of je hier inschrijven om 7 dagen vooraf een herinneringsmailtje te krijgen.
Het goedkoopste ticket om een enkele rit te maken met openbaarvervoermaatschappij De Lijn wordt vanaf 1 april 25 procent duurder. De prijs van het m-ticket gaat van 2 naar 2,5 euro. Ook sommige andere tarieven zullen stijgen. De regering trekt de ritprijs over de verschillende ticketsoorten gelijk.
Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.
In al onze bussen in Nederland is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Dat doen we om de sociale veiligheid in de bus te vergroten voor onze medewerkers en onze reizigers. Wil je toch een kaartje kopen met contant geld? Dat kan bij één van de verkooppunten buiten de bus.
Op de bussen en trams zelf zal contactloos betaald kunnen worden met de bankkaart of met een app op je telefoon. Dat zijn de app van je bank of Apple Pay en Google Pay. De betaling gebeurt concreet door je bankkaart of telefoon tegen een console in het voertuig te houden.
De Omnipas 65+ is een jaarabonnement dat op een MOBIB-kaart geladen wordt. Zo'n MOBIB-kaart is een stevige, kleine, kaart met een computerchip erin. Als u minder dan 17 keer per jaar bus of tram van De Lijn neemt, dan zijn een Lijnkaart, m-ticket, m-card10, sms-ticket of biljet ((opent in nieuw venster)) voordeliger.
Een enkel ritje kost je met de m-card 10 slechts € 1,50 (wie een enkel m-ticket koopt, betaalt € 2). Je koopt dus op voorhand 10 ritten en activeert je rit net voor je de tram of bus neemt. Elk ticket is een uur geldig en je mag zo vaak overstappen als je maar wil.
Als je nog geen vervoerbewijs hebt kun je in de app een sms-ticket van De Lijn aankopen. Voor 1,30 euro plus de kosten van de sms mag je een uur reizen en voor twee uur betaal je 2,10 euro. Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.